Halk Eğitim kursu açacaktım ama...

Kodla Büyü

berruli

Üye
Ortaokulda görev yapıyorum. Velilere yönelik kurs açacaktım. Halk eğitime gidip bilgi almak istedim. Onlarda kendi öğretmenlerini görevlendirebileceklerini söylediler. Ben Nasıl kurs Acarım?

halk eğitimde öyle kendi adamlarını görevlendiriyorlar. köy okulunda görev yapıyorsanız kendiniz acabilirsiniz çünkü oraya gelmek istemiyorlar iş size kalıyor ama merkezde bi yerse kendi öğretmenlerini görevlendiriyorlar.

Bir Halk Eğitimci Olarak şunu diyebilirim:
HEM'in öğretmeni maaş ve ek ders karşılığını doldurduğunda kursu açarsanız, kursu siz verebilirsiniz...

Rasim hocam teşekkür ederim ancak halk eğitimdeki öğretmenin ders durumunu bilemeyeceğim. :( agomusti ben de okulda açacaktım ama kadrolu bilişimcileri olduğu için böyle dediler. Başka biri de dedi ki hatır Gönül işleri bunları kendi bildiklerine açtırırlar dedi

hocam kendi okulunda bt sınıfın varsa "okullar hayat olsun" adlı proje kapsamında kurs açmak istiyorum gibisinden bir dilekçe ile kurs açabilirsin. kimse engel olamaz. kursa katılmak isteyenlerin başvurusunu alırsın okuldan aldığın üst yazıyla birlikte halk eğitime dilekçeni eklersin haftada en fazla 10 saat karşılığında kurs açabilirsiniz.

hocam mesajıma ilave olarak şunu da söyleyeyim, açacağınız kursu "okullar hayat olsun" projesine dayandırırken kursiyerleri okul personeli veya öğrenci velisi gibi okulunuzla bağlantılı kişilerden seçerseniz eliniz daha da kuvvetli olur. Bilgilerinize.

berruli' Alıntı:
Okullar hayat olsun normal halk eğitim kursu gibi değil mi
evet hocam bakanlığın yıllardır sürdürdüğü ve okulları eğitim öğretim dışında da özellikle velilerin hizmetine açmak için başlattığı bir proje. aslında okul idaresi de olur verip ücretinizi ödeyebilir ama sertifika vereceğiniz için halk eğitim bünyesinde açmanız lazım. halk eğitime dediğim evraklarla giderseniz işi resmiyete dökmüş olursunuz ve size resmi bir cevap vermek zorunda kalır.

berruli' Alıntı:
O zaman bana şunu diyebilir mi, Bnm kendi öğretmenimin ders saati uygun, o verecek kursu gibi

Sayın hocam burada herhangi bir engel yok. Halk eğitim neden öyle demiş bilmiyorum. Fakat 15 kursiyer bulup kendi okulunuzda kursunuzu açabilirsiniz. Eğitimi de siz verirsiniz.

Benim öğretmenim var diyorsa kendi bünyesinde açar kursunu. O halk eğitimi ilgilendirir.

Sizin açacağınız kursu ben açarım diyemez. Ama okullar hayat olsun projesiyle açınız. Hem okulunuza bu konuda maddi yardım da gelir diye biliyorum.

Hocam teşekkür ediyorum. Daha öncede okullar hayat olsun kapsamında kurs açmıştım. Böyle biline duymamıştım. Acaba yeni bişey mi diye düşündüm bilmediğimden

hocam kendi öğretmenine engel olacak bir durum yok ortada. siz proje kapsamında kendinizin bulduğu kursiyerlerle açacaksınız. ayrıca halk eğitimin bt sınıfını da işgal etmeyeceksiniz, kendi okulunuzda kendi bulduğunuz kursiyerlerle açacaksınız. halk eğitim kendi öğretmenine kurs açarken kurs duyurusu yapar kursiyerlerden para toplar kursiyerleri halk eğitim idaresi yönlendirir bulur vs. sizin burada halk eğitime tek yükünüz ücretiniz olacak ki adamlar cebinden vermeyecek meb bütçesinden normal ücret ödenecek. (tabi hafta sonu veya akşam kursları farklı ücrete tabii) hocam bt sınıfı olan okulda çalışırken ben 2 kere açtım bu kapsamda. sözlü muhatap olmayın bence, işi resmi yazıya dökerseniz bu işe engel yok.

Geri