Gücü kalabalık olmaktan değil, haklılıktan almak

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.

btx

Site Gezgini
Mesajlar
87
arkadaşlar uzun zamandir bildiginiz üzere bilisim bransina verilen kontenjanlar yetersiz ve bu aramızdan kimseyi memnun etmiyor. Ancak hem ülkedeki herkesin, hem devlet büyüklerinin her zaman lafa çağ bilişim cagi ,çağ yazilim çağı sözleriyle baslamalarina rağmen maalesef bu sözler icraatlara yeterince yansımıyor. Yazılım egitimine ne fiziki alt yapı olarak ne de kadro olarak yeterli seviyede destek verilebiliyor.
Verilemiyor çünkü bu iş için herşeyden önce fiziki alt yapi yok. Yani ulkemizde hemen hemen bütün okullarda bilgisayar sınıfları olmasına rağmen neredeyse hiç bir okulda öğrenci başına 1 bilgisayar dusmuyor. en iyi ihtimalle bir bilgisayara 2 ogrenci düşüyor . Yazılım demek, kodlama demek, konsantrasyon- odaklanmak demek iken simdi dusunun hangimiz yanimizda bir ya da iki kişi otururken kafamızdaki projeyi rahatca hayata geçirebiliriz. hangi ogretmen verimli bir şekilde ders işleyebilir , tasarımlar yazilimlar çıkmasina vesile olabilir o sınıftan?
Peki tavsiyen ne ?
Benim tavsiyem devleti ya da bakanlığı 1 TL bile masrafa sokmadan , yatırıma gerek birakmadan sadece basit bir fikirle tüm okullara yuzbinlerce bilgisayar hediye etmek .
peki nasıl ?
tüm okullarda ozellikle orta öğretimde bilişim derslerini teorik ve pratik şeklinde ikiye ayrilmasini sağlayarak
böyle olunca bir sınıf aynı teknoloji taşarim dersinde oldugu gibi iki gruba ayrılacak birinci grup normal sınıfında teorik ders görürken, ikinci grup ise teoride aldığı eğitimin uygulamasını bilgisayar sınıfında yapabilecek.
Böylece hem devlet hiç bir yatırıma gerek duymadan her ogrenciyi bir bilgisayara kavusturabilecek hem derslerin verimlilik ve kalitesi yükselecektir. Hepimiz biliyoruz ki tek bir yazılım projesi bile bir ülke için katma değeri yüksek bir gelir kaynağı olabilir . Bu fikir hayata geçerse kadro ihtiyacı doğal olarak artacağı için ister istemez o çok daha kolay olacaktır . bunlar benim düşüncelerim bakanlık yetkilileriyle görüşen, bu iş için uğraşan emek veren arkadaşlarımızdan ozellikle bu konuyu dikkate almalarını diliyorum .
 
Hocam teorik,pratik kısmı tamamda. 'Devlet 1 lira masraf yapmadan her öğrenciye bilgisayar' kısmını ben şahsen anlayamadım.
 
hocam her okulda tam donanımlı en az 5 yılda bir yenilenen bilgisayarlarla (gerektiğinde alt yapı ile ilgili de değişiklikler yapılması gerekir) laboratuvarların oluşturulması lazım. Bu şekilde zor. Aslında devlet kurumlarında özellikle bankaların kullandığı pclerin mecburi olarak okullara aktarımı bile sağlansa ek bütçeye ihtiyaç olmaz.
Bankalar 3-5 yılda bir yeniliyorlar çünkü bilgisayarları. Uygulaması çok kolay aslında yapmak isteyen için
 
sınıf mevcutlarının 40 civarında olduğu bi okulda çalışıyorum 10 bilgisayar kullanılabilir durumda ilk dersi sınıfta tahtadan işliyorum ikinci dersi sınıfı yarıya bölerek pc sınıfına götürüyorum diğer hafta da diğer grup geliyor diğer türlü tüm sınıfla ders işlemek mümkün değil
 
Bununla ilgili atasözü var ''Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu''
Mesleki eğitim Ortaokuldan başlansa daha iyi olur kanaatindeyim.Nası imamhatip orta okulları varsa diğer meslek ortaokullarıda olmalı
Ülkemin çocukları gelecek kaygısı ile yetişiyor, işsizlik çığ gibi büyüyor bilişimci kardeşlerimizin önü açılmalı imkanlar arttırılmalı dersler arttırılmalıdır.Haftada 2 saat bilişim dersi ile olmaz bu iş
 
bu şekilde bölünce bir olan personel sayısı ikiye çıkmış olacak. Her ay fazlalık personelin maaş + ekders ödemesi ile zaten en az bir pc parası çıkıyor. Her sene bir bts parasını personel maaşına verir mi bakanlık :D Hayır verecek olsa 10-15 senedir yenilemediği sınıflardı yenilerdi bence.
 
Halk ayaklanması başlatacakmış gibi atılan başlığın ardından bilgisayar yoksa sınıfları bölelim sönük kalmış
 
Bölüm : Sorunlara Resmi Kurumlardan Gelen Cevaplar
Başlık : GÜCÜ KALABALİK OLMAKTAN DEGİL HAKLİLİKTAN ALMAK
İçerik : Bir sınıf aynı teknoloji taşarim dersinde oldugu gibi iki gruba ayrılacak birinci grup normal sınıfında teorik ders görürken, ikinci grup ise teoride aldığı eğitimin uygulamasını bilgisayar sınıfında yapabilecek.
Tavsiye : Devleti ya da bakanlığı 1 TL bile masrafa sokmadan , yatırıma gerek birakmadan sadece basit bir fikirle tüm okullara yuzbinlerce bilgisayar hediye etmek
Sonuç : Kibar bir dille ne alaka? Olmamış...
 
“Ülkemizde hemen hemen her okulda bilgisayr sınıfı olmasına rağmen” den sonrasını okumadım. Hayırlı işler...
 
Bizim ders yakın zamanda felsefe dersi ayarına düşer kanımca ki 201 kontenjan ile zaten belli oldu durumumuz. Lakin anlamadığım şu, üst düzey bürokratların dilinden düşürmediği dijital dönüşüm, kodlama zamanın dili...vs. konuşmalar ve beyanların manası nedir?
 
Bizim ders yakın zamanda felsefe dersi ayarına düşer kanımca ki 201 kontenjan ile zaten belli oldu durumumuz. Lakin anlamadığım şu, üst düzey bürokratların dilinden düşürmediği dijital dönüşüm, kodlama zamanın dili...vs. konuşmalar ve beyanların manası nedir?
"Norm işlerini düşünmeden proje mroje ayağına bir iş yaptık. Bir sürü sınıf öğretmeni filan boşta kalan oldu. Onları ne yapacağız? Robotik, kodlama vs daya gitsin..." olabilir mi manası?
 
"Norm işlerini düşünmeden proje mroje ayağına bir iş yaptık. Bir sürü sınıf öğretmeni filan boşta kalan oldu. Onları ne yapacağız? Robotik, kodlama vs daya gitsin..." olabilir mi manası?
Belkide hocam malumun amirlerimiz herşeyin iyisini bilirler :D
 
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri
Üst