HALK EĞİTİM KURSA İZİN VERMEDİ!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adali35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

adali35

Site Gezgini
arkadaşlar merhaba
ekim 2011 den itibaren ilköğretim öğrencilerine 32 saatlik bilgisayar kullanım kursu verdim. ancak bu ay yeni kurs açmak için halk eğitime gittiğimde otomasyon sisteminde 5. sınıf öğrecileri için bu yaş grubuna bu kurs açılamaz diye yazı çıktı. benzer durumla karşılaşan arkadaş var mı halk eğitimdekilerin söylediğine göre artık ilköğretim okulu öğrencileri için yeni kurs açılmasına sistem izin vermi,yormuş.. bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..

resmi belge olarak bilgim yok ama halk eğitimde halk oyunları dersi veren arkadaşlarım bunu söylemişlerdi. yönetmelikte değişiklikler olmuş. belli yaş sınırlarını çıkarmışlar. öğrencilerimizin çoğu 4 ve 5 sınıflardı. bize ders kalmayacak demişlerdi. heralde uygulamaya geçmişler:(

adali35 arkadaşım ben halk eğitim merkezinde çalışıyorum dolayısıyla durumu sana özetlemeye çalışayım. Halk eğitim merkezlerinin modüler sisteme geçmesi ve e-yaygın denilen otomasyon sistemiyle kayıt alınmaya başlanmasıyla birlikte artık dediğiniz yaş gruplarına kurs açılma ihtimali kalmadı. 2012 yılı öncesi dönemde e-yaygın otomasyon sistemi olmadan da kayıt kabul edilebiliyordu ve yaş durumu göz ardı edilebiliyordu. 2012 yılı ve e-yaygın sistemi ile birlikte zorunlu eğitim çağındaki çocuklar için kayıt alınamıyor. Bu durumun yanlış olduğuyla ilgili Ankara'ya defalarca bilgi gönderdik fakat henüz olumlu bir cevap alamadık. Umarım en kısa zamanda bir çözüm bulunur ve bu sıkıntıyı yaşayan bir sürü arkadaşımız mağduriyetten kurtulur.

parakrit' Alıntı:
adali35 arkadaşım ben halk eğitim merkezinde çalışıyorum dolayısıyla durumu sana özetlemeye çalışayım. Halk eğitim merkezlerinin modüler sisteme geçmesi ve e-yaygın denilen otomasyon sistemiyle kayıt alınmaya başlanmasıyla birlikte artık dediğiniz yaş gruplarına kurs açılma ihtimali kalmadı. 2012 yılı öncesi dönemde e-yaygın otomasyon sistemi olmadan da kayıt kabul edilebiliyordu ve yaş durumu göz ardı edilebiliyordu. 2012 yılı ve e-yaygın sistemi ile birlikte zorunlu eğitim çağındaki çocuklar için kayıt alınamıyor. Bu durumun yanlış olduğuyla ilgili Ankara'ya defalarca bilgi gönderdik fakat henüz olumlu bir cevap alamadık. Umarım en kısa zamanda bir çözüm bulunur ve bu sıkıntıyı yaşayan bir sürü arkadaşımız mağduriyetten kurtulur.
Peki hocam beden eğitimi öğretmenlerinin okullarda öğrencilerine açtığı voleybol, basketbol, badminton, vb. kurslar bu kapsama girmiyor mu? sonuçta onlar da zorunlu eğitim çağında değil mi?

hocam ben yeni açtım hatta 3-4-5 öğrencileri karışık açtım. sisteme de rahatlıkla girişini yaptım bir sıkıntı çıkmadı.

ben gözümle gördüm öğrenci yaş grubunda değil yazıyordu.. ama ilginç sizde nasıl olmuş..

Diyavol' Alıntı:
hocam ben yeni açtım hatta 3-4-5 öğrencileri karışık açtım. sisteme de rahatlıkla girişini yaptım bir sıkıntı çıkmadı.
hangi tarihte açtınız net olarak yazarmısınız...

arslanxw' Alıntı:
parakrit' Alıntı:
Peki hocam beden eğitimi öğretmenlerinin okullarda öğrencilerine açtığı voleybol, basketbol, badminton, vb. kurslar bu kapsama girmiyor mu? sonuçta onlar da zorunlu eğitim çağında değil mi?
Okullarda beden eğitimi veya başka bir alanda verdiğiniz örnekteki gibi açılan kurslar okulun kendi bünyesinde açılan kurslardır. Halk eğitim ya da yaygın eğitim yönetmeliğiyle alakalı kurslar değildir. Dolayısıyla o tip kursların açılmasıyla ilgili bir sıkıntı yok. Benim söylediğim halk eğitim merkezleri tarafından açılan kurslarda yaş kriteri vardır ve uyulmak zorundadır. Zaten uymasanız da sistem kaydı kabul etmemektedir. Kurs bir şekilde açılsa dahi bitiminde bir sertifika basımı gerçekleşememektedir.

Daha geçen kendi ellerimle web tasarımcısı kursuna 2 tane ilköğretim 4-5. sınıf öğrencisi kaydettim. Veli izin dilekçesi şart yalnız. Başınıza iş almayın.

ben de halk eğitimdeyim. ilköğretim çağındaki öğrencileri sistem kabul etmiyor.

bugün hayat boyu öğrenme genel müdürlüğünden bir yetkiliyle görüştüm.. kurslarla ilgili yaş konusunda bir değişiklik olmadığını söylediler.. ama sistem nedense öğrencileri kabul etmiyor..

Geri