Grafik Animayon Dersi 1. dönem 1. Yazılı Sorular Cevaplar

Kodla Büyü
arkadaşlar uygulamlı olan bir derste klasik sınav yapılmaz öğrenciler bunları cevaplasa ne olacak
önemli olan verilen bir çalışmayı istenen düzeyde yerine getirebiliyorlar mı? eğer bunu yapıyorlarsa zaten biliyorlar demektir.

edagdemir' Alıntı:
arkadaşlar uygulamlı olan bir derste klasik sınav yapılmaz öğrenciler bunları cevaplasa ne olacak
önemli olan verilen bir çalışmayı istenen düzeyde yerine getirebiliyorlar mı? eğer bunu yapıyorlarsa zaten biliyorlar demektir.
Siz üniversitede tüm sınavlarınızı uygulamalı oldunuz değil mi? Bu işi akademisyenlerden iyi mi biliyorsunuz?

Üniversiteler uygulamaları dersleri klasik yapma yanlışlığında oldukları için yetersizler zaten :) Web grafik ve benzeri uygulamaya yönelik derslerde tabbi ki sınavlar uygulamalı olmalı. Ben hangi menüde ne var falan filan bilen yerine örneğin grafik ve animasyon dersinde dergi tasarlayan , afiş yapan,vb. gerçekleştiren öğrenciyi geçiririm yanii evet uygulamalı olmayan sınav açıkçası bence hiçbir şeye yaramaz

arkadaşım bu öğrenciler alaylı değil mektepliler. uygulama sınavı elbette yapılır ama öncelikle teorik bilgilerini ölçmek gerekir..

bcakmak' Alıntı:
... Ben hangi menüde ne var falan filan bilen yerine örneğin grafik ve animasyon dersinde dergi tasarlayan , afiş yapan,vb. gerçekleştiren öğrenciyi geçiririm yanii evet uygulamalı olmayan sınav açıkçası bence hiçbir şeye yaramaz
O zaman şunu sorayım: Dergi tasarlayan, afiş yapan öğrenciniz gerçek hayatta bunları hazırlarken istediği kaynaktan faydalanabilecek, değil mi? O zaman gerçek hayata uygun olması için sınavı defter kitap açık yapıyorsunuz sanırım.

Sizin yaklaşımınıza göre matematikte de dört işlemden fazlası öğretilmemeli. Ne de olsa hayatta matematiğin ancak o kadarını "uygulamalı" kullanıyoruz.

Bu türden dersler tabi ki uygulumalı sınava tabi olmalı. Ama öğrencilerin grafik adına hiçbirşey bilmediğini göz önüne alırsan teorik sınav da yapılması gerekir. İlk sınav için teorik sınavı uygun gördüm.

"Sizin yaklaşımınıza göre matematikte de dört işlemden fazlası öğretilmemeli. Ne de olsa hayatta matematiğin ancak o kadarını "uygulamalı" kullanıyoruz."

Sence uygun bir örnek verdiğini düşünüyorsan arkadaşım özür dilerim sen haklısın :)

Şimdi işin teorik kısmı toplasanız 2-3 sayfalı bir şey ama uygulamalı sınav içeriğinizlede öğrencilerin o yönünü ölçebilirsiniz.Bunu öğrenci ile birebir muhabbette sözlü olarakda degerlendirebilirsiniz ama menuleri yada kısayolları yada uzantıları falan sormanın anlamı ne yukarıda soru gönderen arkadşım kusura bakma tabiki kimsenin emeğini göz ardı edemem ama sınavında iki tane soru grafik temeline yönelikdi onun dışında herşey menuler araç çubukları vb..
ozaman .... araççubugu ne işe yarar diye sormak yerine o araç çubugunu kullandıracak uygulamalr gösterseniz daha iyi olmaz mı tabii bu benim düşüncem herkese çok çok saygılar ii günler

kazuo' Alıntı:
edagdemir' Alıntı:
Siz üniversitede tüm sınavlarınızı uygulamalı oldunuz değil mi? Bu işi akademisyenlerden iyi mi biliyorsunuz?

Evet üniversitede bir iki sınavımı uygulamalı olduk ama onun dışındakilerde hep proje hazırladık.
ayrıca b cakmak hocamın dediği gibi akademisyenler ne biliyorlardı ki onlaın yöneldikleri bir çalışma olur onun dışındaki konuları pek bilmezler.
Ayrıca araç çubuğunun ismini yada kısayolunu ezberlemekle uğraşmaktansa o aracı kullanabiliyormu o önemli bence

ben de çoğu kısayolu bilmiyorum yada adlarının ingilizcelerini bilmiyorum bu benim grafik bilmediğim anlamona mı geliyor?

edagdemir' Alıntı:
Evet üniversitede bir iki sınavımı uygulamalı olduk ama onun dışındakilerde hep proje hazırladık.
ayrıca b cakmak hocamın dediği gibi akademisyenler ne biliyorlardı ki onlaın yöneldikleri bir çalışma olur onun dışındaki konuları pek bilmezler.
Ayrıca araç çubuğunun ismini yada kısayolunu ezberlemekle uğraşmaktansa o aracı kullanabiliyormu o önemli bence

ben de çoğu kısayolu bilmiyorum yada adlarının ingilizcelerini bilmiyorum bu benim grafik bilmediğim anlamona mı geliyor?
Sizi anlamakta zorlanıyorum. Bu işi akademisyenler bilmeyecek de kimler bilecek onu söyleyin bari. Bu arada bir işi öğretmekle yapmak farklı şeylerdir onu da hatırlatırım.

Bir de bu uygulama sınavı denilen sınavlar nasıl yapılıyor onu merak ediyorum. Eğer 10-20 öğrenciyi bir laboratuvara alıp bir grafik vs. gösterip bunu çizin deyip, sonra da bunlara bakıp şu 50 alsın, şu 70 alsın diyorsanız; kusura bakmayın ama siz uygulama sınavı filan yapmıyorsunuz, kağıt okumaktan kaçıyorsunuz.

Gerçek bir uygulama sınavında öğrenci sınava tek başına alınır. Öğretmen bir davranış çizelgesi hazırlar ve öğrenciyi verilen işi yaparken gözler. Gerçekleşen davranışları çizelgeye işaretler. Bir sonraki öğrenciye yeni bir uygulama verilir, o da gözlemlenir. MEB'e bağlı bir okulda bunu yapabilen bir öğretmen varsa(her öğrenciyi birebir gözlemleyen ve her öğrenciye eşit zorlukta uygulama hazırlayabilen) helal olsun derim.

Uygulamalı sınavlar web tasarım derslerinde yapılmalıdır.Böylece öğrenciyi bire bir görme imkanımız oluyor.Ama istenirse yılda belki 1 sınav teorik yapılabilir.(6 sınav içinde) Biz öğrencilere soruların videolarını bilgisayarlarına gönderiyor,değerlendirme kriterlerini öğrencilere veriyoruz.
Sonra öğretmen bilg. na tüm verileri çekiyoruz.Böylece öğrenci için kapsamlı sınavlar oluyor.

Aslında kağıt okumak çok mu zor diyen arkadaş heralde uygulamalı sınavın ne kadar zahmetli olduğundan haberi yok.Soruların hazırlanması,kriterlerin yazılması,öğrenci dosyalarının alınması ve en önemlisi okunması gibi.

Öğretmen arkadaşlarımız kolaya kaçıp test yapıyor ve 15 dk. tüm sınıfı okuyor.Lütfen biraz çaba gösterip uygulama sınavlarına ağırlık verelim.

hayrabolulu hocam çok teşekkürler ne güzel cevaplamışsınız:++:
aslında uygulamalı sınavın klasik sınavdan ne kadar zor ve zaman alıcı olduğunu bilmek anca uygulamalı sınav yapmakla anlaşılır tabiki uyg.sınav yapmayanlar bunu anlayamazlar

Geri