Haftasonu Staj ek ders sorunu

Kodla Büyü

krmtcy

Site Gezgini
Meraba arkadaşlar.Küçük bi ilçede görev yapıyorum bu yüzden hafta içi staj yapamıyorum onun yerine 24 saat yüz yüze işletmelerde beceri eğitimi dersi veriyorum.Yaz tatilinde staj yaptıramadığım için tam gün tam yıl kapsamında stajları hafta sonu yaptırıyorum.Sorum şu hafta sonu yaptırdığım stajın ek dersi de benim hafta içi girmem gereken 44 saat üzerinden mi hesaplanır yoksa hafta sonu yaptırdıgım için haricen ek ders alabilirmiyim? normalde 39 saat giriyorum ve 2 saatlik kulubüm var..Yani açık lise dersine girer gibi yada halk egitimden kurs açmış gibi ekstradan 10 saat daha

Hocam normalde staj yaptiramiyorsan okul günleri vermen gerekir..
Hafta içi girmek zorundasın 49 saate kadar..
Kanaatimce haftasonu veremezsin vermemelisin, ücret alamazsın..
Tuhaf olmuş.. Yönetmeliğe bakmak gerek yinede..

agamuratcelebi' Alıntı:
hocam hafta sonu stajı normal kurs gibi düşünülür günlük 8 saat verebilirsin
Hocam 12. işletmelerde beceri eğitimi aynı kapsamda değerlendirilebilirmi?
Staj farklı İşt. Bec. Eğitimi farklı olsa gerek.
24 saat İ.B.E dersi için ders programında hafta içi gün belirtilmesi şarttır.
Haftasonu eğitim alıyorlarsa haftanın 3 günü bu öğrenciler ne yapıyor diye sorarım
krmtcy' Alıntı:
Meraba arkadaşlar.Küçük bi ilçede görev yapıyorum bu yüzden hafta içi staj yapamıyorum onun yerine 24 saat yüz yüze işletmelerde beceri eğitimi dersi veriyorum.
yok bu eğer İBE değil staj ise agamurat hocam haklı..

arkadaşlar yanlış anlaşılmasın yönetmeliği inceledim yeni öğretmen değilim az çok biliyorum ama yönetmelikte bununla ilgili açık bişey söylenmemiş.. belki okullarınızda böyle bi uygulama vvardır ondan sordum emsal göstermek için

Hocam ben daha önce bu durumda olan bir okulda 3 yıl görev yaptım. hafta içi ders programında 24 saatlik işletmede beceri eğitimi dersi koyulur ve bu ders haftaiçi yüzyüze yapılır. ancak öğrenciler staj yapmış sayılmazlar. yaz tatilinde staj yapılamadığı için h.sonu okulda staj yaptırırsınız. c.tesi yada pazar gününe ayarlanabilir. toplamda yapılacak 300 saatlik staj günlük 8 saat olacak şekilde ayarlanır.(38 haftada biter. 38x8=304 saat). ve siz bu 8 saati %25 zamlı olarak alırsınız. yani 10 saat ekders alabilirsiniz. bu durum sizin h.içi 29 saat ekders almanızı engellemez.

levent hocamın dediği gibi hafta içi 24 saat işletmede beceri eğitim dersi verilir hafta sonu günlük 8 saat staj çalışması yaptırılır. bu hafta içi derslerinden ayrı hesaplanır.

leventgenc' Alıntı:
yada halk egitimden kurs açmış gibi ekstradan 10 saat daha

hocam yönetmelikte bu açıkça yazılmıyor ya o yuzden idare sıkıntı yaptırıyor bunun ücret onayını almamız sıkıntı olur bana yönetmelik lazım diye...eski okulumda böyle sorunlar yoktu ne güzel offf

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN VE YÖNETİCİLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN ESASLAR
Madde 8- Bu Esaslarla belirlenen azamî ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışında olmak üzere;

a) Ders yılı içinde;

2) Tam gün, tam yıl eğitim yapılan meslekî ve teknik okul ve kurumlarda bu programlar için, görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar, ek ders görevi verilebilir.

hocam aynı olayı bizde yapıyoruz haftasonu geliyoruz ama biz 6 saat alıyoruz çünkü stajda 1 ders saati 1 saattir diye bir madde var o yüzden 6 saat verdik normal ders saati haricinde oluyor onayı öyle aldık tam yıl tam gün eğitim olayından. Ayda toplam 24 saat oluyor bizde ücreti de normal ekdersten farklı 12 küsür gibi.

Hafta içi 24 saat İBE normal ders planına konulur. Maaş karşılı olarakta sayılabilir. Yani normal diğer derslerden farkı olmayan bir 24 saatlik İBE dersiniz olur.

Buna ek olarak haftasonları en az 40 gün staj yaptırırsın. Her tam gün öğrenci için 8 iş saati sayılır. Ancak başında görevli öğretmeni için 10 ders saati sayılır. 8*60 dakika = 480 dakika ancak bir ders saati 40 dakikadır ki bu da 480/40=12 saatlik ders yükü oluyor. Bütün bunlara rağmen MEB görevli öğretmene 8 saat ek ders ücreti ödenmesi konusunda anlaşılmaz bir tavır içinde. Şuan var olan durumda Hafta sonu sabah 8:00 akşam 17:00 arası öğrencinin başında duruyorsunuz ve sadece 8 saat gece göstergesinden ek ders ücreti alıyorsunuz. Bu 8 saat ücret kurslar gibi tam gün tam yıl kapsamında verilir.

Geri