haftada 2 gün nöbet

Kodla Büyü

Bote0621

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar iyi çalışmalar;

Bugün Müdür nöbet sayısını haftada iki güne çıkaracağını söyledi karşı çıktık ama sözünü diretti. 15 temmuzdan sonra bir genelge yayınlandığını her koridora bir nöbetçi öğretmen vermesi gerektiğini söyledi. Şimdi iki nöbet verilemez ibaresinin bulunduğu merkezi bir resmi yazı elinde olan var mı?

Ocaktan itibaren 3 saat ücret verilecek nöbete, belki müdürün zoruna gitmiştir.
20 yılı doldurmayı bekle hocam :(

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 44 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Müdür yardımcısı ve öğretmenlerin nöbet görevi
MADDE 44 – (1) Müdür yardımcıları, okulda kendilerine verilen nöbet görevini yerine getirir, nöbetçi öğretmen ve öğrencileri izler, nöbet raporlarını inceler, varsa sorunları müdür başyardımcısına veya müdüre bildirir.
(2) Bağımsız anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıfı öğretmenleri kendi devrelerinde ve etkinlik saatleri dışındaki zamanlarda nöbet tutarlar.
(3) Müdür yardımcısı ve öğretmen sayısı yeterli olmayan okullarda müdür yardımcısı ve öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilir. Öğretmen sayısı iki ve daha az olan uygulama sınıflarında bölüm şefi de nöbet tutar.

hocam http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx ... 160616.htm 16 haziran 2016 değişikliği

ücretli öğretmenlere nöbet ücreti verilmediğinden dolayı birçok okulda kadrolu öğretmenlere haftada 2 gün nöbet görevi veriliyor. yasal bir sıkıntısı yoktur.

yeterlilik nasıl tespit ediliyor. Mesela müdür okulun ön bahçesine bir nöbetçi arka bahçeye bir nöbetçi dedi. Fazladan 5 nöbetci demektir haftada. Ama orayı 1 nöbetçi de tutabilir. Fazla iş vermek angaryaya girer oda kanunen yasaktır.

Sendika kararı varsa ancak ozaman dilekçe ile tutulmayabilir bence ama ohal de nasıl oluyor bilemem :)
Sendikamın kararı gereği haftada bir günden fazla nöbet tutmak istemiyorum felan filan diye dilekçe verilebilir

Bence Her koridora 1 nöbetçi verilmesi dogru, Bahçelere ayrı ayrı nöbetçi verilmeside dogru. Müdür de kendi açısından haklı. Ama her koridora iki nöbetçi verir, her bahceye 2-3 kişi verir o ayrı. Olması gereken ihtiyaç varsa nobeti yazdığı gibi ucretide çift yazmalılar. Umarım duzelir bu durum.

http://www.memurlar.net/haber/539065/
adresinde bir görüş yazısı bulunmaktadır. Ben de yazıya katılıyorum.
Her ne kadar ilköğretim kurumlar yönetmeliğinde yazının yayınlanmasından sonra iki nöbet tutulabileceği maddesi eklenmiş olsa da anayasadaki angarya suçtur maddesine istinaden bir şeyler yapılabilir. Sendikanızla iletişime geçerseniz iyi olur.

Bir de böyle bir yazı buldum
http://www.memurlarnet.biz/meb-personel ... 32950.html

sendikalar benim kide dahil olmak üzere (TES) belirli süreler için nöbet tutmama veya en fazla 1 nöbet (TES) tutma eylem kararı alabiliyorlar. Benim sendikam için 2016-2017 eğitim öğretim yılı için - bildiğim kadarıyla -alınmış bir karar yok.

Öğretmen sayısı yetersizliğinden bizde haftada 2 nöbet tutuyoruz. Müdürünüz hafiften haklı. Her koridora bir öğretmen gerekiyor, ancak koridor ve kat değişimleri gerekiyor her hafta veya her ay ki adalet sağlansın.

amip33' Alıntı:
Öğretmen sayısı yetersizliğinden bizde haftada 2 nöbet tutuyoruz. Müdürünüz hafiften haklı. Her koridora bir öğretmen gerekiyor, ancak koridor ve kat değişimleri gerekiyor her hafta veya her ay ki adalet sağlansın.
İhtiyaç olması size angarya yükleyebilme hakkı vermemeli. Ücretini ödeyecekse ikinci nöbeti vermeli, verilebilmesi için milli eğitime yazı yazmalı. Öyle üç kuruşa beş köfte istenmemeli. Bakanlık ek ders yönetmeliğini, her nöbet görevi için 2-3 saat nöbet verilir, şeklinde değiştirmelidir. Bu haliyle sendikaların eylem kararı alması yerinde olacaktır.

öğretmen yetersizliğinden bende haftada 2 nöbet yazmaya basladım, kaldı ki yazıda da veribileceği yazıyor.

Geri