Gss borcunu ödemelimiyim? (Yapılandırdım)

Kodla Büyü

sertokus

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar üzerime 3200 lira gss borcu çıktı. Yapılandırdım. 2000 liraya düştü.
Sakına neredeydin demeyin haberim bile olmadı. 1 yıl öğretmenlik yaptım. Askerliği yaptım. Rasgele haberim oldu.
Bildiri bile gelmedi eve. Şikayet ettim Bimer e bunları bana borç çıkmış diye. Bildiri ondan sonra geldi.

Neyse Malum seçim vaatlerine göre ödemeli miyim? 30.11.2015 son ödeme tarihi bu arada yani 5 gün kaldı. Ödemezsem 3500 e çıkar herhalde artık. Yada eve haciz gelir.

Eğer ödeme derseniz. Yapılandırmıştım. Söylentilere göre gelir testi yaptırmayan affedilecek diyorlar. Kimisi yapılandırdıysan olmaz ödeyeceksin diyorlar.

Kafam karıştı. Bilenlerden yardım istiyorum..... :cry: :cry:

hocam sanki basbakan borclari iptal etmişti diye hatirliyorum biraz arastirma yapalim

Yok hocam iptal ettiği filan yok daha.
Tam bir karışıklık söz konusu
Yapilandiranlarinki iptal edilecek mi belli değil.
Hatta bir haber sitesinde sadece gelir testi yaptirmayanlarinkini iptal edecek diye okudum iyice kafam karisti

Hocam babaminda öyle olmustu 1800 tl cikardilar saka gibi cok sacma birsey secim vaadlerinde iptal edilecegini duyurmustu ama olmayacak sanirim asgari ücret gibi oda yalan olacak :( :(

ozgur24' Alıntı:
Hocam babaminda öyle olmustu 1800 tl cikardilar saka gibi cok sacma birsey secim vaadlerinde iptal edilecegini duyurmustu ama olmayacak sanirim asgari ücret gibi oda yalan olacak :( :(
Ben ödemedim. Şu an 3200 lira oldu artık. Yalan ya da dolan bu riski almak istedim. 2000 lira az para değil hocam ödesem bile. bu da dolandırıcılık.

İşin aslı içler acısı. Üniversite de iken bir kere yapılandırmıştım. Tabi ki ben onun yeterli olduğunu düşündüm. Hiç dershaneye gitmeden üniversiteyi kazandım. Tabi ki bundan gaz alarak KPSS sınavını da kazanırım diyerek dershaneye gitmedim. Zaten maddi imkanım da yoktu. Sınava çalışırken ailemden başka kimseyi görmedim. Ailemin de hiç haberi olmadı. Gördüklerimle de hiç muhabbeti geçmedi. Ama e develet üzerinden baktıığımda tescil kaydınız yoktur yazıyo. Demiyo ki gelir testi yaptırın. ne demek tescil kaydı ne bileyim ben. Ben de tabi ki borç yok diye oralı olmadım. Öğretmenliği kazandım yine borç yok. Askerliği yaptık geldik yine yok borç filan. Şubatta askerden geldim. Martta baktım borç yok. Nisanda baktım yok. En son Mayıs ayının ortasında bir baktım. 3000 lira borç çıktı.
Neyse şikayette bulundum BİMER e bana bildiri gelmeden borç yazmışlar diye. Bana gelen cevap bilmem ne kanunun bilmem ne maddesine göre.
Gelir testi yaptırdım. 2000 e düştü. Neden bu kadar yüksek dedim. Sen öğretmensin tabi yüksek olur dediler. EEEE bana bu borç yazılırken öğretmen değildim dedim. Bana öğretmenlikten istifa et o zaman işşiz kalırsın borcun azalır dediler. Sen dediler hiç mi televizyon izlemedin. Sen dediler hiç mi radyo dinlemedin. Sen dediler hiç mi insanlarla muhabbet etmedin. Adamlar iyice mallaşmış tam memur kafası. Bizde memuruz ama adamlar düşünme kabiliyetini kaybetmiş. Her şeyi kanun ile değerlendiriyorlar.
Bende dedimki devletin işi bildiri ile olur. Bana duyurmadan bana faiz yazmışsın benim haberime geçmeden bana iyilik yapmışsın ne bileyim. Bu dönemde çok ağır hasta olduğum dönemde bile siğortalı değilim diye hastaneye gitmemiştim. o dönemde faranjit oldum hem de borcunu ödüyorum. bazen nalet okuyasım geliyor böyle devlete ama ben hiç nalet okumadım şimdiye kadar kendimi tutuyorum.
Bir şikayet dilekçesi daha yazdım. Bana zamanındı bildiri gelseydi borcumu yapılandıracaktım ve borcum 0 tl olacaktı diye. Adamlar yine aynı. bilmem ne kanununu bilmem ne maddesine göre..... bu borcu ödemek zorundasınız...

4 kere daha yazdım. Yok arkadaş hırsızı hırsıza şikayet ediyorsun....

hocam ne deseniz haklisiniz ama işte bu insanlar anlamiyor... memuruda anlamiyor yetkiliside ödeyeceksin deyip cikiyorlar ama kendilerinden ciksa o para kiyameti koparirlar...

ozgur24' Alıntı:
hocam ne deseniz haklisiniz ama işte bu insanlar anlamiyor... memuruda anlamiyor yetkiliside ödeyeceksin deyip cikiyorlar ama kendilerinden ciksa o para kiyameti koparirlar...
Haklısın hocam. Birde yılbaşından sonra asgari ücrete zam gelince otomatikman gss prim borçlarına da zam gelecekmiş. %30 galiba. 3300 olacak bizim 4400.

http://www.erdogansanal.com/1-ocak-ta-y ... zam-olacak

Geri