haftalık ders saati ile ilgili soru

Kodla Büyü

yasin613

Seçkin Üye
Seçkin Üye
çok programlı lisede görev yapmaktayım. toplam 44 saat ders + koordinatörlük görevimiz var. iki öğretmenden tek e düştük. bütün dersleri ben alacagım ancak kendi okulumuz tadilatta oldugundan yarım gün başka okulda ders veriyoruz bu yüzden günlük 8 saat dersimiz var. yani toplam 40 saat ders alabiliyorum. bu durumda 4 saati koordinatörlük olarak alabilir miyim? ben 44 saatimi doldurmadan dersleri başka öğretmene verebilir mi? çünkü program yapılırken 4 saat istege bağlı olan kısmı alıp almayacagım sorulmadı.

bu durumda ne gibi çözüm yolları bulunabilir yardımlarınızı bekliyorum...

derse girebilecek başka hoca varsa 40 saat girmene gerek yok ders+koordinatörlük full olacak şekilde ayarlanıp kalan dersler başka hocalara verilebilir. sonuçta zorunlu girmen gereken ek ders saatini(20) fiili dersle dolduracaksın diye bir şey yok. koordinatörlük de olabilir.

ayrıca dediğiniz gibi 40 saat ders 4 saat koordinatörlük de olur. sonuçta işletmeler akşam 5'e kadar açık.

tüm günlerin dolu bile olsa verilbilir. Okul 3 de kapanıyorsa işletmeler 5-6 ya kadar açık olabiliyor sonuçta

hocam bana toplam 47 saat ders verilmiş... 38 saat ders,9 saat koordinatörlük... bu durum da ben 44 saat üzerine ücret alamayacak mıyım? mevzuata göre fazla verilen dersler alınmalı mıdır?

tabii ki var. sizin zorunlu olduğunuz kısım 20 saat maaş karşılığı + 20 saat zorunlu ek ders.

kaldı ki sizinki girilebilecek maksimum ders sayısı olan 44'ün üzerinde zaten böyle bir şey yapmaları yanlış.

teşekkürler hocam... dersi almasam kültür öğretmenlerine verilecekti çocuklara sıkıntı olmasın diye itiraz etmedim... zaten grafik animasyon dersim kimya öğretmenine verilmiş vay milli eğitimin haline...

bugun okula böte ci görevlendirildiğini duydum. şimdi biz dersleri eşit mi paylaşacagız yoksa ben 44 saatimi doldurduktan sonra kalan dersi diger öğretmene mi verecekler? meslek öğretmeni varken böte mezununa ders verilebilir mi?

yasin613' Alıntı:
bugun okula böte ci görevlendirildiğini duydum. şimdi biz dersleri eşit mi paylaşacagız yoksa ben 44 saatimi doldurduktan sonra kalan dersi diger öğretmene mi verecekler? meslek öğretmeni varken böte mezununa ders verilebilir mi?

normalde böte mezunun meslek lisesine gelememesi lazım. ama madem gelmiş ve derse girecek eşit dağıtmak daha uygun. tabii kendi de istiyorsa.

ayrıca böte mezunu diye 30 saatten fazla vermeyebilirler.

yasin613' Alıntı:
çok programlı lisede görev yapmaktayım. toplam 44 saat ders + koordinatörlük görevimiz var. iki öğretmenden tek e düştük. bütün dersleri ben alacagım ancak kendi okulumuz tadilatta oldugundan yarım gün başka okulda ders veriyoruz bu yüzden günlük 8 saat dersimiz var. yani toplam 40 saat ders alabiliyorum. bu durumda 4 saati koordinatörlük olarak alabilir miyim? ben 44 saatimi doldurmadan dersleri başka öğretmene verebilir mi? çünkü program yapılırken 4 saat istege bağlı olan kısmı alıp almayacagım sorulmadı.

bu durumda ne gibi çözüm yolları bulunabilir yardımlarınızı bekliyorum...

siz full ek ders ücreti almadan alanınızdaki dersleri diğer alan dışı öğretmenlere yada okulunuzda olamayan diğer öğretmenlere veremezler.. size mutlaka 44 saat ders görevi vermeliler..
40 saat ders alın 4 saatte koordinatörlük alın..

yasin613' Alıntı:

hocam böteci arkadaş tamamen sizin okula görevlimi gelmiş yoksa ders tamamlamayamı.

siz böteci arkadaşa 22 saat ders verin
22 saat derside ve koordinatörlüğüde kendinize alın..

koordinnatörlük genel kültüröğretmenlerine verilemez..

mesleki ve teknik eğitim yönetmeliğine bakın.. sanırım madde 257 mi neydi.. koordinatörlükle ilgili..

Geri