Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mal, gerizekalı diyorum
Şaka bir yana genelde içimden 10'a kadar sayıp, derin nefes alıyorum.
Öğrenciden her şeyi beklediğim için artık çok şaşırmıyorum ya da kızıp kendimi strese sokmuyorum.
İçimden Bana ne demeyi öğreniyorum.
Ders yılının başlarında öğrencilerimle aramdaki sınırı çiziyor, kırmızı çizgilerimi açıklayıp, farketmelerini sağlıyorum. Çizgiyi aşanlara karşı tepkimi koyuyorum, sınıfın da farketmesini sağlıyorum. Bir süre sonra artık sınırları zorlayan pek olmaz oluyor. Sonraki zamanlarda birbirimizi daha iyi anlıyoruz. Derse ilgisi olmayan ya da yaramazlık peşinde olan ya düzeliyor ya da siniyor, gözüme batmamaya çalışıyor.
10 yılın ardından açıkçası öğrencilerle öyle pek problem yaşamaz hale geliyor insan.
içimden çok diyorumdan daha dışımdan söylemedim 4 yıllık öğretmenlik süresince..
ama eminim hakketmiştir.,üzme kendini hocam,,
sakinleş,,,umursama oanda öğrenciyi
Bende geçenlerde bir öğrencime deli olmuştum. Yav öyle böyle değil. Şimdi ağzımdan sakıncalı birşey de çıkmasını istemiyorum. Çocuğa da acayip sinirlenmişim,
"Seni varyaa, o biçim yaparım lan." demişim. 1-2 hafta sonra diğer çocuklar soruyorlar "hocam hangi biçim yapacaktınız" diye. Ben de diyorum üçgen biçimi, beşgen biçimi :mrgreen:
bittin artık sen. bundan sonra o çocuğun başına ne gelse sorumlusu sen olacaksın. ne olsa çocuk suçu sana atacak, öğretmenim özgüvenimi yerle bir edip psikolojimi bozdu bu yüzden başarısız oldum diyecek