Haksızlıklar Ülkesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar şu olayı bir türlü içime sindiremiyorum. Okulumda Fen Edebiyat mezunu bir sürü öğretmen var ve çoğu da formasyon almak için yüksek lisans yapmış ve öğretmen olmuş insanlar. Şimdi bu arkadaşlar ek dersi zamlı alıyor, ben alamıyorum. Sonuçta bu adamlar formasyon almak için y. lisans yaptı. Formasyon olmasa öğretmen olamayacaklardı. E ben de teknik eğitim mezunuyum ve haliyle formasyonum var. O zaman benim de ek dersi zamlı almam lazım değil mi? Bence formasyon hariç yüksek lisans yapanlar ek dersi alabilmeli, formasyon için yüksek lisans yapanlar alamamalı, yada ben de ek dersi %5 (seneye %15) zamlı almalıyım.
Haksız miyim?

şeflik koordinatörlük vs. ler varsa zaten zamlı alamıyorsun. takma kafaya fazla bence %5i ,.

oguz-han' Alıntı:
Arkadaşlar şu olayı bir türlü içime sindiremiyorum. Okulumda Fen Edebiyat mezunu bir sürü öğretmen var ve çoğu da formasyon almak için yüksek lisans yapmış ve öğretmen olmuş insanlar. Şimdi bu arkadaşlar ek dersi zamlı alıyor, ben alamıyorum. Sonuçta bu adamlar formasyon almak için y. lisans yaptı. Formasyon olmasa öğretmen olamayacaklardı. E ben de teknik eğitim mezunuyum ve haliyle formasyonum var. O zaman benim de ek dersi zamlı almam lazım değil mi? Bence formasyon hariç yüksek lisans yapanlar ek dersi alabilmeli, formasyon için yüksek lisans yapanlar alamamalı, yada ben de ek dersi %5 (seneye %15) zamlı almalıyım.
Haksız miyim?

katılıyorum hocam ama burası Türkiye

hocam ülkemizde öğretmen maaşları (ekders vs. eklenmeden) yükseltmedikçe herkesin canı sıkılır.
çok çalışırsın ekdersin gözüne batar,
az çalışırsın bedava maaş alıyor denir.
ben de meslek öğretmeniyim. ama şu ekders üzerinden birbirimize laf ve söylemlerden uzak duralım,
konuşuyorsak maaşları konuşalım.

Vaktiyle okumuş insan kıtlığında bazıları normalde olmamaları gereken mevkilere getirildi. Şu an alan uzmanı kişiler göreve alınmıyor, alınanlar da terfi edemeyip kendisinden eğitim ve bilgi seviyesi olarak düşük insanların emirlerinde çalıştırılıyor.
Meb haksızlıklarda en başta. Öğretmen maaşlarının düşüklüğü mü, zorunlu hizmet afları ve tayin dönemlerindeki haksızlıklar mı, Sadece 1 kez yapılan uzman öğretmenlik sınavı mı, 2005 ten sonra göreve başlayanlara verilmeyen 1 derece mi ... ? Haksızlığa uğrayan binlerce öğretmen.

Re: Ynt: Haksızlıklar Ülkesi

Internet' Alıntı:
hocam ülkemizde öğretmen maaşları (ekders vs. eklenmeden) yükseltmedikçe herkesin canı sıkılır.
ben de meslek öğretmeniyim. ama şu ekders üzerinden birbirimize laf ve söylemlerden uzak duralım,
Hocam alsın herkes yüksek alsın ama şartlar eşitse ve haksızlık varsa da hakkımı helal etmiyorum ben.

oguz-han' Alıntı:
Internet' Alıntı:
Hocam alsın herkes yüksek alsın ama şartlar eşitse ve haksızlık varsa da hakkımı helal etmiyorum ben.

hocam madem yazdın şartlar eşit diye cevap yazayım..

** bir defa şartlarımız eşit değil, bunu kabul et. kendi bıranşın ve kendi emsalinle dahi şartların eşit değil,
** kendi emsalin öğretmenler ile çalışma şartların dahi eşit olamaz çünkü kurumların biri kırsalda biri merkezi...
** şartları geçeceksin.
** şunu diyebilirsin benim maaşım neden az (dikkat maaş diyorum ek ders değil), bunda sana katılırım.
** diğer şekilde söylemlerinin hepsi biraz tutarsız. yüksek lisans için olan söylemlerin de aynı şekilde.

Internet' Alıntı:
oguz-han' Alıntı:
Internet' Alıntı:

** bir defa şartlarımız eşit değil, bunu kabul et. kendi bıranşın ve kendi emsalinle dahi şartların eşit değil,
** kendi emsalin öğretmenler ile çalışma şartların dahi eşit olamaz çünkü kurumların biri kırsalda biri merkezi...
** şartları geçeceksin.
** şunu diyebilirsin benim maaşım neden az (dikkat maaş diyorum ek ders değil), bunda sana katılırım.
** diğer şekilde söylemlerinin hepsi biraz tutarsız. yüksek lisans için olan söylemlerin de aynı şekilde.

Kesinlikle katılıyorum arkadaşa birbirinin ek dersini konuşmak o fazla alıyor diye yaygara yapmak kadar etik dışı ve sevmediğim bir öğretmen hastalığı yoktur. Lütfen uzak dur kardeşim sende böyle şeylerden. Bir süre sonra bu adam ne iş yapıyoki bu kadar ek ders alıyo, bu idareciler oturduğu yerden para kazanıyor muhabbetleri vs.. bitmez yoksa.

hocam kıyasladığın şeye bak kıyaslancak okadar çok şey varki mesele 2 yıllık yeni göreve başlamış polis 2750 tl maaş alıyor yada bir lise mezunu imam yada kadrolu belediyede işçi ile kıyasla bak neler oluyor. bir suriyeli 800 tl maaş alırken asgari ücretli 750 tl maaş alıyor. bu ülkede birileri adalet getirceğim diye siyasete atılmış %50 oy almış ama daha kötü adaletsizlikler yaşatmıştır. bu hükümetin adaletsizliklerini saysam sayalafa dolar

Internet' Alıntı:
oguz-han' Alıntı:
Internet' Alıntı:

** şartları geçeceksin.
Kimsenin ek dersinde gözüm yok fakat ortada bir haksızlık var ve bunu ifade ediyorum. Haksızlığın büyüğü küçüğü olmamalı. Haksızlık büyük de olsa küçük de olsa haksızlıktır. Tersini düşünen herkes bu forumda hiç bir konuda haksızlığa uğradığına dair bir şey yazmamalı, konu açmamalı.

Ayrıca ilk yazdığım mesajı lütfen dikkatli okuyun. Tekrar ediyorum `formasyon için` yüksek lisans yapanlar ile benim farkım olmamalı.

Arkadaş var olan bir durumdan bahsetmiş. Bunun haksızlık olduğunu düşünüyor. Bana göre de tamamen haklı bir yaklaşım. Ama bazı arkadaşlar bu menfaatlerine olduğu için muhtemelen, hocam bırak bu işleri felana getirmişler konuyu. Kendilerine menfaat başkalarına adalet istiyorlar.

prentice' Alıntı:
Arkadaş var olan bir durumdan bahsetmiş. Bunun haksızlık olduğunu düşünüyor. Bana göre de tamamen haklı bir yaklaşım. Ama bazı arkadaşlar bu menfaatlerine olduğu için muhtemelen, hocam bırak bu işleri felana getirmişler konuyu. Kendilerine menfaat başkalarına adalet istiyorlar.
Aynen

toker42' Alıntı:
hocam kıyasladığın şeye bak kıyaslancak okadar çok şey varki mesele 2 yıllık yeni göreve başlamış polis 2750 tl maaş alıyor yada bir lise mezunu imam yada kadrolu belediyede işçi ile kıyasla bak neler oluyor. bir suriyeli 800 tl maaş alırken asgari ücretli 750 tl maaş alıyor. bu ülkede birileri adalet getirceğim diye siyasete atılmış %50 oy almış ama daha kötü adaletsizlikler yaşatmıştır. bu hükümetin adaletsizliklerini saysam sayalafa dolar

Hocam ayakta alkışlıyorum, örnekleri çoğaltmak mümkün tabii ki. :alkis: :alkis: :alkis:

formasyon için tezsiz yüksek lisan yapanlar %5 fazldan ek ders alamaz. ancak kendi bıranşında tezli yüksek lisans yapanlar branşlarında girdikleri ders üzerinden %5 fazldan ek ders alırlar.

Burası muz cumhuriyeti hocam 2005 yılında güneydoğuda öğretmenlik yaparken 2 yıla bir derece alıyorduk. 5 yıl çalıştım ve tayinimi içanadolduda 2 yıla bir derece alan bir yere aldırdım. şu işe bak ben zorunlu hizmeti bitirdiğim için 2 yıla bir derece olayını alamadım ama tayin olduğum yerde ilk göreve başlamış birisi sürekli alıyor... Gülermisin ağlarmısın ... sonra bu olayı kaldırdılar.

Adamlar odalarında yatıyor nöbet yok belirli gün yok ders yok o yok bu yok ama 18 ek ders var.. Bunları ne yapacağız hocam? Sendika ve mebe yazdım ve yazıyorum rehberlik derslerine girsin ve diğer öğretmenler gibi nöbet öenmli günleri olsun diye. Ses olsun diye yazıyorum. Bizde ders olduğu sürece görevlendirme ama onlarda 30saat yazar yani 7. saatlerde öğrencilerin işi olmaz gibi... Haksızlık değil mi diğer öğretmnlere simdi? Yabi her konuda haksızlıklar ülkesi...

siz birgün acil hastaneye gitseniz ek dersiniz kesilir ama diğer memurlarda bu durum söz konusu değil
öğretmenlerin ek dersinden her türlü vergi alınır ama emekliliğe sayılmaz
diğer memurlarla her türlü ek ödeme verilir ama bize yine yok
bir sınav görevi alırsınız öğretmen 45 tl, hizmetliye 56 tl, polise 70 tl ücret ödenir sınavı yapan öğremten her türlü risk altında olan öğretmen ama en az ücret öğretmen alır.
uyduruk bir sınav açıldı uzmanlık diye kazanan her ay 100 tl fazldan maaş alırken bu haktan yararlanamayanlar ne yapsın
direksiyon sınavı yapılır. öğretmen 180 tl, müfettiş 315 tl şube müdüleri 500 tl. her türlü risk altında olan öğretmen verilen ücrete bak birde yan gelip yatana bak

bugün öğretmen polisin aldığı maşşın çok çok altında alıyorsa kimse benim maaşım iyi demesin. ne gariptirki milli eğitimde onlarca mağduriyet var haksızlık var ama 250 bin öğremen hala EĞİTİM BİR SEN üyesi...

toker42' Alıntı:
siz birgün acil hastaneye gitseniz ek dersiniz kesilir ama diğer memurlarda bu durum söz konusu değil
öğretmenlerin ek dersinden her türlü vergi alınır ama emekliliğe sayılmaz
diğer memurlarla her türlü ek ödeme verilir ama bize yine yok
bir sınav görevi alırsınız öğretmen 45 tl, hizmetliye 56 tl, polise 70 tl ücret ödenir sınavı yapan öğremten her türlü risk altında olan öğretmen ama en az ücret öğretmen alır.
uyduruk bir sınav açıldı uzmanlık diye kazanan her ay 100 tl fazldan maaş alırken bu haktan yararlanamayanlar ne yapsın
direksiyon sınavı yapılır. öğretmen 180 tl, müfettiş 315 tl şube müdüleri 500 tl. her türlü risk altında olan öğretmen verilen ücrete bak birde yan gelip yatana bak

bugün öğretmen polisin aldığı maşşın çok çok altında alıyorsa kimse benim maaşım iyi demesin. ne gariptirki milli eğitimde onlarca mağduriyet var haksızlık var ama 250 bin öğremen hala EĞİTİM BİR SEN üyesi...

Ağzınıza sağlık hocam.... Bizim ülkede en büyük kurum MEB ama bu büyüklüğüne göre hak alamayan tek kurumda biziz...

11 yılda 9 defa değişen yönetici atama yönetmeliği oldu. sırf bizim adamlar idareci olsun diye yapılan zulumlerin ardı arkası kesilmiyor.
her yıl değişen müfredatlar, değişen sisitemler her yıl değişen sınav sisteminden artık öğrencilerde öğretmenlerde yoruldu.
4+4+4 yerine 5+3+4 ü kabul etmeyen hükümetin on binlerce mağduriyet yaratan öğretmnler için saçma sapan alan değişiklikleri oluşan norm fazlaları, değişen liseler ve onbinlerce mağdur olan öğretmnler.

son 3 yılda öğretmnlerin %50 si mağdur olmuştur. eğitim kalitesinin düştüğünü düşünen hükümet aceba kendisinin ne yaptığının farkında mı? eğitimde istikrar şarttır. ama bizde istikrarlı olan hiç bir şey yoktur.

Geri