Haftalık 20 saat derse girersem ek ders ne kadar olur?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fcig
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
20 saat ders sınıf rehberliği dahil ise; (rehberlik dahil 20 saat ise)
5 saat ekders
2 saat hazırlık ve planlama (10 `a 1 den)
1 saat kişilik hizmetleri
toplam: 8 saat ekders ücreti ödenmesi gerekir. Bu da yaklaşık olarak 72,40 TL haftalık ücrete tekabül eder.
----
20 saat ders sınıf rehberliği yok ise;
5 saat ekders
2 saat hazırlık ve planlama (10 `a 1 den)
toplam: 7 saat ekders ücreti ödenmesi gerekir. Bu da yaklaşık olarak 63,35 TL haftalık ücrete tekabül eder.

NOT: Ekders ödemesi öğretmenin fiili olarak girdiği dersler baz alınarak yapılır. Yani rehberlik dersinin ders saatinde yapılıp yapılmamasına, rehberlik görevinin bulunup bulunmamasına, vs... göre değişir. Daha açık yazarsanız daha net cevap verebilirim. İyi çalışmalar...

ekders ücreti 9 lira oldu mu ya!!!Arkadaş 7 saat için 63 lira yazmış da? o hesaba göre bir BTR 650 lira felan alması lazım ki ben gecen sene hiç 600 lirayı geçtiğimi hatırlamıyorum bir btr olarak!

Hocam yüzdelik dilime girmediysen... Ayrıca yaklaşık olarak dedim. Yerimden kalkıp ekders katsayısına bakamıyorum kusura bakmayın :) Biraz yoğunum da :)

Arkadaşlar her öğretmen her ay aynı net ücretle ekders almaz. Kıdem, vergi matrahı doğayısıyla vergi dilimi, vs... gibi sebeplerle değişiklik gösterir. Örneğin ben vergi diliminden kaynaklı 8,51 TL. den aldım ağustos ekdersimi..

Verdiğim bilgi yaklaşık değerlerdir.

İllaki net bişeyler istiyorsanız;

Gelir vergisi %15 olan öğretmenin 1 saatlik ekders ücreti yaklaşık net 9,06 TL. (brüt: 10,75 TL-aradaki fark kesinti)
Gelir vergisi %20 olan öğretmenin 1 saatlik ekders ücreti yaklaşık net 8,52 TL. (brüt: 10,75 TL-aradaki fark kesinti)
%27 ve %35 i yazmama gerek yok sanırım. Pek çoğumuz %20 dilimle yılı kapatıyoruz... Yerimden de kaldırdınız beni :PpPp

Geri