habertürk gazetesinden bir destek Daha...yakında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fercanx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

fercanx

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Valla köşe yazarları, sanatçılar ve medya destek vermeye başladı.Birde bilgisayar öğretmenleri destek verse bu iş çözülür.

basın' Alıntı:
merhaba arkadaşlar habertürk gazetesinden Pervin KAPLAN hanımefendi..hatırlarsanız bizi köşesine taşımıştı..bu sefer yine bu konuya değinecek..sizden ricam mailine yada telefon yoluyla yaşadığınız sıkıntıları sizi sıkıcak ama tekrar atarmısınız..

Selam,
Önümüzdeki hafta kullanmayı planlıyorum. Yaklaşık MEB'te 10 bin öğrtemen çalışıyor değil mi?

Pervin KAPLAN
HABERTÜRK Gazetesi
Eğitim Editörü
Tel: 0212 313 68 79
pkaplan@cyh.com.tr
Adres: Ciner Yayın Holding Plaza A Blok
Abdülhakhamit Caddesi. N.25 Beyoğlu İstanbul

:alkis:

bunlar önemlide bu işin gerçketen çözümü nasıl olur onu düşünmek lazım. öyle birşey yapılmalı ki türkiyenin yarısı bu işi bilmeli

eylem işe yaramış arkadaşlar, okuldaki hocalardan bile görüp durumdan haberdar olanlar var. :)

büyük eylemler yapmalıyız. Az yada çok kişi , kim müsaidse gitmeli. Bu arada ben de mail attım. kendi cümlelerimle durumu baştan anlattım. İnşallah en kısa zamanda haber olur :)

Zizu_' Alıntı:
fercanx' Alıntı:
Valla köşe yazarları, sanatçılar ve medya destek vermeye başladı.Birde bilgisayar öğretmenleri destek verse bu iş çözülür.
nasıl başladılar ama? sosyal medyayı kullanın artık.. facebook ve twitterda çok dağınık haldeyiz daha toplu daha organize olmalıyız!!!

sarı_sarı' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
fercanx' Alıntı:
nasıl başladılar ama? sosyal medyayı kullanın artık.. facebook ve twitterda çok dağınık haldeyiz daha toplu daha organize olmalıyız!!!

Arkadaşıma katılıyorum...Sosyal Medyayı ,köşe yazarlarını Tv programlarınının ilgisini bu konuya çekmek için sürekli hassas olalım..Eğitim içerikli programlara twit yağdıralım ..Çünkü bu ara tüm programcıların ellerinde tabletler twit okuyorlar....Bu yüzden daha organize olup birlikte hareket etmeliyiz...Konuya duyarlı arkadaşlar lütfen..Face grubumuza dahil olsunlar..Haberleşme ortamı biraz daha sağlıklı face te...Bir de en kısa zamanda BT Topluluğu diye bir mail grubu oluşturulup...İletişimi güçlendirmek lazım...EYlem oldu bitti hala bunu duymayan ve eylemden sonra bile katılmak isteyenler oldu.....Bu forum ortamı çok güzel ama konu sabitlenmediğinde listeden aşağılara düşüyor..Okunamadan yok olup gidiyor....Bu yüzden Face grubumuza bekliyoruz....

Face Grup linki.........

http://www.facebook.com/#!/groups/116604415107122/

ben de mail attım. şu şekilde

iyi günler pervin hanım,

ben Hatay' da bir devlet okulunda bilişim teknolojileri öğretmeniyim. sorunlarımızı az çok bildiğinizi ve ilgilendiğinizi öğrendim. arkadaşlarım adına da teşekkür ederim. derslerimizin kaldırılması sadece bizim için değil gençlerimiz içinde çok kötüdür. çünkü bilgisayar kullanımı bilinçli olmalıdır. bizim derslerimizde bilgisayar başında, iskelet sistemine zarar vermeden nasıl oturacağımız bile anlatılır. bir yandan teknolojik bir atılım yaparak Fatih Projesi' ni geliştirirken bizim derslerimizin seçmeli yapılması ve kademeli olarak kaldırılması olayları ise çok düşündürücü ve çelişkilidir.

bizlere vereceğiniz desteğe şimdiden teşekkür ederim.

iyi çalışmalar...

arkadaşlar lütfen herkes biraz zaman ayırıp mail atsın. atmayanlarda sağolsun tabi:)

Yazıp yolladım. Yazan arkadaşlar serbest etkinlik saatlerinide belirtsinler lütfen. Derslerin kaldırılma gerekçesinin saçmalığını belirtmek açısından faydalı olur.

Merhaba Pervin Hanım,

Bilişim Öğretmenlerinin sorunlarından haberdar olduğunuzu düşünüyorum. Lütfen bize yardımcı olun. Sorunlarımız çok fazla. Bir kısmını dile getirmek istiyorum.

En büyük problem dersimiz olmamasından kaynaklanıyor. Çalıştığım okulda haftada toplam 4 saat dersim var. Dersimiz seçmeli ve 1 saat. Notu yok. Seçilmeye de biliniyor. Dersi olmayan Öğretmen mi olur. Bu ülkede herkes bilgisayar kullanmasını biliyor mu? Gelişmiş şehir merkezlerinde belki olabilir, ama inanın öğrencilerin çoğu bilgisayarı açıp kapamayı bilmiyor.

Dersimiz olmadığı için Norm kadro fazlası oluyoruz. Norm kadro fazlası öğretmen olduğumuzdan, Her an yerimiz değiştirilebilir; gönüllü ya da zorla. Bizim neden yerleşik düzenimiz yok ? İstanbulda zorla yer değiştirmeye tabi tutulan arkadaşlarımız oldu.

Bu işin içinde olmayan insanların bu karmaşık durumları anlaması çok zor biliyorum. Yine de anlatmak istiyorum. Dersimiz olmadığı için görevlendirme ile çalışıyoruz. FORMATÖRLÜK denen bir görevlendirme var. Bilişim Sınıflarının etkin kullanılmasını sağlamaktan sorumlu kişilere Formatör deniliyor. Bütün Öğretmenler Formatör olabiliyor. Bilişim Sınıflarının etkin kullanılması gerekiyorsa , bu işten sorumlu olması gereken kişi Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri değil midir ? Neden her branş bizim işimizi yapıyor. Madem bize ihtiyaç var neden norm fazlasıyız? Bu görevlendirmeyi bize zorla verdikleri halde, neden norm sorunumuz çözülmüyor? Ki bu görevlendirmeyi zorla bize veriyorlar, bizi her gün 8-17 çalıştırıyorlar. Zorunlu görevlendirme yapılamaz. Bir öğretmene istemesse 26 saatten fazla ders bile verilemez. Biz neden 40 saat çalışmak zorunluluğuna sahibiz. Tüm Öğretmenlerden farkımız nedir ? Biz sadece derslerimizi istiyoruz.

Derslerimzi istiyoruz. Fatih projesi kapsamında daha önemli konulardan oluşan yeni bir müfredatla derslerimizi anlatmak istiyoruz. Ders olmadan okullarda Bilişim Teknolojileri faaliyetlerini gerçekleştireceksek de bize Norm sağlayacak bir kadro istiyoruz. Bizler Öğretim teknoloğu olarak yetiştirildik. Öğretmenliğe yakışır bir şekilde, Öğretmenlerle eşit şartlar altında çalışmak, aynı çalışma saatlerine tabi olmak istiyoruz. Rehber öğretmen ve tüm öğretmenler gibi çalışmak istiyoruz.

Fatih projesi ile bir kenara atılmak değil, aktif bir şekilde görev almak. Ama tamirci değil öğretmen gibi çalışmak istiyoruz.

Saygılarımla....

Geri