grafik ve animasyon

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nurhans
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

nurhans

Aktif Üye
Flash CS6'da sürükle bırak uygulaması yapmak istedim ama bir türlü çalıştıramadım acaba nerede hata yapmış olabilirim, fikri olan var mı?

Ekli dosyalar

Flasın kendi hazır "drag drop" kodlarını denedin mi?
"code snippets" penceresinde actions da.

dediğiniz yöntemi denedim fakat program benim sürükleyip daha sonra bıraktığım nesnenin doğru yere bırakılıp bırakılmadığını kontrol etmiyor, amacım sadece herhangi bir yere sürükleyip bırakmak değildi yani!

Sayın hocam, sembol2,3,4,5 için yazdığınız kodların en sonuna } (süslü parantez) eklemeyi unutmuşsunuz.
Ayrıca sembol 4 ile yer4'ü birlikte sembol haline dönüştürmüşsünüz. Bunları da ayırırsanız ve movieclip nesnelerinin isimlerini doğru verirseniz çalışacaktır. Her nesneyi ayrı katmanlara almak yerine sembolleri bir katmanda, hedefleri başka bir katmana alırsanız ve kodları tek bir sayfada toplarsanız daha iyi olur. Ekte çalışmanızın düzenlenmiş hali yer almakta.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim, ben de saatlerdir uğraşa uğraşa kendi başıma istediğim uygulamayı gerçekleştirdim, hatta resimleri dışardan içe aktardığım için eşleştiremediğimi düşünerek tek tek çizmeye bile başlamıştım neyse ki buna gerek olmadığını anlamış bulunuyorum :idea: o sırada buradaki cevaplara bakamamıştım tabii, yine de sağolun :+1:

Geri