Halk eğitim Ek ders

Kodla Büyü

bariskoc006

Aktif Üye
Arkadaşlar kadrosu halk eğitimde bulunan böte mezunu maksimum kaç saat ek ders alır? 30 saat derse girip 18 saat mi yoksa 40 saat girip 18+10=28 mi? 10 saatlik kısmın kadrosu başka kurumda olup ta halk eğitimde kurs açanlar için olduğunu, kadrosu halk eğitimde olanlar 10 saatlik kısmı alamazlar diye bir görüş var mı? Kadrosu halk eğitim de olanlar yazabilir mi? Kaç saat alıyorsunuz ve hangi halk eğitim?

arkadaşlar halk eğitimde haftada 20 saat kursum var. aynı zamanda bir lisede BTR yim. hem de kurs saatimden 15 saat maaş karşılığı geriye kalan 5+2 ek dersimi BTR olduğum için alamayacağım söylendi. bu konuda fikri olan varmı

barış hocam bende yeni geçtim halk eğitime. muallak bu konular benım ıcınde. öğrendiğimde s
izinle paylaşıcam

3 yıldır Halk Eğitim de BÖTE mezunu olarak çalışıyorum, 30 saat derse girip 18 saat ek ders alıyoruz. Normal eğitim fakültesi mezunu olduğumuz için ve verdiğimiz kurs türünden dolayı (işte sanırım meslek kursu olmadığı için) ek ders çizelgesinde de gösterdiği üzere mak. 18 saat alabiliyoruz.
Tek kurs veriyorsanız +10 saati kullanamıyoruz. ama ikinci bir kurs açarsanız +10 saati de alabilirsiniz. 160 saatlik kurs için 16 hafta yani 4 ay sürdüğü için bizim burda talep olmuyor o yüzden ikinci kurs olarak açamadım şimdiye kadar hiç +10 alamadım maalesef.
Bu aralar Hasta Kayıt Kabul diye farklı bir kurs açtık, 9 modülden 2 si bilgisayar la ilgili haftalık + 6 saat olarak bu kurs için ders veriyorum, +6 saat alıyorum.

Recep hocam 160 saatlik kursu haftada 20 olarak açabilir sin. Benim iki kursum var 32 saat toplam. Mudur yardımcımiz 2 saat fahri girersin diyor. Hafta sonu ve akşamları tamamı.

Aynı mantıkla 20+20 olarak haftada 2 kurs actık bi kere bakanligi felan arayip olur olmaz mi diye ögrenmeye calistik, aama dogru düzgün bir cevap alamadik. Idare bu toplamda 40 saat dersi sisteme nasil gireceklerinden emin olamadiklarindan +10 saati elden verdiler. Yani fahri girdim resmiyette.
Yani şu oluyor 30 saatlik bir kurs haftalik, ikinci bi 10 saatlik ayri kurs verirsen sorun yok.
Diger taraftan iste gece yada hafta sonu 10 saati gecemedigi icin 20 +20 yada 20+12 olunca maas karsiligi nasil olacak ek ders nasil olacak biraz karisiyor.
Ben maas karsiliginin 10 saatini aksam kursundan , 5 saatini gündüz kursundan gösterin dedim , olmadi.

Ben sendika genel merkezi aradım 40 saat girip maaş karşılığı ddüşülür sonra kalan ek ders olarak verilir dediler. 40 saatin hepsi haftaici sabah ve öğle olmamak şartıyla. En az 10 saati aksam yada haftasonu olmaliymis

Düz mantık düşününce olması lazım ama mesela aksam 20 saat derse girince bunu sisteme nasil gösterecekler? Aksam 10 saatten fazla gösteremez.
Yani bana göre de olabilir iste aksamki 10 saate maas karsiligi diycek, gunduz ki 20 saatin 5 saatini maas karsiligi diyecek boylece günduz 15+3 saat aksam icinse 10 saat ekders olur. Ama daha ince boyle bi uygulama yapmadiklarindan emin olamadiklarindan, yapmadik.

Geri