Grup Loading , please wait error 17 ?

Kodla Büyü

bilisim5587

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ben bir akıllılık yaptım ve 3 bölümden oluşan, bilgisayarımdaki pardus bölümünü easeus partition master ile sildim ve şimdi bilgisayarım açılışta bu ekranı veriyr . Format ve imaj yemiyor. Ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim . Öğrencilere zaten bilgisayar yetmiyor , bir de bu bilgisayarım gitti.

Windows 7 kurulum dvd si veya usb ile sisteminizi boot edip başlangıç onarma yaparsanız büyük ihtimalle sorun çözülür.
Tabi siteminiz 32 bit ise 32 bit; 64 bit ise de 64 bit kurulum dvd si veya usb kullanmanız gerekebilir.

Alternatif olarak :
Diger iki bolumde ne yuklu.
Alttaki dosyayı indirin arşivden çıkan iso dosyasını cd ye yazdırın bu cd ile sistemi boot edin.
Xp / vista / 7 bul baslat i secin.
Paket usb den boot etmeyi destekleyecek şekilde hazırlanmıştır.
usb den bootla ilgili açıklamalar iso dosyasının içindeki USB DEN BOOT klasörü içindedir.
cd/dvd kullanmadan iso dosyasından ilgili klasörü win-rar ile çıkarabilirsiniz ve usb diskinizi boot edecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

download/file.php?id=36999

kaleli bilişim hocam cozumu deneyecegım sag olun forum posta hocam NASIL yenıden yuklenıyor.

Usb için olan işlemi hard disk için de uygulayabilirsiniz.
Usbye kopyanan dosyaları har diskin c sine kopyalayın.
Usb yi bootable yapma işleminin aynını hard diskiniz için yapın.
Her defasında seçim yapmaktan kurtulmak için USBMENU/MENU.LST dosyasını notepad ile açmak istediğiniz işletim sistemine göre düzenleyin.
örneğin windows 7 yi otomatik başlatmak için yalnızca alttaki kod lar kalsın gerisini silin.
Ayrıca en başa bir adet A koyun ( Atitle ) ki boot menüyü direk geçsin.

# =========================================================================

Atitle Windows Vista & Win7 - Bul ve Baslat\n BOOTMGR dosyasini suruculerde arar ve bulursa onyukler...
errorcheck off
find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /bootmgr || find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /BOOTMGR
map () (hd0) && map (hd0) () && map --rehook
find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /bootmgr || find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /BOOTMGR
errnum && pause --wait=3 bootmgr bulunamadi!
chainloader /bootmgr || chainloader /BOOTMGR
errnum && chainloader (hd0)+1
boot

windows u actıktan sonra " easybcd " programı ile pardus u da windows u da yeniden eski haline getirebilirsiniz.

kaleli bilişim hocam ben dediğiniz gibi yaptım cd işe yarıyor ama bilgisayar her kapandıktan sonra tekrar grup hatası veriyor. Win7 yi gördükten sonra tekrar format mı atmam lazım . nerde eksık yapıyorum ?

Usb için olan işlemi hard disk için de uygulayabilirsiniz.
iki üst mesajımda ayrıntı var. cd deki USB DEN BOOT klasöründe gerekli dosyalar var.

Eğer mbr kurtaramazsan pardus cd ile boot et tüm bölümleri sil HDD biçimlendirmeden bırak sonra win7 cd tak ve formatla.

KALELİ BİLİSİM HOCAM HALLETTİM SON ADIMDA TAKILDIM . TAM OLARAK NOTEPADDE HANGİ KODLARI SİLMEM GEREKİYOR. SİLİNMİŞ HALİNİ BURAYA YÜKLERSENİZ SEVAP KAZANICAKSINIZ :)

BİR DE ŞU VAR : c: ye bu dosyaları kopyaladığım için format atsam ya da imaj alsam tekrar grup hatası mı verecek ?

Silinmiş hali : Açılacak sistem windows 7 için

Atitle Windows Vista & Win7 - Bul ve Baslat\n BOOTMGR dosyasini suruculerde arar ve bulursa onyukler...
errorcheck off
map () (hd0) && map (hd0) () && map --rehook
errnum && pause --wait=3 bootmgr bulunamadi!
chainloader /bootmgr || chainloader /BOOTMGR
errnum && chainloader (hd0)+1
boot

Format atarsanız yeniden mbr yazılacağı için sorun olmaz.
İmaj alsanız yine sorun olmaz .
Sorun olursa da çözüm yolunu biliyorsunuz.
Sonuçtan haberdar ederseniz memnun olurum.

Edit : Alttaki dosyayı indirin. Arşiv dosyasının içindeki USBMENU.LST dosyasını şu anki dosyanın bulunduğu dizine kopyalayın dosya değişimini onaylayın.
Böylece herhangi bir ekran gelmeden ve cd dvd veya usb flash disk kullanmadan direk windows 7 açılacak.

Ekli dosyalar

Grub sorununu tek tıkla çözün.
Alttaki arşiv dosyasını indirin.

Arşivdeki klasörü masaüstüne çıkarın.
klasördeki MB_USB.EXE yi çift tıklayarak çalıştırın hedef sürücü olarak sistemin yüklü olduğu sürücüyü seçin.
Alttaki gibi ayarları yapın

Alttan Başlat butonuna tıklayın.
Geçmiş olsun.

Ekli dosyalar

• Grub4DosBlueLife.rar
    Grub4DosBlueLife.rar
    739.5 KB · Görüntüleme: 55
  • grub-kurulumu.jpg
    grub-kurulumu.jpg
    64.2 KB · Görüntüleme: 636
konuyu hortlattım ama bugun win 10 ve pardus kurulu pc güncellemeden sonra grub error 17 hatası verdi.
kaleli hocamın paylaşımı ile sorun çözüldü teşekkürler.

Windows 7 kurulum dvd si veya usb ile sisteminizi boot edip başlangıç onarma yaparsanız da büyük ihtimalle sorun çözülür.
Tabi siteminiz 32 bit ise 32 bit; 64 bit ise de 64 bit kurulum dvd si veya usb kullanmanız gerekebilir.

Geri