Hala kapanan Bilişim Bölümlerinin olması - Rehberlik eksik

Kodla Büyü

can-inlife

Aktif Üye
Mesajlar
194
Mesleki ve teknik in sayfasında http://mtegm.meb.gov.tr/www/program...5744-sayili-makam-onayi-ve-ekleri/icerik/1655 Açılan Kapanan bölüm onayları var.

İnceledim maalesef hala kapanan Bilişim böllümleri va.r kimi ATP kimi AMP..
bakınız : http://mtegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_04/03171800_EK-5_2017-11.pdf

Bu haberler idareciler tarafından takip ediliyor.
İdareciler de öğrenci tercihlerinde çoğu zaman rehebr olduğu, hatta tercih yaptığı için bölümün geleceği açısından hala olumsuz gidişat devam ediyor.

Bence her bölüm kapanır açılır.
Ki 8-9yıl oncesinde atama sayısının yüksekliği ile popoler olan bir bölüm, yine atama sayısının düşmesi ile kara listeye alınır.
Bu doğal.

Benim eleştirim, bilişim sadece ve sadece atama sayısı ile yargılanacak bir bölüm değildir.
Bilişimin ilgilendiği iş alanları ve sektörler başlı başına bir kaynaktır.
İş olanağı arayanlara bunu açık seçik izah edilmelidir. Maalesef bunun acı bile okunmuyor tercihlerde.

Bilişim hayallerin somutlaşabileceği meslektir.
Türkiye standartlarında her alanda bilişimci hayallerini gerçekleştirebilir.

Türkiye makanik anlamda gelişmiş ülkeri ha diyerek yakalayamaz.
Ama Bilişim/Yazılım ile yakalayabilir. Örnek ülkeler var. Dillere pelesenk olan hindistan gibi.

daha sayfalarca yazılır ama derdimiz ve niyetimiz aşikar olmuştur diye düşünüyor ve rehberlik konu başlıklarını burada neticelendiriyorum..



Lakin kaç yıldır sürekli düşüyor.

Artık dipi görelim derim.
Kapanan kapansın ve bir noktada zemin bulalım.

Son olarak en çok kızdığım şey ne biliyor musunuz.

Zaten 1netle adı Anadolu olan bölümlere gidiyor öğrenciler.
ÇPL,MEsleki teknik eğitim,EML deki bilişim bölümlerine zoraki okuyan gençler geliyor çoğunlukla.

Ve bu haldeyken bile, bu gençler. Akademik anlamda hiç olan. Bakın ağır eleştiri yapıyorum. Tespit yapıyorum. ( 2basamaklı toplama bunların maksimum kapasiteleri matematiksel olarak.. dört işlem bile yok bunlarda.. fizik kimya bylj yok. sosyal bile olsa hadi seviniriz. o da yok. )

Bakın bu gençlere de birileri geliyor diyor ki, bilişimin önü kapalı. :alkis:
Adama sorsak senin meslek ne. keyfinin kahyası.
Bu söyleyen kültürcüler de var. adam fizikci. atama sayın ne senin kardeşim desem. Renkten renge girer.
Sen kaç kere baktın ? öğrenciler için atama sayılarına ? son 1 yılda devlet toplamda kaç bilişim ataması aldı ? o sadece laftır...bişy bildğnden değl.



ŞUNU GÖRMEMİZ LAZIM.
5-10 yıl öncesinin öğrencisi yok artık.
Bilişime gelen SÜPER ZEKİ öğrenciler YOK ARTIK.
Formul bu, kural bu, algoritma ifi elsesi şu demek yetmiyor.
BASMIYOR KAFALAR.

Yani FEN LİSESİ Öğrencisi gibi öğrenci gelmiyor artık
o Zaman TOK SATICI olma DEVRİ KAPANDI.
Elini kolunu sallarım, öğrenci gene de Gelir Devri KAPANDI.

Artık
- kalburun dibi
- rüzgarın savurduğu
- göç etmiş te gelmiş
- Bilişim Hocasını SEVMİŞ
- ve en güzeli : Ne olursa olsun. Kim ne derse desin BEN BİLİŞİMCİ OLACAĞIM
diyen öğrenci var…

Arkadaşı arıyorum. Koca okulda tek mesleki program var. Diğeri Anadolu lisesi. Kaç öğrencin var 8-9…
Tanıtım napıyosun. HİÇ.
Bakan gitmiş birine. KAPATIN. ÖĞREncileri de TAŞIYIN demiş. AZ DEMİŞ.


Planını programını vizyonunu,uslubunu,reklamını,iletişimini, orta okullarla bağlantını, 9larla muhabbetini, kültürcülerle sohbetini, veli toplantılardaki gayretini, idareyle olan temasını,
ve de OKUL TANITIM VİDEONU (arasında BÖLÜMü), bastığın el broşürünü, atölyenin görünüşünü, örgencilerle gezini, okul web sitesini kullanışını, karizmatik kişiliğini, sosyal aktivitelerde 9lardan öğrenci seçip onu bilgisayar başına koyuşunu, ve öne çıkartışını, sosyal medyanı….. güncelle..

İş bu halde. Zaten dünyadaki bütün bölümler kapanır. Seninki değil.
İnanın Müdür özelden velileri arasa. Öğrenci senin bölümü seçti mi. İş bitti.

Hala mı öğrenci gelmiyor.
Çek restini.
Sana okul mu yok.
O kadar okul var. Hala Koordinatör mdr lığına başvuran bilişimci bulamıyorlar.
Bu kafayla bulamazlar bir süre daha.
Dünya yansa bigün, gireriz idarecilik sınavına geçeriz karşıya.


Son olarak: Orta okullarda başlanan kodlama olayına hazır değiliz.
Hem orta okullarda hem liselerde.

Buna rağmen
Özellikle ist gibi büyük şehirlerden görüntüler görüyorum.
Çok güzel gidiyor kodlama.


Çok güzel gençler gelecek oradan.

Yazık orada yeteneklerini keşfeden gençler meslek liselerinin şuanki haline gelse, kaybolup giderler.
Tartışmaya açık.

bu olay 3-5 sene sonra bilişim bölümlerini etkileyecek.
farkında olmak lazım.
kapanmak üzere olan bölümler varsa,
1-2sene daha dirensin bence.


neyse. saygılar.
 
Hocami katılıyorum dediklerinize geçmiş senelerde 2 yıllık direk geçiş hakkı vardı onu kaldırdılar gerçi her bölüm için aynı bu durum fakat rehberlik ederken çocuklara M.T.O.K'dan bahsedersek çoğu bölümlerin önüne geçmiş oluyoruz sadece meslek lisesliler için kontenjan olduğunu ve bilişimin geniş bir yelpazede mühendis aldığından bahsedersek ve ayrıca KPSS puanı ile bilişim açığının çok olduğundan bahsedersek belki fikirleri değişir en azından ben böyle yapıyorum sizinde tavsiyeleriniz varsa yazabilirsiniz yararlı olur.
 
Aynen katılıyorum hocam.Kapatılmasa bile kontenjanlara ayar veriliyor artık.Konya'da 1 kişinin elinde alanımızın kaderi.Meslekten sorumlu M.E.müdür yardımcısı. O da sevmiyor alanı gereksiz buluyor kimsede birşey diyemiyor bu duruma...
 
ne yaparsak yapalim (bu bos oturalim demek degil), "cocuklar bilgisayari cok iyi biliyor", "bizim oglan bilgisayar kurdu" vs. vs. diyen ve ne gerek var zihniyetindeki idareci ve diger ogretmenlerle bu is olmaz.
adam kalkmis cocuklar bilgisayar biliyor diyor, ogrenciler daha internetten iki fotograf uc yazi bulup odev yapamiyor. ayni adama (bransi turkce) bu cocuklarin ana dili zaten turkce, gayette konusuyorlar sana ne gerek var ozaman diyince kiviriyor...
 
Yarama basmışsınız hocam. 14 senelik öğretmenim. Benim atandığım okulda Bilişim Bölümü benden bir sene önce açılmış. Küçük bir ilçe burası. Önceki müdürümüz "en iyi öğrenciler Bilişim Bölümüne gitmeli" deyip en iyileri bize gönderiyordu. En iyi derken meslek lisesine gelen öğrenci ne kadar iyi olabilirse. Gerçi hakkını yemiyim, gerçekten çok zeki öğrencilerimde oldu. 4 Bilişim öğretmeniydik bir ara. 5 bölüm ile devam ediyorduk. Yeni müdür geldi, sağ olsun, 6.bölüm olarak hemen her yerde kapatılmaya çalışılan Metal Teknolojisi Bölümünü açtırdı bir şekilde. Maksat Mobilya Bölümü ile beraber sıra yapsınlar cebe 3-5 kuruş fazla girsin.

İlk zamanlar sıkıntı yoktu. Ne zaman 4+4+4 geldi. Bizim işler değişmeye başladı. Öğrencilerin çoğu açık liseye, imam hatip türü okullara gitmeye başladı. Meslek liselerine gelen öğrenci git gide azalmaya başladı. İlk atandığım yıllarda çok zeki öğrenciler geliyordu dediğim gibi. Her geçen yıl okula daha sorumsuz ve daha az öğrenci gelmeye başladı. İdare de geçirin öğrencileri bak bölümünüz açılmaz moduna girmeye başladı. İdarenin zırvalamalarına dayanamayan diğer arkadaşlarda başka okula gitti ben tek başıma kaldım.

Diğer bölümlere de zeki öğrenci lazım tabi ki ama orada en azından elinden iş gelen öğrenci bir şeyler yapabiliyor. Bizim bölüm de öyle bir şeyde söz konusu değil. Yapamayan öğrenciler kalmaya başladı bu sefer. Oysa ben elimden geleni yapıyordum. 14 yıldır yeni bir program, yeni bir dil, yeni teknolojik bir şey öğrenmediğim, teknolojiyle ilgili haber okumadığım bir gün bile yoktur. Öğrencilerim, "sizde sıkıntı yok hocam güzel anlatıyorsunuz ama bize zor geliyor" derken, eğitim sistemi laçkalaşmışken, idare bütün her şeyin sorumlusu benmişim gibi bana tavır almaya başladı. (Burada kendimi övmüyorum. Tabi ki her şeyi bilmek imkansız bilgisayar konusunda. Ama hatırı sayılır bilgim vardır pek çok konuda).

Ortaokullar, 9.sınıflar bölüm tanıtımına geldiğinde ben tavrımı hiç bir zaman değiştirmedim. Burası oyun oynama, sosyal medya da takılma yeri değil, ona göre gelin diye. Hem benim bu tavrım hemde idarenin alttan alttan Bilişim Bölümü yazmayın diye öğrencilere gaz vermesiyle bu sene 12. sınıftaki 8 öğrencimi de mezun edebilirsem seneye benim bölümü seçecek öğrenci yok. Küçük yerleri sevdiğimden, okulda ki öğretmen ortamı da iyi olduğundan bunca yıl kaldım burada. İdarecilerde sanki öğrenciler öğretmen için varmış gibi bir algı var. Geçirmezseniz bölüm açılmaz haa ne demek. Öğretmen öğrenci için var asıl. Öğrenci yoksa bizde gideriz. Öğrenci yok diye her öğrenciyi geçire geçire eğitim sistemi saçma sapan bir hale geldi zaten.

Geçen sene köy köy bütün ortaokulları gezip, tanıtım yaptık. Meslek lisesi şöyle güzel, böyle güzel diye bahsettik. MTOK'tan vs. den bahsettik. Öğrencilerden gelen cevap madem bu kadar güzel niye en kötüler gidiyor ya meslek lisesine oldu. Bu sene gelen öğrenci daha da az. Yani tanıtımın falan hiç bir etkisi olmuyor. Zaten ilk öğretim öğretmenlerinde de sıkıntı var. Zamanında babamızın "çalışmazsan sanayiye veririm" tehdidini "çalışmazsan meslek lisesine gidersen bak haaa" ya çevirmişler.

14 senede 200'e yakın öğrenci mezun ettim. Çoğuyla görüşürüm hala. Bilgisayar mühendisi olan da var, kendi iş yeri olan da var, bilgisayar sektöründe çalışanda, asker, polis olan da, garson olan da, orda burda çalışanda, mezun olur olmaz kocaya verilen kız öğrencilerimde. Diğer bölümlere bakıyorum, üniversiteye giden de var, boş boş gezen de var. Niye Bilişim Bölümü göze batıyor bunu anlamıyorum ben.

Biraz uzun ve dağınık oldu. Ama demek istediğimi anlatabilmişimdir herhalde.
 
Meslek liselerine robotik ve oyun programcılığı bölümleri lazım.Hepsinin neticesi yazılım mühendisliğine çıkacak.
 
can-inlife' Alıntı:
Mesleki ve teknik in sayfasında http://mtegm.meb.gov.tr/www/program...5744-sayili-makam-onayi-ve-ekleri/icerik/1655 Açılan Kapanan bölüm onayları var.

İnceledim maalesef hala kapanan Bilişim böllümleri va.r kimi ATP kimi AMP..
bakınız : http://mtegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_04/03171800_EK-5_2017-11.pdf

Bu haberler idareciler tarafından takip ediliyor.
İdareciler de öğrenci tercihlerinde çoğu zaman rehebr olduğu, hatta tercih yaptığı için bölümün geleceği açısından hala olumsuz gidişat devam ediyor.

Bence her bölüm kapanır açılır.
Ki 8-9yıl oncesinde atama sayısının yüksekliği ile popoler olan bir bölüm, yine atama sayısının düşmesi ile kara listeye alınır.
Bu doğal.

Benim eleştirim, bilişim sadece ve sadece atama sayısı ile yargılanacak bir bölüm değildir.
Bilişimin ilgilendiği iş alanları ve sektörler başlı başına bir kaynaktır.
İş olanağı arayanlara bunu açık seçik izah edilmelidir. Maalesef bunun acı bile okunmuyor tercihlerde.

Bilişim hayallerin somutlaşabileceği meslektir.
Türkiye standartlarında her alanda bilişimci hayallerini gerçekleştirebilir.

Türkiye makanik anlamda gelişmiş ülkeri ha diyerek yakalayamaz.
Ama Bilişim/Yazılım ile yakalayabilir. Örnek ülkeler var. Dillere pelesenk olan hindistan gibi.

daha sayfalarca yazılır ama derdimiz ve niyetimiz aşikar olmuştur diye düşünüyor ve rehberlik konu başlıklarını burada neticelendiriyorum..



Lakin kaç yıldır sürekli düşüyor.

Artık dipi görelim derim.
Kapanan kapansın ve bir noktada zemin bulalım.

Son olarak en çok kızdığım şey ne biliyor musunuz.

Zaten 1netle adı Anadolu olan bölümlere gidiyor öğrenciler.
ÇPL,MEsleki teknik eğitim,EML deki bilişim bölümlerine zoraki okuyan gençler geliyor çoğunlukla.

Ve bu haldeyken bile, bu gençler. Akademik anlamda hiç olan. Bakın ağır eleştiri yapıyorum. Tespit yapıyorum. ( 2basamaklı toplama bunların maksimum kapasiteleri matematiksel olarak.. dört işlem bile yok bunlarda.. fizik kimya bylj yok. sosyal bile olsa hadi seviniriz. o da yok. )

Bakın bu gençlere de birileri geliyor diyor ki, bilişimin önü kapalı. :alkis:
Adama sorsak senin meslek ne. keyfinin kahyası.
Bu söyleyen kültürcüler de var. adam fizikci. atama sayın ne senin kardeşim desem. Renkten renge girer.
Sen kaç kere baktın ? öğrenciler için atama sayılarına ? son 1 yılda devlet toplamda kaç bilişim ataması aldı ? o sadece laftır...bişy bildğnden değl.



ŞUNU GÖRMEMİZ LAZIM.
5-10 yıl öncesinin öğrencisi yok artık.
Bilişime gelen SÜPER ZEKİ öğrenciler YOK ARTIK.
Formul bu, kural bu, algoritma ifi elsesi şu demek yetmiyor.
BASMIYOR KAFALAR.

Yani FEN LİSESİ Öğrencisi gibi öğrenci gelmiyor artık
o Zaman TOK SATICI olma DEVRİ KAPANDI.
Elini kolunu sallarım, öğrenci gene de Gelir Devri KAPANDI.

Artık
- kalburun dibi
- rüzgarın savurduğu
- göç etmiş te gelmiş
- Bilişim Hocasını SEVMİŞ
- ve en güzeli : Ne olursa olsun. Kim ne derse desin BEN BİLİŞİMCİ OLACAĞIM
diyen öğrenci var…

Arkadaşı arıyorum. Koca okulda tek mesleki program var. Diğeri Anadolu lisesi. Kaç öğrencin var 8-9…
Tanıtım napıyosun. HİÇ.
Bakan gitmiş birine. KAPATIN. ÖĞREncileri de TAŞIYIN demiş. AZ DEMİŞ.


Planını programını vizyonunu,uslubunu,reklamını,iletişimini, orta okullarla bağlantını, 9larla muhabbetini, kültürcülerle sohbetini, veli toplantılardaki gayretini, idareyle olan temasını,
ve de OKUL TANITIM VİDEONU (arasında BÖLÜMü), bastığın el broşürünü, atölyenin görünüşünü, örgencilerle gezini, okul web sitesini kullanışını, karizmatik kişiliğini, sosyal aktivitelerde 9lardan öğrenci seçip onu bilgisayar başına koyuşunu, ve öne çıkartışını, sosyal medyanı….. güncelle..

İş bu halde. Zaten dünyadaki bütün bölümler kapanır. Seninki değil.
İnanın Müdür özelden velileri arasa. Öğrenci senin bölümü seçti mi. İş bitti.

Hala mı öğrenci gelmiyor.
Çek restini.
Sana okul mu yok.
O kadar okul var. Hala Koordinatör mdr lığına başvuran bilişimci bulamıyorlar.
Bu kafayla bulamazlar bir süre daha.
Dünya yansa bigün, gireriz idarecilik sınavına geçeriz karşıya.


Son olarak: Orta okullarda başlanan kodlama olayına hazır değiliz.
Hem orta okullarda hem liselerde.

Buna rağmen
Özellikle ist gibi büyük şehirlerden görüntüler görüyorum.
Çok güzel gidiyor kodlama.


Çok güzel gençler gelecek oradan.

Yazık orada yeteneklerini keşfeden gençler meslek liselerinin şuanki haline gelse, kaybolup giderler.
Tartışmaya açık.

bu olay 3-5 sene sonra bilişim bölümlerini etkileyecek.
farkında olmak lazım.
kapanmak üzere olan bölümler varsa,
1-2sene daha dirensin bence.


neyse. saygılar.
altına ımzamı atarım saygılar...
 
Veliler öğrencisi için bölümü bitirince kamuyu düşünüyor. Kamuyu düşündüklerinden bölüm değersizleşti. En değerli bölüm çocuk gelişimi ve elektronik. Çünkü KPSS memurluk tercihlerinde diploma ayrıcalık getiriyor. Veliler buna bakıyor. Müdürler de.

Bilişim bölümünden mezun öğrencilere KPSSde bir ayrıcalık tanınmadıkça bölüm çöküşe devam eder. HALK EĞİTİM KURSUNDAN 160 saatlik işletmenlik kursunu almak yeterli oluyor çoğu bilişim memur alımında, veliler de ne gerek var o zaman bilişim bölümüne diyor web tasarımla mı para kazanacak diyor, şu an sadece teknik servis belgesi alıp bilgisayar dükkanı açmak isteyenler geliyor bizim bölgede bu bölüme.

Öğrencilerin bilişim bölümünden mezun olduktan sonra Üniversitelere gidebileceği ve mezun olduklarında iş bulabileceği bölümler okul müdürlerine ve İl, ilçe memlerdeki şube müdürlerine iyice anlatılmalı. Çünkü bu konuda çoğu bilgisizler ve bölümlerimizi kapatıyorlar, yenisini de açmıyorlar...
 
ben anadolu ve fen liselerinde bilişim derslerinin zorunlu yapılması ve meslek liselerinden bilişim bölümlerinin kaldırılmasının doğru olduğunu düşünüyorum, artık bilişim meslek olarak seçilecek bir bölümdeğil herkesin mutlaka eğitim görmesi ve öğrenmesi gereken bir alandır.
 
Tam tersi Gelecek bilişim. Bana göre bilişim liseleri kurulmalı. Mesleğinde en iyisi olmak istiyorsan yolu bilişimden geçer. İyi bir doktor, iyi bir öğretmen, iyi bir mühendis olmak istiyorsanız, bilişimde iyi bir şekilde eğitilmeli sinizHatta iyi bir yönetici olmak istiyorsanız bilişime hakim olmalısınız
 
bilişimde iyi bir şekilde eğitilmeli sinizHatta iyi bir yönetici olmak istiyorsanız bilişime hakim olmalısınız
bu yazdığınız beni doğruluyor hocam. :)
her ne olursanız olun(avukat, doktor, mühendis, öğretmen vb.) bilişime hakim olmalısınız, bunun yoluda 12 yıl zorunlu bilişim eğitiminden geçer, bilişim ile ilgili bir meslek yapmak istersenizde bunun eğitimini üniversitede alırsınız.meslek liselerinde ne bir yazılımcı nede bir bilgisayar mühendisi yetişmez meslek liselerindeki öğrencilerin orada bulunmaları mecburiyetten ibaret o öğrencilerden bir cacık olmaz.
 
Deveye sormuşlar -boynun neden eğri- diye, o da -nerem doğru ki- demiş.

Hocalarım artık öyle bir hale geldik ki sistem plan diye bir şey kalmadi. Her şeyi deneme yanılma yoluyla yapar oldular. Daha geçen hafta bitişik el yazısını kaldırdılar. Bir de böyle deneyelim mantığı oluştu. Onceden plan program yok, olsa da uygulamada çözüm yok.

Öğretmene profesore soran yok. Kendileri karar alip kendileri uyguluyorlar. Bu nasıl iş bilmezliktir anlamıyorum. Yani -biz nasıl bu eğitim sistemini bitiririz- deseler ancak bu kadar olur.

Baştan sona uzun vadeli hedefler belirlenmeli ona göre planlar yapılıp bütçe oluşturulmalı vs...

Allah sonumuzu hayırlı etsin.
 
TurkAdam' Alıntı:
Daha geçen hafta bitişik el yazısını kaldırdılar. Bir de böyle deneyelim mantığı oluştu. Onceden plan program yok, olsa da uygulamada çözüm yok.

Öğretmene profesore soran yok. Kendileri karar alip kendileri uyguluyorlar. Bu nasıl iş bilmezliktir anlamıyorum. Yani -biz nasıl bu eğitim sistemini bitiririz- deseler ancak bu kadar olur.

Baştan sona uzun vadeli hedefler belirlenmeli ona göre planlar yapılıp bütçe oluşturulmalı vs...

Allah sonumuzu hayırlı etsin.
Sayın hocam, bitişik eğik yazının kaldırılması sınıf öğretmenlerine soruldu, sizin haberiniz yok sanırım. Bakanın açıklamasında ilgililerle istişare edildiği bilgisi de var. Bu bilgilere göre siz neye dayanarak böyle yazıyorsunuz, şaşırıyorum. Evet, geç bile kalındı kaldırılması için. Çünkü şu an, 11. sınıfta öyle öğrencilerim varki kendi yazısını okuyamıyor ve düz yazıya da geçmek istemiyor tembelliğinden.
 
En çok harcama yapılan ancak en çok bozulan kurum milli eğitim maalesef. Maddi imkanları hallediyoruz ama işin eğitim ve eğitimci kısmında problem var. Elde bu kadar hazır yetişmiş veya yetiştirilmeye müsait eğitimci ve öğrenci varken, kararların eğitim alanından uzak kişiler tarafından alınması tam bir faciadır. Eğik yazıyı kime sordun da zorunlu yaptın, sonra tepkiyi görünce pat tekrar kaldır. Yaz boz tahtası mıdır eğitim?

Kanımca en çok ihtiyacımız olan alanlardan biri Bilişim Teknolojileri, ancak bir kaç yıl sonra 5. sınıflarda da kalkıyor, hepimiz mecburen btr ye talim etmek zorunda bırakılacağız, yazık çok yazık.
 
yuci81' Alıntı:
TurkAdam' Alıntı:
Daha geçen hafta bitişik el yazısını kaldırdılar. Bir de böyle deneyelim mantığı oluştu. Onceden plan program yok, olsa da uygulamada çözüm yok.

Öğretmene profesore soran yok. Kendileri karar alip kendileri uyguluyorlar. Bu nasıl iş bilmezliktir anlamıyorum. Yani -biz nasıl bu eğitim sistemini bitiririz- deseler ancak bu kadar olur.

Baştan sona uzun vadeli hedefler belirlenmeli ona göre planlar yapılıp bütçe oluşturulmalı vs...

Allah sonumuzu hayırlı etsin.
Sayın hocam, bitişik eğik yazının kaldırılması sınıf öğretmenlerine soruldu, sizin haberiniz yok sanırım. Bakanın açıklamasında ilgililerle istişare edildiği bilgisi de var. Bu bilgilere göre siz neye dayanarak böyle yazıyorsunuz, şaşırıyorum. Evet, geç bile kalındı kaldırılması için. Çünkü şu an, 11. sınıfta öyle öğrencilerim varki kendi yazısını okuyamıyor ve düz yazıya da geçmek istemiyor tembelliğinden.

Hocam en başta eğik yazi gelsin mi diye sormadilar diye kastettim. Ve birt çok konu için genel anlamda sormuyorlar demek istedim.
 
Geri
Üst