Halk Eğitim Kursları Hakkında

Kodla Büyü

akdenizkanki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, yarın halk eğitim bünyesinde bilgisayar kullanım kursu vereceğim. Yoklamaları günlük e-yaygın sistemine girmemiz gerekiyor mu? yoksa ertesi gün girsekte olur mu?
Bide devamsızlıklık ders saatinin1/5 kadar diyor. Örneğin ilk modül 32 saat öğrencinin ilk modül için 6 saat mi devamsızlık hakkı var?

hocam e yaygında bütün günler görünüyorda sen gene günlük girmeye çalış her an bir değişiklik yapabiliyorlar yeni e-yaygın da

akdenizkanki' Alıntı:
Arkadaşlar, yarın halk eğitim bünyesinde bilgisayar kullanım kursu vereceğim. Yoklamaları günlük e-yaygın sistemine girmemiz gerekiyor mu? yoksa ertesi gün girsekte olur mu?
Bide devamsızlıklık ders saatinin1/5 kadar diyor. Örneğin ilk modül 32 saat öğrencinin ilk modül için 6 saat mi devamsızlık hakkı var?

Yeni sisteme göre devamsızlık her bir modülün 1/5 i kadar. Zaten otomatik olarak sistem tarafından kontrol ediliyor. Eğer bir günde 4 saat dersiniz varsa kişi arka arkaya iki gün gelmezse o modülden otomatik olarak kalıyor.

Ben devamsızlıkları cumadan giriyorum hafta hafta. 3. haftadayız bir sıkıntı yaşamadım.

Ayrıca şunu da unutmayın, kursiyer sayısı 1/4 oranında azalırsa, sistem tarafından kursunuz kapatılıyor.
Örneğin; 12 kişi ile kursa başladınız, bir iki hafta sonra devamsızlıktan kalanların sayısı arttı ve sayınız 1/4 oranında azaldı.
Sistem otomatik olarak kursu kapatıyor.
O yüzden kursiyerlerinizi devamsızlık konusunda uyarın.

utkuay' Alıntı:
Ayrıca şunu da unutmayın, kursiyer sayısı 1/4 oranında azalırsa, sistem tarafından kursunuz kapatılıyor.
Örneğin; 12 kişi ile kursa başladınız, bir iki hafta sonra devamsızlıktan kalanların sayısı arttı ve sayınız 1/4 oranında azaldı.
Sistem otomatik olarak kursu kapatıyor.
O yüzden kursiyerlerinizi devamsızlık konusunda uyarın.

Bende hafta hafta giriş yapıyorum.
Geçen hafta benzer duruma düştüm. İlk kayıtta 17 kursiyer vardı. 5 kişi hiç gelmedi. 1 kursiyerde başarısız oldu geçirmedim. 11 kişi kaldı. hooopp kurs ek onaya düştü :) Onaylar yeniden alındıktan sonra sistemde göründü kursum. 11 kişiyle devam 8)

Arkadaşlar bir soru sormuştum. Kursu okulda mı açıyorsunuz. Bende Okulda yatılı öğrencilere yönelik kurs vermek için irtibata geçmiştim ama 15 yaş sınırı var dediler.

5355' Alıntı:
Arkadaşlar bir soru sormuştum. Kursu okulda mı açıyorsunuz. Bende Okulda yatılı öğrencilere yönelik kurs vermek için irtibata geçmiştim ama 15 yaş sınırı var dediler.

Yaş sınırı 14 olarak biliyordum hocam ama yönergede 12 olarak görünüyor
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2645_0.html
Başvuru ve şartları

MADDE 19- (1) Başvuru; e-yaygın sistemi üzerinden tüm merkez müdürlüklerine yapılır. Ayrıca doğrudan başvuru da kabul edilir. Başvurular, merkez müdürlükleri tarafından İl Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon ve Bilgi Birimlerine ulaştırılır.

(2) Bireysel öğrenmelerin doğrudan ölçülerek değerlendirilmesi için başvuruda bulunanlardan kurs programlarında farklı bir şart belirtilmediği takdirde en az zorunlu ilköğretim çağı dışında ve en az ilkokul/ilköğretim mezunu olduğunu belgelendirmek şartı aranır. Ancak, bilgisayar okuryazarlığı alanındaki ölçme ve değerlendirmelerde yaş sınırı en az 12, öğrenim düzeyi ise ilköğretim 4 üncü sınıf seviyesi esas alınabilir.

5355' Alıntı:

okullar hayat olsun projesi kapsamında halk eğitim destekli olarak okulunuzda açabilirsiniz hocam. Ben aynı kapsamda halk eğitim destekli ortaokul 5-6 sınıf öğrencilerine 80 saat satranç kursu açmıştım. Halk Eğitim Merkezleri isterlerse yapıyorlar hocam

utkuay' Alıntı:
5355' Alıntı:

Yaş sınırı 14 olarak biliyordum hocam ama yönergede 12 olarak görünüyor
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2645_0.html
Başvuru ve şartları

MADDE 19- (1) Başvuru; e-yaygın sistemi üzerinden tüm merkez müdürlüklerine yapılır. Ayrıca doğrudan başvuru da kabul edilir. Başvurular, merkez müdürlükleri tarafından İl Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon ve Bilgi Birimlerine ulaştırılır.

(2) Bireysel öğrenmelerin doğrudan ölçülerek değerlendirilmesi için başvuruda bulunanlardan kurs programlarında farklı bir şart belirtilmediği takdirde en az zorunlu ilköğretim çağı dışında ve en az ilkokul/ilköğretim mezunu olduğunu belgelendirmek şartı aranır. Ancak, bilgisayar okuryazarlığı alanındaki ölçme ve değerlendirmelerde yaş sınırı en az 12, öğrenim düzeyi ise ilköğretim 4 üncü sınıf seviyesi esas alınabilir.
Hocam o zaman ben 9. sınıf öğrencilerimden oluşan bir kurs açabilirim. Çünkü onlar 14-15 yaşlarındalar..

Geri