Halk eğitim öğretmenlerine bir soru

Kodla Büyü

deepman

Aktif Üye
arkadaşlar Böte mezunuyum, halk eğitimde çalışıyorum. en fazla 30+10 saat derse girebiliyoruz diye biliyorum, peki ben öğlen 20 saat, akşam da 20 saat olmak üzere toplam 40 saat kurs açabilir miyim? açabilirsem bu durumda kaç saat gece ücreti alırım? bilen biri varsa yazarsa çok memnun olurum, teşekkürler..

Hocam bunda net birşey 4 yılını halk eğitimde çalışan biri olarak cevap veremiyorum. Ben Teknik eğitimciyim 20 sabah 20 akşam kursum oldu 6 saat şeflik 3 saat bakım onarım toplamda 29 saat ek ders almam gerekirken 27 saat ücret alabiliyorum. Bu kapsamda seninde 18 saat ücret alırsın diyebilirim...

esinsahan hocam 20 saat nasıl akşam kursu açıyorsunuz. ayrıca halk eğitimde şeflik nasıl oluyor? benim bildiğim deepman hocam 30 saati mesai saati içinde açabilirsiniz. 20 saat akşam açsanız onun sadece 10 saatini, öğlen 20 saattende 7 saat ekders alabilirsiniz. bende halk eğitimde çalışıyorum, halk eğitimlere özgü ekders hesaplama mı var? tam yıl tam gün diye siz mi öyle hesaplıyorsunuz?

benim kafam karıştı. burada böte mezunu halk eğitim öğretmenlerinden 30 saatten fazla açan var mı acaba? varsa nasıl

deepman hocam 30 saat mesai saati içinde 10 saat haftasonu veya akşam açabilirsiniz.
tef li olsaydınız mesai saati içinde 44 saate kadar+10 saat haftasonu veya akşam kurs açabilirdiniz. böyle biliyorum

Bu konuda kimse aydınlatamaz gibimi geliyor.3 yıldır hem de çalışıyorum. aynı dediğiniz şekilde geçen sene açamaya çalıştım. hatta açtım da. Hatta ayrıntısı olarak şöyle ayarlamaya çalıştık idareyle, akşamki 20 saatin 10 saatini maaş karşılığı 10 saatini ekders, aynı şekilde gündüzkinide 5 saat maaş karşılığı 15 saat ek ders olarak düşünüp açtık. bundan önce bir kaç kere ankarayı aradım mail felan attım. birinde olur dendi. müdürün yanında tekrar aradım olmaz dendi.
İdare baktı net bir sonuç yok. ve ek ders mevzuatındaki çizelgede (Böte mezunu olarak) bizim kurs genel kurslara girdiğinden en fazla 18 saat alabilirsin dediler. ekstradan girdiğim haftalık 10 saatin parasını kendileri karşıladılar.

bilgisayar kullanımı kursu mesleki ve teknik değil mi?

Ekli dosyalar

• kursr1.jpg
    kursr1.jpg
    106.2 KB · Görüntüleme: 951
Hocam ben 2 yıl halk eğtim merkezinde çalıştım. 15 saat maaş karşılığı 18 saat de ek ders şeklinde uygulandı. Bazı dönemlerde de bir ilk öğretim okulunda formatör olarak görevlendirildim. Formatör olduğum dönemlerde 15 saat maaş karşılığı 28 saat ek ders şeklinde uygulandı.

1.hocam böte mezunu isen toplamda 30+10 açabilirsin bu +10 olanı mutlaka ayrı bi kurs olarak açmalısın yani 20+20 açamazsın.
2.maaş karşılığı olan sizde 15 galiba bunu mesai saatleri içerisnde açmak zorundasın.Kalan 15 saati ister akşam açarsın ister haftasonu çünkü halk eğitimler 7 gün 24 saat açık olan kurumdur.toplam ekders yükü 15+3 saat planlama+10 ise mesai dışı açacağın kurs
3.teknik eğitim mezunları 20+24 +10 saat olarak açabilrler.20 saat maaş karşılığı 24+10 ve 3 saat planlama olarak 27 saat ekdres alırlar.Şeflik varsa eğer 20+18+10+ 6 saat şeflik +3 saat planlama toplamda 37 saat ekders alırlar.
arkadaşlardan biri 29 saat demiş ordaki eksik 2 saat okullarda rehberlik dersi için verilir halk eğitimlerde rehberlk olamaz bu yüzden 27

ben halk eğitimde 5.yılımı dolduran bi öğretmen olarak söylüyorum.Bu konuları bizzat bakanlıkta ekders yönetmeliği ile ilgilenen bekir beyden öğrendim.

bu arada tatillerde(yarı yıl ve yaz tatili) girdiğiniz bütün dersler ekders olarak kabul edilir.yani 44 saat giriyorsanı bunun 44 saati ekders olarak yazılır.

teachest' Alıntı:
deepman hocam 30 saat mesai saati içinde 10 saat haftasonu veya akşam açabilirsiniz.
tef li olsaydınız mesai saati içinde 44 saate kadar+10 saat haftasonu veya akşam kurs açabilirdiniz. böyle biliyorum
meslek lisesi öğretmenleri 44+10=54 kültür öğretmenleri 30+10 =40 saat kesinlikle alır. Hocamın dediği doğru.

Öğretmenlerde günlük 8 saat kuralı işlemez.usta öğretici olanlar en fazla 8 saat girebilriler öğretmenlere ise ne kadar ders verilirse girmek zorundadır. 16 ders saati üst üste girdiğim okul oldu.Müfettişe sorduğumda girilebilr dedi.

ahmed02' Alıntı:
Öğretmenlerde günlük 8 saat kuralı işlemez.usta öğretici olanlar en fazla 8 saat girebilriler öğretmenlere ise ne kadar ders verilirse girmek zorundadır. 16 ders saati üst üste girdiğim okul oldu.Müfettişe sorduğumda girilebilr dedi.

olabilir mi gerçekten?

ahmed02' Alıntı:
bu arada tatillerde(yarı yıl ve yaz tatili) girdiğiniz bütün dersler ekders olarak kabul edilir.yani 44 saat giriyorsanı bunun 44 saati ekders olarak yazılır.
Arkadaşlar kafama takılan bişey var. Staj yazın yada yarıyıl tatilinde kendi okulumda yapılırsa yine 16 saat malum sınır olacak mı? Biz yüz yüze eğitim yapıyoruz. Tüm saatler ek ders olarak alınır mı?

Hocam ben adanada görev yaparken sabah 7 de girer akşam 7 de çıkardım 16 saat ders yüküm vardı.teknik lise idi.yani 8 saatten fazla çalışamaz kuralı bizim için geçerli değil.Emin olmak için bakanlıktan görüş alabilirsiniz.teknik Öğretmenler haftada 44 saat ders giriyorlar 44/5= 8.8 saat,8 saati geçiyor kural uygulansa teknik liselerde kargaşa çıkar.
2.yazın yapılan stajlarda ise ne kadar ders verilmişse tamamını ek ders olarak alıyorduk.1 temmuz dan 1 eylüle kadar olan zaman

yinede yönetmeliği araştıracağım birşeyler bulursam paylaşırım.

ekders yönetmeliği:
b) Yarıyıl ve yaz tatillerinde;
1) Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında,
2) (a) bendinin 3 ve 4 numaralı alt bentlerinde sayılan kurslar ile 6 numaralı alt bendinde
sayılan eğitim faaliyetlerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği
olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar,
ek ders görevi verilebilir.

erkan_ays' Alıntı:
ahmed02' Alıntı:
Arkadaşlar kafama takılan bişey var. Staj yazın yada yarıyıl tatilinde kendi okulumda yapılırsa yine 16 saat malum sınır olacak mı? Biz yüz yüze eğitim yapıyoruz. Tüm saatler ek ders olarak alınır mı?

İşletmelerde meslek eğitimi
MADDE 15
-
(1)
İşletmelerde meslek eğitimi yapılan okul ve kurumlarda görevli yönetici ve
öğretmenlerin öğrenci, çırak ve aday çırakların işyerindeki uygulamalı eğitimini izlemek,
programa uygunluğunu ve sistemin iş yerindeki işlerliğini sağlamak, meslekî
rehberlikte
bulunmak üzere yaptıkları bu görevler ek ders görevi sayılır.
(2) Bu dersler, ders dağıtım çizelgelerinde “işletmelerde meslek eğitimi” adıyla gösterilir ve
işletmelerin okul ve kuruma uzaklığı, öğrenci, çırak ve aday çırak sayısı gibi kıstas
lar esas
alınarak okul ve kurum müdürlüğünce hazırlanacak ve millî eğitim müdürlüğünce
onaylanacak programlara göre haftada;
a) Meslekî eğitim merkezlerinde;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 24 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 18 saati,
b) Diğer okul ve kurumlarda;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 20 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 16 saati,
geçmemek üzere okutabilecekleri azamî ek ders saatleri kapsamında verilir.
(3) Okul ve kurumun bulunduğu il veya ilçe merkezi
nde yeterli sayıda işletme bulunmaması
halinde ilgili mevzuatına göre meslek eğitimi ve stajlarını kendi okullarında yapan
öğrencilerin eğitiminde görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin ek ders görevleri de bu
maddenin birinci ve ikinci fıkraları kapsam
ında belirlen

deepman' Alıntı:
ahmed02' Alıntı:

idareciler bu söylediğinin doğru olmadığını söylüyor hocam?
hocam branş öğretmenisiniz değilmi

ahmed02' Alıntı:
deepman' Alıntı:
ahmed02' Alıntı:

olabilir mi gerçekten?
quote]

evet teknik öğretmen değilim, böte mezunuyum

deepman' Alıntı:
ahmed02' Alıntı:
deepman' Alıntı:
ahmed02' Alıntı:

idareciler bu söylediğinin doğru olmadığını söylüyor hocam?

evet teknik öğretmen değilim, böte mezunuyum

hocam dün gece birçok yönetmeliğe baktım sadece memurlar 8 saat çalışmakla yükümlüdür ifadesi var.ama öğretmenler için herhangi bir açıklama görmedim.8 saatte ders yükü olarak yaklaşık 10 saate denk geliyor yani verilebir diye düşünüyorum.

Geri