Halk eğitim kapsamında ANDROID programlama kursu?

Kodla Büyü

erkan_ays

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ben kendi çapımda android programlama ile uğraşıyorum. Mezun öğrencilerimden kurs talebi geldi bununla ilgili. Bu kurs Yaygın Eğitim Programları (http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/foet/foet.html) içindeki hangisi kapsamında verilebilir? Benim aklıma Görsel Programlama geliyor. Biz bu programın modüllerini baz alarak kendimiz bir program oluşturabilir miyiz? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Herkese iyi çalışmalar.

bilgisayar-kurslari-ile-ilgili-hersey-f120/halk-egitimde-yeni-bilisim-alani-kurslari-t132729.html
Android programlama da artık anlatılabilecekti sanırım ama henüz listede gözükmüyor bildiğim kadarıyla.
Görsel programlama gibi başka bir kurs içeriğinin direkt androide uygun olacağını sanmıyorum.
Ama idare sıkıntı çıkarmayacaksa, denetimden yana sıkıntı olmayacağını düşünüyosanız ve risk alacağım derseniz açar içeriğini kendiniz belirlersiniz, deftere farklı yazarsınız...

Biz okulda modül içeriği örneğin Visual Basic ise C# olarak anlatıp bunu zümrede belirtiyorduk. Bu mantıkla kurs olabilir mi diye düşünmüştüm.

1. İlçede isen hiç açma. Pek talep olmaz. Gelen 3-5 kişide bırakır, yarı yolda kalırsınız. Senin de başkalarının da hevesi kırılır.

2. Kursa en az 30 kişi kaydet. Zaten 25 le başlarsınız. ilk hafta sonu 20nin altına iner .... falan filan 10-12 kişi ile bitirmen için sonuçta 30 kişi gönüllülerden kaydet.

3. C# ya da VB modüllerinin konuları işleniyormuş gibi o paralelde yaz deftere. Sıkıntı yok. Gelen müfettiş zaten bir şey demez.

4. programlama hiç bilmeyenleri ayır onlara ayrı kurs aç. Programlama bilenlere ayrı kurs aç. Birisi if else for değişken nedir biliyor, diğeri hiç bilmiyor olmaz o iş.

5. Halk eğitimlerde android programlama kursu olsun diye öneride bulunup onu talip terbiyeye gönderten bendim. (rize çayeli seminerinde)

6. Bilgisayarlarda en az 4 gb ram olsun. Android studio ile yap, eclipse ile değil bence.

7. Yaptırdığın her uygulamayı uçtan uca yaptır. Basit bir hesap makinesi bile olsa üzerine logo koymaktan yayınlamaya, üzerine reklam almaya kadar ne varsa öyle yaptır ilk derste dahi.

halk' Alıntı:
1. İlçede isen hiç açma. Pek talep olmaz. Gelen 3-5 kişide bırakır, yarı yolda kalırsınız. Senin de başkalarının da hevesi kırılır.

2. Kursa en az 30 kişi kaydet. Zaten 25 le başlarsınız. ilk hafta sonu 20nin altına iner .... falan filan 10-12 kişi ile bitirmen için sonuçta 30 kişi gönüllülerden kaydet.

3. C# ya da VB modüllerinin konuları işleniyormuş gibi o paralelde yaz deftere. Sıkıntı yok. Gelen müfettiş zaten bir şey demez.

4. programlama hiç bilmeyenleri ayır onlara ayrı kurs aç. Programlama bilenlere ayrı kurs aç. Birisi if else for değişken nedir biliyor, diğeri hiç bilmiyor olmaz o iş.

5. Halk eğitimlerde android programlama kursu olsun diye öneride bulunup onu talip terbiyeye gönderten bendim. (rize çayeli seminerinde)

6. Bilgisayarlarda en az 4 gb ram olsun. Android studio ile yap, eclipse ile değil bence.

7. Yaptırdığın her uygulamayı uçtan uca yaptır. Basit bir hesap makinesi bile olsa üzerine logo koymaktan yayınlamaya, üzerine reklam almaya kadar ne varsa öyle yaptır ilk derste dahi.
Hocam çok sağolasın zahmet edip yazmışsın bu kadar.Aslınfa bu kurs talebi benim 4-5 kadar öğrencimden geldi. Onlar biz formalite adam buluruz diyorlar. Devamsızlık takibi ne derece önemli bu kurslarda? Ben daha önce hiç kurs vermedim de.

Ben 4 yıl halk eğitimde kadrolu olarak çalıştım. Kursun son dönemecine girildiğinde 8 in altında olmasına göz yumuluyordu. Ama daha baştan itibaren 8 in altındaysa kapatıp beklemeye alıyorlardı. Bir miktar daha kayıt gelince açılıyordu.

erkan_ays' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:
erkan_ays' Alıntı:
Şu an açılış için yeter sayı 12 değil mi?

Evet, açılış için 12, devam etmesi için 8.
Peki okul mantığı gibi devamsızlık takibi ve devamsızlıkta üst sınır var mı bu kurslarda?

Devamsızlık modül başına 1/5.

Yani 1 modül beş gün ise 1 gün gelmeme hakkı var.
7 modülün olduğunu düşün. Birer günden 7 gün gelmeme hakkı var.
12 ile kurs açılır, devam etmesi için 8 in altına düşmemesi gerekir. Genelde 12 ile hemen açmazlar. Mümkün olduğunca çok kişiyi kaydet-tir.
Emin ol ki gelmeye istekli görünüp de kayıt yaptırdığı halde 1 defa bile gelmeyenler olacak. Gerisini sen hesapla artık.

Geri