Halk eğitim Kursları

Kodla Büyü

ercrah

Aktif Üye
okulunda haftalık 21 saat dersi olan öğretmen halk eğitimde haftalık en fazla kaç saat ders alabilir????

30 saat giren gibi 10 saate kadarmı???

Kendi okulunuzda kaç saat girerseniz girin halk eğitimi merkezlerinde en fazla 10 saat derse girebiliyorsunuz hocam.

Hocam genelde kendi okulunda maaş+full ek dersini dolduran arkadaşlar halk eğitimde kurs açma isteğinde bulunduğundan demek ki akıllarda böyle bişey kalmış, herkes 10 saatten fazla alamaz diyor.

Ek derslere ilişkin kararın 26. maddesini aşağıda paylaştım, koyu olarak işaretlenmiş yere bakarsanız 30+10 saat olacak şekilde alabilirsiniz. Yani kendi okulunuzda 21 saat dersiniz varsa 19 saat halk eğitimden kurs alabilirsiniz. Çünkü maddede aylık ve ücret karşılığı okuttukları ek ders saati sayısı toplamını dolduranlar bakımından diyor. Yine de bunu bozacak bir madde varsa benim haberim yok.

Diğer okul ve kurumlarda ders görevi

MADDE 26- (1) Bu Karar kapsamında bulunan yönetici ve öğretmenlere, aslî görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı ders görevlerini tamamlamak kaydıyla; Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda, diğer kurumlara bağlı okullar ile yüksek öğretim kurumlarında, ücretleri görev aldıkları okul veya kurumca ödenmek üzere ek ders görevi verilebilir. Ancak, bu tür görevlendirmelerde verilecek ek ders görevi, kendi okullarında veya dengi okullarda haftada aylık ve ücret karşılığı okuttukları ek ders saati sayısı toplamını dolduranlar bakımından haftada 10 saati geçemez.

Geri