Hacı Boydak 'bilgisayar derslerine ağırlık verilsin'

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adnan54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

adnan54

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Madem 'eğitim'i tartışıyoruz, dersler de günün şartlarına göre revize edilsin

Liseyi geçen yıl bitiren Boydak Holding'in patronu Hacı Boydak'a göre, eğitim sisteminde revizyon şart. Boydak, bilgisayar ve İngilizce gibi günlük hayatta sık kullanılan derslere ağırlık verilmesini istiyor.

53 yaşında liseyi bitirip 54 yaşında üniversiteye başlayan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, 4+4+4 eğitim sistemine yapılan itirazları anlamadığını söylüyor. Geçen yıl liseyi bitirdiğini hatırlatan Boydak, "3,5 yıllık eğitim süresince 170 kredi ders aldım. Bunun 40 saati edebiyat ama sadece 4 saati bilgisayar dersiydi. Mevcut eğitim sisteminin revize edilmesi gerekir." dedi. Boydak, "Müfredatta bazı derslerin saatinin fazla, bilgisayar gibi pratikte kullanılacak derslerin saati ise az. Eğitim müfredatı, gerçek iş hayatının gerekliliklerine karşılık vermeli. Bilgisayar ve İngilizce gibi günlük hayatta çok sık kullanılan derslere daha fazla ağırlık verilmesi gerekir. Milletvekillerimizin bu konuda çalışma yapmalarını ve müfredatı iş hayatının gerekliliklerine göre düzenlemelerini arzu ederim." diye konuştu.

kaynak: Zaman Gazetesi
http://www.zaman.com.tr/haber.do?habern ... ze-edilsin

bence Hacı Boydak bilişim dersleri ile ilgili destek beklediğimizi belirten mailler atalım. Kendimize destek ne kadar çok olursa istediğimize o kadar ulaşırız

Öğrencilerin bilgisayarda oyun oynayıp internete girebiliyor olması bilgisayar bildikleri anlamına gelmiyor. Çoğu öğrenci ofis programlarını kullanamıyor. İnternetle ilgili bilgileri yanlış ve eksik.

Hacı BOYDAK bile gördü gerçeği bu adam iş adamı boru değil...

zaten ne eğitimcileri dinliyorlar, ne iş adamlarını.. bu öğrencilerin nasıl mezun olacaklarını ve ne iş yapacaklarını nasıl yapacaklarını kimsenin umursadığı mı var Allah aşkına..

yürü be Hacı BOYDAK arkandayız herkes senin gibi düşünse ülke de sorun kalmaz vallahi :+1:

halk' Alıntı:
Öğrencilerin bilgisayarda oyun oynayıp internete girebiliyor olması bilgisayar bildikleri anlamına gelmiyor. Çoğu öğrenci ofis programlarını kullanamıyor. İnternetle ilgili bilgileri yanlış ve eksik.

Bilgisayarı çocukça kullananlar bilgisayarın bildikleri şeylerden ibaret olduğunu ZANNEDİYOR,

ama bilgisayarı gerçek hayatta faydalı işler için kullanan birisi ise bilmediğini, bildiklerinin damla, bilgisayarın derya olduğunu biliyor, anlıyor, söylüyor.

Bakanımız bunlardan hangisine giriyor; tahmin edin.

Cahil bildiği damla kadar bilgiyi herşey zanneder, alim ise ne bildiğinin ne bilmediğinin farkındadır.

Alimlik bilmek değil, ne kadar bildiğini bilmektir.

hacı boydak okullardaki bilg lab.larının ihalesine girmeyi düşünüyor sanırım..

adnan54' Alıntı:
Madem 'eğitim'i tartışıyoruz, dersler de günün şartlarına göre revize edilsin

Liseyi geçen yıl bitiren Boydak Holding'in patronu Hacı Boydak'a göre, eğitim sisteminde revizyon şart. Boydak, bilgisayar ve İngilizce gibi günlük hayatta sık kullanılan derslere ağırlık verilmesini istiyor.

53 yaşında liseyi bitirip 54 yaşında üniversiteye başlayan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, 4+4+4 eğitim sistemine yapılan itirazları anlamadığını söylüyor. Geçen yıl liseyi bitirdiğini hatırlatan Boydak, "3,5 yıllık eğitim süresince 170 kredi ders aldım. Bunun 40 saati edebiyat ama sadece 4 saati bilgisayar dersiydi. Mevcut eğitim sisteminin revize edilmesi gerekir." dedi. Boydak, "Müfredatta bazı derslerin saatinin fazla, bilgisayar gibi pratikte kullanılacak derslerin saati ise az. Eğitim müfredatı, gerçek iş hayatının gerekliliklerine karşılık vermeli. Bilgisayar ve İngilizce gibi günlük hayatta çok sık kullanılan derslere daha fazla ağırlık verilmesi gerekir. Milletvekillerimizin bu konuda çalışma yapmalarını ve müfredatı iş hayatının gerekliliklerine göre düzenlemelerini arzu ederim." diye konuştu.

kaynak: Zaman Gazetesi
http://www.zaman.com.tr/haber.do?habern ... ze-edilsin
:+1: :+1: :+1:

demek ki eksikliğini hissetmiş. çok şükür biriside gereksiz demedi. :alkis:

yavaş yavaş anlaşılıyor galiba

Hacı boydak işadamı yani işin sıkıntısını biliyor. ne diyor boydak: "günlük hayatta sık kullanılan derslere ağırlık verilsin" demekki eksikliği biliyor :alkis: . Bazılarıda anlayacak bunu ama o zamana kadar çok geç kalımış olabilir.

Geri