Halk Eğitim, İşletmenlik Kursu?

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba arkadaşlar, kendi okulumda bilgisayar işletmenliği kursu açmayı düşünüyorum, konuyu biraz araştırdım, 6 modül(bilgisayar kullanımı, işletim sistemleri, word, excell, power point, eposta) plan vs forumda mevcut, benim 3 sorum olacak;

1. kursiyerlerden kursa katılım ücreti alınıyormu(geçmiş konuları incelerken ücret alındığına dair mesajlar vardı)?

2. katılmak isteyenlerin katılmak istediğine dair dilekçe vb vermeleri gerekir mi?

3. kursu yaz tatilinde vermeyi planlıyorum, hafta içi hergün 4 er saatten haftada 20 saat vermek istiyorum, 20 saat minimum ve maksimum sınırları aşmaz değilmi, yada illaki 160 saat mı omak zorunda?

1- okullar hayat oluyor projesi kapsamında açılıyorsanız hayır

2- Evet form var onu dolduruyoruz

3- Yaz tatilinde dersimiz olmadığı için sıkıntı yok verebilirsiniz.... (40 saate kadar öğretmen ders verebilir)

okullar hayat olsun adı altında açabileceğim bir kurs varsa biraz bilgilendirirseniz sevinirim? :shock:

forumdan araştırdığım kadarı ile genelde açılan kurs konuları böyleymiş;

1. Modül: Bilgisayar Kullanma 32 Saat
2. Modül: İşletim Sistemi Kurulumu 32 Saat
3. Modül: Internet ve e-posta Yönetimi 24 Saat
4. Modül: Kelime İşlemci 24 Saat
5. Modül: Elektronik Tablolama 24 Saat
6. Modül: Sunu Hazırlama 24 Saat

okullar hayat olsun diyemi geçiyor, bilgisayar kullanımı diyemi geçiyor, işletmenlik diyemi geçiyor tam bilmiyorum, maddi sıkıntımdan dolayı kurs açmak istiyorum, aslında tam olarak ne yapacağımı hangi kursu açacağımı bilmiyorum, illaki olması gereken birşeyler varsa beni uyarırsanız iyi olur. :oops:

hastasıyız dede' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, kendi okulumda bilgisayar işletmenliği kursu açmayı düşünüyorum, konuyu biraz araştırdım, 6 modül(bilgisayar kullanımı, işletim sistemleri, word, excell, power point, eposta) plan vs forumda mevcut, benim 3 sorum olacak;

1. kursiyerlerden kursa katılım ücreti alınıyormu(geçmiş konuları incelerken ücret alındığına dair mesajlar vardı)?

2. katılmak isteyenlerin katılmak istediğine dair dilekçe vb vermeleri gerekir mi?

3. kursu yaz tatilinde vermeyi planlıyorum, hafta içi hergün 4 er saatten haftada 20 saat vermek istiyorum, 20 saat minimum ve maksimum sınırları aşmaz değilmi, yada illaki 160 saat mı omak zorunda?

1. Kurslar zaten ücretli değildir, ücretsizdir. O para katkı payıdır. İsteğe bağlı bağıştır. Ama genelde alınması yönünde kursiyerde büyük baskı oluşturulur.

2. Halk eğitimden hazır başvuru evraklarını al doldurt.

3. Zümre toplantısı tutanağına 160 tan az olacağına dair madde düşersin ve 160 tan az olur. Ama o evrak kursiyerlerin işine yaramaz. Her yer 160 saatlik sertifika istiyor. Hazır o kadar gelmişlerken geçerli bir sertifikaları da olsun bari.

hocam yazın kurs açacaksan ve okullar hayat olsun diyosan öğrenci bulman gerekebilir yazın..
normal halk eğitimde işletmenlik kursu açacaksan okul idaresi izin vermeyebilir hocam bunlara da dikkat etmen lazım...

Hocam kursiyerlerden para almak halk eğitim müdürlüğünün keyfine kalmış. Bağış adı altında isteyebiliyorlar.
Kursiyerler kursa katılmak istediklerine dair dilekçe dolduruyor.
Modül 160 saat ise aşağısını veremezsiniz. HEM otomasyon sisteminde 160 saatten başlar daha düşüğü yoktur.

hangi tarihler arasını düşündünüz hocam ?? ben de ramazan sonrasına düşünüyorum 160 saat.. günlük 6 saat olacak akşamları..

halk' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:

1. Kurslar zaten ücretli değildir, ücretsizdir. O para katkı payıdır. İsteğe bağlı bağıştır. Ama genelde alınması yönünde kursiyerde büyük baskı oluşturulur.

2. Halk eğitimden hazır başvuru evraklarını al doldurt.

3. Zümre toplantısı tutanağına 160 tan az olacağına dair madde düşersin ve 160 tan az olur. Ama o evrak kursiyerlerin işine yaramaz. Her yer 160 saatlik sertifika istiyor. Hazır o kadar gelmişlerken geçerli bir sertifikaları da olsun bari.
Hocam kursiyerlerden para almak halk eğitim müdürlüğünün keyfine kalmış. Bağış adı altında isteyebiliyorlar.
Kursiyerler kursa katılmak istediklerine dair dilekçe dolduruyor.
Modül 160 saat ise aşağısını veremezsiniz. HEM otomasyon sisteminde 160 saatten başlar daha düşüğü yoktur.

1. ben kursu kendi okulumda kendi velilerime açmak istiyorum, eğer halk eğitim bana bağış topla diyecekse zaten veliler kursa mursa gelmez.
2. başvuru evrakını internet ortamından bulamazmıyım?
3. 160 saat uygun aslında pek sorundeğil.

bas_kan' Alıntı:
hocam yazın kurs açacaksan ve okullar hayat olsun diyosan öğrenci bulman gerekebilir yazın..
normal halk eğitimde işletmenlik kursu açacaksan okul idaresi izin vermeyebilir hocam bunlara da dikkat etmen lazım...
öğrencilere vermek istemiyorum hocam, velilere düşünüyorum, bence okul idaresini bağlayacak bir durum yok, benim bildiğim izin vermeme gibi bir lüxleri yok, aksi tecrübesi olan varsa palaşabilirse iyi olur.

fatihinfedaisi' Alıntı:
hangi tarihler arasını düşündünüz hocam ?? ben de ramazan sonrasına düşünüyorum 160 saat.. günlük 6 saat olacak akşamları..
karnelerden hemen sonraki pazartesi günde 4 saat düşünüyorum 8 hafta yapıyor 1 hafta tatil yaparız artık. :cry: :(

hastasıyız dede' Alıntı:
karnelerden hemen sonraki pazartesi günde 4 saat düşünüyorum 8 hafta yapıyor 1 hafta tatil yaparız artık. :cry: :(

Karneden sonraki iki hafta öğretmenlere seminer dönemi. İdareniz seminer döneminde kursa izin verir mi?

netman' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:

Karneden sonraki iki hafta öğretmenlere seminer dönemi. İdareniz seminer döneminde kursa izin verir mi?
pardon seminerden hemen sonraki pazartesi. :)

şu kursa başvuru dilekçesi elinde olan varmı?

kendim hazırlayıp velilere imzalatsam olur mu?

kurs duyurusunu yarın yapmayı düşünüyorum, çocuklara bildiri dağıtacağım ailelerine iletmeleri için.

Geri