Hafta bütünlüğü olmayan yerlerde Ek Ders nasıl hesaplanıyor?

Kodla Büyü

uysal_rockci

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bizim bulunduğumuz yerde hafta bütünlüğüne göre hesap yapılıyor. ama bazı yerlerde hafta bütünlüğü yok.

Ek Ders dağıtım programı hazırlıyorum , ve aradaki farkı bilemedim.

şimd hafta bütünlüğünde sorun yok.

diyelim ki ayın son günü çarşamba günü. öbür ayın biri perşembe günü

şimdi birisi ;
5+5+5+4+4 ve rehberlik+ sosyal etkinlik şeklinde derse giriyor olsun.
bu kişinin ek dersi : 23 -15 = 8 ; 10a 1 den = 2 ; rehberlikten = 2
toplam 8+2+2 = 12 saat haftalık ek ders alır.
bunu da 3+3+2+2+2 şeklinde dağıtabiliriz.

1) Hafta bütünlüğü olmayan bir yerde nasıl oluyor.
3+3+2 bir aya 2+2 diğer aya diye mi dağıtılıyor.

YOKSA

2) pazartesi + salı + çarşamba ders saatleri = 5+5+5
toplam 15 saat ;
10a 1 den = 1
rehberlik = 2
1+2 =3 saat bir aya yazılıp ;

kalan perşembe+cuma ders saatleri 4+4 = 8 saat ekders olarak diğer aya mı bırakılıyor.

her iki durumda da bir çeşit haksızlık var gerçi
birinde eksik diğerinde fazla olabiliyor.

dediğim gibi, bizde hafta bütünlüğü var, ama komşu ilçelerden birisi 1. yönteme göre diğeri de 2. yönteme göre hesaplıyoruz diyor.

bizim ilçe de sağ olsun hafta bütünlüğü var , kafa karıştırmıyor :D

Bizim ilçede bazi okullar 1 bazı okullar 2 ile yapıyor hocam :) Hatta 18 saat ekdersi 4-3-4-3-4 diye dağıtan da var 5-3-3-3-4 diye dağıtan da :D

yok bizim için demiyorum, bizde sorun olmuyor genelde sabit dağılım olduğu için ama,
diğer branş öğretmenlerinde durum nasıl acaba ?

vallahi tek bildiğim bunun için resmi bir programın şart olduğu :) Ders programına göre herkesin ne kadar alacağı merkezi bir programla hesaplatılmalı bence.

bence de bu görüşüne kesinlikle katılıyorum.
KBS ye ek ders olarak değil de , o gün girdiği ders saatleri girilse, kendisi hesaplasa daha iyi olur valla :D

teşekkür ederim hocam ,
verdiğin dökümana baktım ama malesef aradığım cevabı bulamadım.

ek ders çizelgesinin nasıl hazırlanacağını güzelce anlatmış işin açıkcası ama , genelde hafta bütünlüğüne göre işlem yapılmış.

Ekders hesaplarımında yüzlerce farklılık olduğundan eminim. Ekdersler hafta bütünlüğünde hesaplanırken, yani yönetmelik böyle derken, KBS de ekdersleri gün gün yazmaya mecbur bırakıldık. Bir yanda haftalık bütünlük mecburiyeti, diğer yandan gün gün ekders girilmesi. Herhalde bu ucubeyi ancak MEB becerebilirdi.

Bu nedenle ekders hesaplamalarında birtelik yok. Herkes kendi mantığına göre hareket ediyor. Ben önce hafta bütünlüğünde hesaplama yapıyorum, sonra ekdersleri (ders yoğunluğunu da dikkate alarak) haftanın günlerine kafama göre dağıtıyorum. Önemli olan hafta bütünlüğündeki ekders hesaplamasının doğru olması. Bence hangi güne kaç saat yazıldığı çok da önemli değil. İnşallah en kısa zamanda bu karmaşa bir son verilir.

o hafta içerisinde hangi ayın günlerinden daha çok varsa o aya ilave edilir..

mesela pazartesi-salı mart ayında iken çarşamba-perşembe ve cuma isenisan ayında ise nisan ayından 3 gün mart ayından isee 2 gün olmuş oluyor.. bu sebeple bu haftanın ödemesi nisan ayına aktarılır..

ben böyle düşünüyorum.. sanırım bizim okulda böyle yapıyorlar..

tayinci42' Alıntı:
o hafta içerisinde hangi ayın günlerinden daha çok varsa o aya ilave edilir..

mesela pazartesi-salı mart ayında iken çarşamba-perşembe ve cuma isenisan ayında ise nisan ayından 3 gün mart ayından isee 2 gün olmuş oluyor.. bu sebeple bu haftanın ödemesi nisan ayına aktarılır..

ben böyle düşünüyorum.. sanırım bizim okulda böyle yapıyorlar..

bizim okulda dediğiniz gibi yapıyorlar hocam, yani haftayı bölmüyorlar.

ama yandaki ilçede misal bu ayın son günü perşembe , cuma ise 1 şubat.
bu durumda pazartesi+salı+çarş+perş derslerini topluyorlar bir haftaymış gibi hesaplıyorlar. cuma günü diyelim ki adamın 5saat dersi var. o 5 saati doğrudan ek ders olarak hesaplıyorlar.

anlamadım gitti :mrgreen:

Geri