Halden anlamayan idareci

Kodla Büyü

technic_f

Aktif Üye
Pazartesi koordinatörlük günüm. Dolayısıyla boş. Bugün şehir dışına çıkacağım ve pazartesi günü akşam döneceğim. Haftalar öncesinden yapılmış bir plan. Dün bir toplantı imzaya çıktı pazartesi günü için. Bir müdür yardımcısının başkanlığında yapılacak. Müdür yardımcısına durumu söyledim. On dakikalık bir toplantı. Bana zaten dört kişi izinli dedi. Olmaz, müdür beye sorun dedi. Bugün müdüre gittim. O da belgeleyeceksin dedi. İl dışından alacağım rapor veya sevk problem olurmuş yani olmazmış. Şahsi izin de vermiyor. Peki dedim ben ne yapıcam?? Mazeret izni al dedi. E dedim o gün dört kişi izinli dedi müdür yardımcısı onlar da mı hep belgeli dedim. Müdür yardımcısını aramış sormuş. O da demiş ki o gün koordinatörlük görevi olanları söylemek istedim ben demiş. Müdür de diyor ki onlar da boş gününde toplantıya geliyor. Burda olsam ben de gelirim tabi ki. Ne dedimse adamlara anlatamadım. Şimdi mazeret izni için dilekçe verdim. On dakikalık toplantıya on saat ekdersim kesilir artık en az. Benim anlamadığım yıllardır herkes yolunu bulur gelmez, ilk kez bi tolerans istedim olmadı ya. Ve sanki ben kötü bişi istiyormuşum gibi gözüktü. Acayip sinirim bozuldu...

En yakın zamanda tayin isteyin hocam. Anlayışsız idareciyle çalışılmaz. Anladığım kadarıyla sizde birden fazla var. Tamam hem gelmeyip hem ek ders talebinde bulunmanız da doğru değil ama yarın öbür gün sizin de başka şekilde faydanız olurdu okulunuza. Küçük hesaplar yapanlar küçük kalırlar.

Sayın Hocam,

Öncelikle eğri oturup doğru konuşalım bu işin iki boyutu var

1- Bu tür planlı durumlarda mutlaka bir aksilik çıkar, siz ne kadar çabalasanızda çıkar. Bakın sizin toplantı durumunuz ortaya çıkmış.

2- En güzelini yapmışsınız mazeret izni almakla. Allah(c.c) esirgesin başınıza yolda bir hal gelirse, izniniz var ve yoldasınız. Ama izniniz olmasa siz ve okul idareniz soruşturma geçirir, yok yere başınız ağrır. On saat ek dersin parası mı önemli sizin memuriyet hayatınız mı? En ufak bir soruşturma bile sicilinize işlense ne kadar kötü bir durum olduğunu yaşayan arkadaşlarımız vardır.

İçiniz rahat bir şekilde seyahatinize çıkın Allah(c.c) yolunuzu açık etsin.

Ben artık il dışından rapor alınabiliyor diye biliyordum, mazeret iznine gerek kalmadan. Mazeretsiz ildışına çıkmak kaldırılmadımı???

aynen tahmin ettiğim gibi mazeretsiz ve herhangi bir belgeye dayanmadan toplantıya katılmayan arkadaşlar olmuş. şimdi merak ediyorum onlara karşı nasıl bir tavır sergileyecek idareci arkadaşlar? toplantı toplam beş dk sürmüş. yalnızca sınav görevlendirme evrakları dağıtılmış. böyle olacağını biliyordum. zaten asıl konu herkese her konuda adil bir şekilde davranılma konusuydu. ve ben öyle olacağını hiç zannetmiyorum..

yataylimit' Alıntı:
En yakın zamanda tayin isteyin hocam. Anlayışsız idareciyle çalışılmaz. Anladığım kadarıyla sizde birden fazla var. Tamam hem gelmeyip hem ek ders talebinde bulunmanız da doğru değil ama yarın öbür gün sizin de başka şekilde faydanız olurdu okulunuza. Küçük hesaplar yapanlar küçük kalırlar.
hocam o gün bi fiil girmiş olduğum bir ders görevim yok. koordinatörlük evraklarımı ise zaten teslim ettim. kaldı ki koordinatörlük görevimiz zaten ilk hafta bitti. bu hafta için ekders işlenmeyecek. fakat benim kalan dört günde girmiş olduğum ekdersler beş güne eşit yayıldığı için girmiş olduğum ekdersin ücretini alamayacağım diye düşündüm. yani hak etmediğim bir ekdersi talep ediyor değilim. yanlış anlaşılmak istemem.

Hocam görevde değilsen ek dersini alma hak olan budur.Sen şahsi işin gidiyorsun, ek ders almaman lazım.Rabbim sana zorluk çıkarmış ama sonu kolay olan bir yola girmişsin.Mazaret iznini al, ek dersin kesilirse kesilsin.Kafan rahat olsun .

hocam anlatamadım galiba. o gün görevde değilim. ama geri kalan salı, çarş, perş ve cuma görevdeyim. bilmiyorum sizde de öyle mi yapılıyor ama. o dört günün ek dersi beş güne eşit olarak dağıtılıyor. yani ben bahsi geçen derslere girmiş oluyorum bu durumda. yani toplantı benim boş günümde yapılıyor. fakat boş da olsa ben mazeret izni alıyorum. hatta mevzu o da değil. bu uygulama kimseye yapılmazken bana yapılmış olması benim gücüme giden tarafı.

Bu mantığı ben anlamadım hocam.Ek dersi girdiğin günlere alırsın, girmediğin günlere nasıl dağıtıyorlar bilmiyorum.Hiçte yapan duymadım.Bence bundan sonra idarecilerle arana mesafe koy.Demekki bundan anlıyacaklar.Herşey karşılıklı anlayışla olur.Zaten meslek lisesindeki idareciler kendilerini cumhurbaşkanı zannediyor.Halbuki geldikleri yeri bilmiyorlar.Sana tavsiyem sabret, sabrın sonu selamettir.

Geri