Halk Eğitim Kurs Ders Saati

Kodla Büyü

LostParadise

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar acil cevap almam gereken bir sorum var. Okulumda BTR yim. Ayrıyeten hafta içi pazartesi 4 saat yetiştirme kursu kapsamında kurs veriyorum. Bazı çocuklar halk eğitimden sertifikalı kurs almak istiyorlar. Hafta sonları onlara 10 saat olmak üzere kurs açabilir miyim ? Bazı yerlerde açamazsın 30 saat üstüne en fazla 10 açabilirsin yani 4 saat yetiştirme kursun olduğu için 6 saat açabilirsin diyorlar. Hangisi doğru :(

Hocam benim yıllardır bildiğim 18+10= 28 alabilirsin en fazla. Bence doğru söylüyorlar ama emin olmak istiyorsan en doğru bilgiyi konu ile ilgili şube müdüründen alabilirsin.

Gittim hocam onlarında bu konuda çok bilgileri yok maalesef :( Halk eğitim müdürü ile de görüştüm o da tam bilgi sahibi değil.

Ben geçen senelerde 30 saat (haftalık ders)+6 saat egzerszi+9 saat halk eğitim verdim birşey demediler.Yanlış mı yaptılar?

@LostParadise hocam: İster Halk eğitimden ister yetiştirme kursundan, ister Btr olarak toplam 18+10 saat ücret alabilirsiniz.
Örnek1: 16 Saat Maaş Karşılığı Ders + Btr Yok = 24 Saat Yetiştirme kursu açabilirsiniz = Toplam 24+4(Planlama) Ücret alabilirsiniz.
Örnek2: 16 Saat Maaş Karşılığı Ders + Btr Var = 10 Saat Yetiştirme kursu açabilirsiniz = Toplam 18(Btr'den)+10(Kurs Ücreti) Ücret alabilirsiniz.
Örnek1: 14 Saat Maaş Karşılığı Ders + Btr Yok = 26 Saat Yetiştirme kursu açabilirsiniz = 1 Saatiniz Maaş Karşılığına Kesilir, Toplam 25+3(Planlama) Ücret alabilirsiniz.
Örnek2: 14 Saat Maaş Karşılığı Ders + Btr Var = 12 Saat Yetiştirme kursu açabilirsiniz = 1 Saatiniz Maaş Karşılığına Kesilir, Toplam 18(Btr'den)+10(Kurs Ücreti) Ücret alabilirsiniz. 1 Saat kursunuzu amme hizmeti olarak verirsiniz.

18+10 Saat dışında ücret almak isteyen arkadaşların yapabilecekleri egzersiz(haftada 6 saat) ve belletmenlik(nöbet başına değişmedi ise 6 saat) dır.

Halk Eğitimden kurs açmak isteyen arkadaşlarda haftada maaş karşılığı, yetiştirme kursu ve halk eğitim kursu saatlerinin toplamının 40 saati geçemeyeceği ve maksimum alabileceğiniz ücret toplamının da 28 saat olacağını lütfen unutmadan kurslarını planlayınız.

Not: Bu arada yetiştirme kursları ücretlerinin %100 fazla ödenmesi mevzusu; 24 Kasımda Başbakanın ifadesi ile gündeme girdi. Tasarı sadece Meclis'te komisyondan geçti, henüz resmi gazete de yayınlanıp yürürlüğe girmedi. Tahminim bu sene zaten yetişmeyeceği yönünde.

phantosos' Alıntı:
@LostParadise hocam: İster Halk eğitimden ister yetiştirme kursundan, ister Btr olarak toplam 18+10 saat ücret alabilirsiniz.
Örnek1: 16 Saat Maaş Karşılığı Ders + Btr Yok = 24 Saat Yetiştirme kursu açabilirsiniz = Toplam 24+4(Planlama) Ücret alabilirsiniz.
Örnek2: 16 Saat Maaş Karşılığı Ders + Btr Var = 10 Saat Yetiştirme kursu açabilirsiniz = Toplam 18(Btr'den)+10(Kurs Ücreti) Ücret alabilirsiniz.
Örnek1: 14 Saat Maaş Karşılığı Ders + Btr Yok = 26 Saat Yetiştirme kursu açabilirsiniz = 1 Saatiniz Maaş Karşılığına Kesilir, Toplam 25+3(Planlama) Ücret alabilirsiniz.
Örnek2: 14 Saat Maaş Karşılığı Ders + Btr Var = 12 Saat Yetiştirme kursu açabilirsiniz = 1 Saatiniz Maaş Karşılığına Kesilir, Toplam 18(Btr'den)+10(Kurs Ücreti) Ücret alabilirsiniz. 1 Saat kursunuzu amme hizmeti olarak verirsiniz.

18+10 Saat dışında ücret almak isteyen arkadaşların yapabilecekleri egzersiz(haftada 6 saat) ve belletmenlik(nöbet başına değişmedi ise 6 saat) dır.

Halk Eğitimden kurs açmak isteyen arkadaşlarda haftada maaş karşılığı, yetiştirme kursu ve halk eğitim kursu saatlerinin toplamının 40 saati geçemeyeceği ve maksimum alabileceğiniz ücret toplamının da 28 saat olacağını lütfen unutmadan kurslarını planlayınız.

Not: Bu arada yetiştirme kursları ücretlerinin %100 fazla ödenmesi mevzusu; 24 Kasımda Başbakanın ifadesi ile gündeme girdi. Tasarı sadece Meclis'te komisyondan geçti, henüz resmi gazete de yayınlanıp yürürlüğe girmedi. Tahminim bu sene zaten yetişmeyeceği yönünde.

Sayın hocam BTR olarak zaten 6 saat derse giriyorum. Örnek 2 de demişsiniz ki Örnek2: 14 Saat Maaş Karşılığı Ders + Btr Var = 12 Saat Yetiştirme kursu açabilirsiniz = 1 Saatiniz Maaş Karşılığına Kesilir, 6 saat yetmiyor mu BTR olunca ?

Konuyla ilgili alo 147'yi aradım belki bilirler diye onlar da bilgi sahibi değiller. Kayıt talep oluşturalım dediler aman kalsın şimdi ilçe il sorun çıkarır orayı arayıp bilgi mi istedin diye.

Hocam önemli olan Maaş karşılığı derdinizi doldurmanızdır. Eğer 6 saat derse giriyorsanız 20 saat yetiştirme kursu açabilirsiniz. Ama bunun 9 saatini Maaş karşılığına keserler, geri kalan 11 saatin 1 saati amme hizmeti. Buradan toplam 10 saat Ücret alırsınız, 18 saatte btr den dolayı alırsınız. Yerinizde olsam yetiştirme kurs ücretleri artmadığından (henüz) halk Eğitimden 10 saat okullar hayat olsun etkinlikleri kursu açarım. Hem fazla derse girmem, hemde 10 saat ücretimi alırım. Hayat boyu öğrenme genel Müdürlüğünün sitesinde yetiştirme kursları ile ilgili Detaylı açıklamaların olduğu bir haber var. Detayları oradan inceleyebilirsiniz. Saygılar,

Geri