Hızlı internet için PC tabsiyesi??

Kodla Büyü

zulfikar1985

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, amacınız sadece hızlı internet kullanımı olsa idi, nasıl bir bilgisayar toplardınız niçin? Lütfen hız konusunda kritik olan donanım parçalarını(Örn: Ağ kartı) ayrı ayrı değerlendiriniz.

Sadece internet içinse; şu an piyasadaki en ucuz sistemlerden bir pc toplardım. Ethernet kartı dahil şu anda piyasadaki tüm ürünler, internetinizi maximum verimde kullanmaya uygun.
Hız konusunda, hattınızın hızını ölçün ya da telekom teknisyenlerine ölçtürün. parazit vs. varsa gerekiyorsa evinizden telekom kutusuna giden kabloyu tüm değiştirtin ya da bağlantılarını yeniletin. Telekomda tanıdığınız varsa sizin hattınızı daha verimli bir porta aktarmasını isteyin. :mrgreen: bu bazen %100 hız artışına sebep oluyor. Yani olay bilgisayarınızda değil hattınızda bitiyor

alideniz2000' Alıntı:
önce başlığı doğru açmayı öğren.
tabsiyesi? neeeeeeeee?

üyeleri sıradan hesaba çekiyorsun, hayırdır ağalık mı ilan ettin? güzelce uyarmak varken artistik patinaj yapıyorsun. sınıf öğretmenliğini doğru düzgün yapta öğrencilerin bizler gibi hatalı yazmasın.

alideniz2000' Alıntı:
tabsiyesi? neeeeeeeee?

Karşındakinin bir öğretmen olduğunu unutma :x . Öğrencini azarlamıyorsun.Şaka gibi valla.Eli bir harf yanlış bastı diye artistlik yapmana gerek yok.
Başlığı beğenmiyorsan içeriğine bakma o zaman.

Hocam sorunuza geleyim.

senjizu hocamın da dediği gibi sadece internet içinse piyasada en ucuz makine bile işini görebilir.
İnternet hızı için bilgisayar faktörü biraz düşük etki ediyor.

alideniz2000' Alıntı:
tabsiyesi? neeeeeeeee?
Bir klavye hatasından dolayı bu tavrı sergilerken, kendi hatalarınızı gözden geçirdiniz mi?
1. Cümleye küçük harfle başlanmaz.
2. Noktalama işaretinden sonra büyük harf kullanılır.
3. Alıntılar tırnak işareti içinde kullanılır.
4. Türkçe'de "neeeeeeeee?" diye bir kelime yok.

senjizu hocamızın da dediği gibi olay bilgisayarınızın donanım özelliklerinde değil alacağınz internet paketinde bitiyor.

Piyasadaki en hızlı aygıtları kullansanız bile göreceğiniz maksimum hız tarifenizdeki tavan değerini geçemez. Bulunduğunuz bölgeye göre bütçenize uyan en hızlı internet tarifesi hangisi ise olnu alın. ( ADSL, Kablo net, 3 G, Uydu). Onboarda ağ kartı wi-fi alıcısı gibi şu an en ucuz satılan sıfır aygıtlar bile ülkemizdeki internet tarifelerini maksimum değerinde kullanmaya uygun.

senjizu' Alıntı:
alideniz2000' Alıntı:
tabsiyesi? neeeeeeeee?
Bir klavye hatasından dolayı bu tavrı sergilerken, kendi hatalarınızı gözden geçirdiniz mi?
1. Cümleye küçük harfle başlanmaz.
2. Noktalama işaretinden sonra büyük harf kullanılır.
3. Alıntılar tırnak işareti içinde kullanılır.
4. Türkçe'de "neeeeeeeee?" diye bir kelime yok.
bu arkadaşın tarzı bu. yaklaşık 3 yıldır bu foruma giriyorum bu arkadaşın bir konuyada böyle duyarlı yaklaştığına şahit olmadım. az önce başka bir başlıkta gördüm başlığı açana şapşal demiş. öğretmen olduğundan da şüpheliyim

alideniz2000' Alıntı:
tabsiyesi? neeeeeeeee?
Sen önce insanlığı öğren derler adama. Öğrencilerinede her yaptıkları hatada böyle tavır takınıyorsan Allah yardımcıları olsun. Gerçi imzanı görmemişim sözlerimi geri aldım kusura bakma!!!
Edit: Bir sözün bu kadar etkili olacağını bilseydim başka şeyler yazardım. İmza anında değişmiş!
Eskisi : Sınıf öğretmeni - ebitefo idi...

fahrican' Alıntı:
senjizu hocamızın da dediği gibi olay bilgisayarınızın donanım özelliklerinde değil alacağınz internet paketinde bitiyor.

Piyasadaki en hızlı aygıtları kullansanız bile göreceğiniz maksimum hız tarifenizdeki tavan değerini geçemez. Bulunduğunuz bölgeye göre bütçenize uyan en hızlı internet tarifesi hangisi ise olnu alın. ( ADSL, Kablo net, 3 G, Uydu). Onboarda ağ kartı wi-fi alıcısı gibi şu an en ucuz satılan sıfır aygıtlar bile ülkemizdeki internet tarifelerini maksimum değerinde kullanmaya uygun.
Hocam, sanırım ifade hatalarım var bu yüzden yanlış anlaşıldı. Amaç, bağlantı hızını en yüksek hızda kullanabilecek demiştim. Örnek vermek gerekirse, Asker Öğretmen olduğum dönemde 70 metre mesafede CAT6 UTP kablo ile ile CAT5 kullanan arkadaşlara göre %10-%20 arasında değişen hız artışı sağlamıştım. Buna benzer olarak bilgisayardaki donanım parçalarından hangilerinin ne tarz etkisi olur diye merak ettim. Mesela ethernet kartında marka,model fark eder mi ? v.s.

alideniz hocam polemik yapma boş yere. her insan böyle hata yapabilir. :(

Geri