HABERTÜRK DE SENEYE MÜFREDATA KODLAMANINDA GİRDİĞi HABERİ

Kodla Büyü

Tğrlkml

Üye
Az önce habertürk de meb ğn seneye bty dersi içine kodlamayıda eklediği haberi vardı yeni bir ders olarak değil mevcut dersin müfredatına eklendiği söylendi

ne yaptıklarını kendileri biliyorlar mı acaba?
kodlama haberi iyi ama seneye tüm 5.sınıflarda yabancı dil ağırlıklı programa geçileceğini söylüyorlar yani bizim ders artık 5.sınıflarda artık yok demek oluyor bu
şimdi de kodlama müfredata girdi diyorlar sanki biz 6.sınıflarda kodlama göstermiyorduk
:verymad:

Yok hocam 5.sınıfların ğng olmadı imkansızmş ing ders saati 3 saat bile artsa 20 bin öğretmene ihtiyaç olucakml bi okadarda norm fazlası olurmuş 21 saat yaparlarsa ing yi 50bğn öğretmn gerekliymiş

Atanamayan ing öğretmeni sayısı 17 binmiş sadece güzel bir hayalmiş fakat çok çok zormuş gerçekleşmesi

Tğrlkml' Alıntı:
Atanamayan ing öğretmeni sayısı 17 binmiş sadece güzel bir hayalmiş fakat çok çok zormuş gerçekleşmesi

dediğinde sonuna kadar haklısın hocam ama haberlerde "olmayacağına dair bir haber" yayınlanmadı henüz veya ben kaçırdım orasını

Ben bir tv kanalında sendikanın hazrlamş olduğu raporu dünledim ordan blyrm dinleyince hak verdim gerçekten yürek ister ing hazırlık yapmak zaten 40bün norm fazlası varmş şuan bu sayı çok artarmış

yabancı dil hazırlık sınıfı teorik olarak özellikle lise çağında mantıklı ve verimlidir belki ancak 10 yaşındaki çocuklar için neredeyse tüm dersleri bırakıp ingilizce dersi görmeleri çok ağır gelir gibi geliyor bana
en azından isteğe bırakılabilir ancak bu durumda kaç ingilizce öğretmeni atayacağız sorunu ile karşılaşılır
bence ortaokul 5-6-7 sınıflarında 2 saat zorunlu bilişim olmalı ve 6 ve 7.sınıflarda belli dillerde programlama konuları işlenmeli

Tğrlkml' Alıntı:
Yok hocam 5.sınıfların ğng olmadı imkansızmş ing ders saati 3 saat bile artsa 20 bin öğretmene ihtiyaç olucakml bi okadarda norm fazlası olurmuş 21 saat yaparlarsa ing yi 50bğn öğretmn gerekliymiş
bunu düşünmemiştim :+1:

Geri