Habersiz kredili mevduat hesabı açılamayacak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Habersiz kredili mevduat hesabı açılamayacak

Hesap sahiplerinden imzalı ya da kanıtlanabilir bir talep alınmadan kredili mevduat hesabı açılmamasına ilişkin düzenleme uygulanmaya başladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (BDDK) kredi mevduat hesabı açılmasına ilişkin açıklama yapıldı.Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin geçen yılın kasım ayında Resmi Gazete'de yayımlandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yönetmelikteki 'Düzenlenecek sözleşmeler kapsamında, sözleşmeden ayrı olarak hesap sahibinden alınacak imzalı ya da kanıtlanabilir bir talep olmaksızın hesap sahibi adına kredili bir hesap açılamaz' hükmü ile çerçeve sözleşmeden ayrı olarak hesap sahibinden alınacak imzalı ya da kanıtlanabilir bir talep ile kredili mevduat hesabı açılması gerektiği hüküm altına alınmıştır. Bahse konu hüküm, ilgili yönetmelik uyarınca 1 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecektir."

kaynak:sikayetvar

Ekli dosyalar

• hesap.jpg
    hesap.jpg
    48.8 KB · Görüntüleme: 445
Ek hesap hocam diyelim kredi kartınız var ödemeye günü geçiyor parayı yatırmadınız. Bu hesaptan kredi kartına para aktarıyor. Yada vadesiz hesapta para tükendi nakite ihtiyacınız var bu hesaptan para çekebiliyorsunuz. Bu hesapta çekilen paraya günlük faiz uygulanıyor ve faizi normalden biraz daha fazla. Yani zorunlu olmadıkça bu hesabı kullanmamak lazım.
İş bankasındaki kredi kartımın ödemesi hafta sonuna denk geldiğinden diğer hesabımdan EFT yapamamıştım kart borcunu hemen ek hesaptan tahsil etmiş pazartesi hesaba para yatırdığımda benden 7,5 TL işlem ücreti kesmişti.
Maaş hesabınızın olduğu bankalar ve kredi çektiğiniz bankalar bu hesabı otomatik açıyor.

Ben böyle biliyorum. :)

Geri