Halk Eğitim Öğretmenine Koordinatörlük Görevi?

Kodla Büyü

AKADEMİA

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar kadrom HEM'de ve bulunduğum ilçede tek Bilgisayar öğretmeniyim.

Başka ilçede EML'de okuyan birkaç öğrenci haftanın 3 günü benim bulunduğum ilçede staj yapacakmış ve okulun Müdür Yardımcısı beni aradı.

"Hocam öğrencilerimiz sizin ilçede işletme bulmuşlar biz bunları kabul ettik fakat öğretmen sıkıntımız olduğu için bu öğrencilerin işletmelerine öğretmen gönderemiyoruz bunlara siz bakabilir misiniz?"

Ben de bulunduğum yerdeki lisede Bilgisayar Bölümü olmadığından (olsaydı onlar görev alabilirdi) yardımcı olabileceğimi söyledim.

Müdür Yardımcısı kendi ilçesindeki Milli Eğitim Müdürlüğünden bizim buraya yazı çıkartacakmış ve ben Koordinatörlük görevi üstleneceğim. Aslında sadece yardımcı olabilmek adına kabul ettim, bana fazla bir yük getirmeyecek en azından işleri görülsün. Telefon eden bayan öğretmen baya bir rica etti, kıramadım.

Peki bu görevden dolayı ben ekders ücreti alabilir miyim, alabiliyorsam kaç saat alabilirim, ve alabiliyorsam ekdersi kim yazar?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Hocam mezuniyetiniz (böte tef)nedir? Haftada kaç gün derse giriyorsunuz bunları yazarsanız ona göre yorum yapılması daha sağlıklı olur.

Hocam TEF'liyim. Şu an kurslar başlamadı bizim burda ama Ekim'de en az 1 en fazla 2 kursum olur. Yani öğleden önce HEM'de derste olurum. Öğleden sonraları belli değil. Öğleden sonraları da dersim olursa artık öğle arası felan gidip bakarım öğrenciye diye düşünüyorum şu an.

Daha önce EML'de görev yapıyordum. Koordinatörlük yapma konusunda sıkıntı yok. Yalnız mevzuat açısından uygunluk durumunu bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar vardır belki.

max 16 saat verirler. Neye göre vereceklerinin belli bir kriteri yok aslında. Git bastır ilçeden. 16 dan başla pazarlığa en fazla düşse düşse 12 saate kadar düşmelerine izin ver.

Maaş karşılığını doldurmuyorsan ek ders alamazsın. Maaş karşılığı yerine geçer koordinatörlük.

Öğrencilerin iş güvenliği durumlarına dikkat et. Tamamen senin sorumluluğunda.

Lütfen yanlış bilgilendirmeyelim Koordinatörlük maaş karşılığı verilmez. Burada ki problemli tek kısım dersine girmediği öğrencinin koordinatörlüğünü nasıl yapacağı sorunudur.

SogukSabah' Alıntı:
Lütfen yanlış bilgilendirmeyelim Koordinatörlük maaş karşılığı verilmez. Burada ki problemli tek kısım dersine girmediği öğrencinin koordinatörlüğünü nasıl yapacağı sorunudur.

Ben eğer öğretmen maaş karşılığını doldurramıyorsa koordinatörlük onun maaş karşılığı yerine geçer diye biliyorum.

Dersine girmediğin öğrencinin koordinatörlüğüne gidebiliyorsun. Ben elektrik bölümü öğrencilerinin koordinatörlüğünü yapıyordum.

halk' Alıntı:
max 16 saat verirler. Neye göre vereceklerinin belli bir kriteri yok aslında. Git bastır ilçeden. 16 dan başla pazarlığa en fazla düşse düşse 12 saate kadar düşmelerine izin ver.

Maaş karşılığını doldurmuyorsan ek ders alamazsın. Maaş karşılığı yerine geçer koordinatörlük.

Öğrencilerin iş güvenliği durumlarına dikkat et. Tamamen senin sorumluluğunda.
..
neye göre vereceklerinin bir kriteri var. iş pazarlıkla olmuyor hocam.
eğer öğretmenimiz EML de görev yapıyor olsaydı ve zaten koordinatörlük ücreti alıyor olsaydı bu öğrenciler işletme listesine ilave edilirdi.
öğretmenimiz koordinatörlük görevi olmayan bir kurumda çalıştığı için KOORDİNATÖRLÜK görevi verilemez.
Sadece Ekte paylaştığım EK DERS SATLERİNE İLİŞKİN KARARLAR konulu yazının 26. maddesinde açıklandığı üzere; diğer kurumda kendisine 10 saat İME dersi yazılır, ekdersi dersin verildiği kurum öder ise 10 saat ücret alabilir.
Diğer okul ve kurumlarda ders görevi
MADDE 26- (1) Bu Karar kapsamında bulunan yönetici ve öğretmenlere, aslî görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı ders görevlerini tamamlamak kaydıyla; Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda, diğer kurumlara bağlı okullar ile yüksek öğretim kurumlarında, ücretleri görev aldıkları okul veya kurumca ödenmek üzere ek ders görevi verilebilir. Ancak, bu tür görevlendirmelerde verilecek ek ders görevi, kendi okullarında veya dengi okullarda haftada aylık ve ücret karşılığı okuttukları ek ders saati sayısı toplamını dolduranlar bakımından haftada 10 saati geçemez.

Ekli dosyalar

Geri