Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması

Kodla Büyü

anubis2641

Üye
kamu davasında 112 günlük adli para cezası aldım ancak bu hükmün açıklanmasının geriye bırakılması olarak karar verildi. Bir kaç sorum olucaktı. yardımcı olursanız sevinirim.

a)hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararından dolayı üniversitede hakkımda disiplin soruşturması açılır mı açılırsa ne ceza alırım?
b)hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı çıkmasına rağmen adli sicil kaydımda ya da sabıkamda bu görünür mü yoksa temiz olarak mı görünür?

şimdiden teşekkür ederim.

hocam "bir sistem geri yükleme yap olmazsa format at..." tarzında bir cavap vermek isterdim ama ne sorduğunu anlamadım.. foruma yanlışlıklamı üye oldunuz.

hocam rahat ol. hiç bir ceza almamış sayılıyorsunuz. 5 yıl içinde suç tekrarlanırsa bunun hükmü de açıklanıyor ve cezaya ekleniyor. suç tekrarlanmazsa siliniyor.

ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim ve üniversite de hakkımda bi soruşturma veya bi disiplin suçu bağlamında bir sorun çıkmaz verdiğiniz cevaptan anladığım kadarıyla ? doğru mudur hocam ?

Hüküm yani aldığınız ceza açıklanmamış, yani yok gibi, siz 5 yıl aynı suçu kasten tekrar işlemediğiniz sürece.

Dolayısı ile üniversiteniz sizin hakkınızda bir disiplin soruşturmasını bu sebepten ötürü açmaz.

hocam bu konu şekip mosturoğluna verilen ceza ile benzerlik gösterdiğinden size önce bir ipucu sonrada araştırmalarınızı genişletme şansı verecektir,

öncelikle şu yazı hukuki bir açıklama
Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması ne anlama geliyor?

Sanığa yüklenen suçtan dolayı yapılan yargılama sonunda hükmolunan ceza, iki yıl (2 veya daha az süreli hapis veya adlî para cezası ise; mahkemece, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilir. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, kurulan hükmün sanık hakkında bir hukukî sonuç doğurmamasını ifade eder. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının verilmesi halinde sanık, beş yıl süreyle denetim süresine tâbi tutulur. Denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemesi veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranması halinde, mahkeme hükmü açıklar.

sabıka kaydınızda çıkarmı bilmem ama bu suçtan temizlenmiş değilsiniz, 5 yıl içinde benzer bir suç olmazsa konu kapanır, sanırım korktuğunuz şeylere etkisi olmayacaktır yada en azından bu konuda görüş bildirenler böyle diyordu, TS avukatlarıda şekip m.'nun suçlu bulunduğunu ancak 5 yıl sonra suçun kayıtlardan silineceğini söylüyordu. dediğim gibi sabıka kaydında çıkarmı bilmem, twitterda çok avukat var bir bakın onlara sorun derim

Geri