Grafik Animasyon (Flash) Değerlendirme Kriterleri

Kodla Büyü

bilisim-tef

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Yaptığınız sınavlarda değerlendirme kriteri olarak hangi başlıklara yer veriyorsunuz? (renk, düzen, çizim, animasyon v.b.)

Cevap anahtarı hazırlarken fazla kriter kullanmamışım gibi geliyor da. Örnek değerlendirmelerinizi eklerseniz sevinirim.

Ben uygulamanın işlem adımlarını yazıp, ona göre değerlendirme yapıyorum.
Örneğin bir araba resmine bir animasyon uygulanacaksa, kriterleri şöyle yazıyorum.
Resim sahneye alınıp, uygun boyutlara getirilmiş (3p)
Resim sembole dönüştürülmüş (2p)
Animasyon eklenerek istenilen zamanlamaya uygun hale getirilmiş. (3p)
Film istenilen isimde kaydedilmiş (2p)
Toplam 10 puanlık bir sorunun kriterlerini böyle hazırlıyorum. Animasyonun adım sayısına göre bu kriterleri artırıyorum.
Sınavlarda tek bir soruda uygulama yaptırmak yerine, o uygulamayı parçalara ayırarak ya da birbirinden bağımsız animasyonlar kullanarak 7-8 soru şeklinde soruyorum. Böylece öğrencide daha fazla yeterliliği test edebiliyorum hem de öğrenci hata yaptığında bütün uygulama değil sadece bir soruyu kaçırmış oluyor.

yakuphan' Alıntı:
Ben uygulamanın işlem adımlarını yazıp, ona göre değerlendirme yapıyorum.
Örneğin bir araba resmine bir animasyon uygulanacaksa, kriterleri şöyle yazıyorum.
Resim sahneye alınıp, uygun boyutlara getirilmiş (3p)
Resim sembole dönüştürülmüş (2p)
Animasyon eklenerek istenilen zamanlamaya uygun hale getirilmiş. (3p)
Film istenilen isimde kaydedilmiş (2p)
Toplam 10 puanlık bir sorunun kriterlerini böyle hazırlıyorum. Animasyonun adım sayısına göre bu kriterleri artırıyorum.
Sınavlarda tek bir soruda uygulama yaptırmak yerine, o uygulamayı parçalara ayırarak ya da birbirinden bağımsız animasyonlar kullanarak 7-8 soru şeklinde soruyorum. Böylece öğrencide daha fazla yeterliliği test edebiliyorum hem de öğrenci hata yaptığında bütün uygulama değil sadece bir soruyu kaçırmış oluyor.
aynen ben de bu şekilde değerlendiryrm

Geri