Halk Eğitim Kursu haftalık Ek ders sayısı kaçtır

Kodla Büyü

uysal_rockci

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar,
Okulumuza bir yazı gelmiş halk eğitim kurs açmak isteyenler başvurudu bulunabilirler diyerek.
Yalnız listede birşey dikkatimi çekti,
Hafta içi akşamlar ; günde 3 saat şeklinde düzenlenmiş. Yani haftalık 15 saat yapıyor.
Benim kadrom ortaokulda ve lisede BTR yim.

Ben normalde haftada 10 saate kadar kurs verilebilir diye biliyorum bu konuda bir düzenleme mi oldu acaba, yoksa yanlışlıkla mı bu şekilde yazılmış acaba.

Bu yıl halk eğitim kursu açan var mı? Halk eğitim deki bir arkadaş geçen sene yönetmeliğin değiştiğini artık 30 ders saatinin üzerine çıkılamadığını söyledi bu yüzden açamadım, eskiden btr+halk eğitim kursu ile 40 saate kadar oluyordu.

bende +10 saat diye biliyordum, gidince söyleyeyim bari,
eğer kurs açabilirsem hafta içi günde 2 saat şeklinde düzenleteyim.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
Madde 87 — (Değişik: 09.06.2007/26547 RG) Öğretmenlerin aylık karşılığı, zorunlu ek ders ve isteğe bağlı ücretli ders saatleri, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'a göre belirlenir. Örgün eğitim kurumlarında aylık ve zorunlu ek ders karşılığı görevlerini tamamlayamayan öğretmenlerin ders saatlerini, kadrolarının bulunduğu örgün eğitim kurumlarının tabi olduğu çalışma saatleri içinde merkezlerde tamamlamaları sağlanır. Kadrolarının bulunduğu örgün eğitim kurumlarındaki günlük çalışmaları dışında merkez/merkezlerce açılacak kurslar için yapılan görevlendirmelerde haftada 10 saate kadar ek ders ücreti ödenir.

muratsarman' Alıntı:
Madde 87 — (Değişik: 09.06.2007/26547 RG) Öğretmenlerin aylık karşılığı, zorunlu ek ders ve isteğe bağlı ücretli ders saatleri, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'a göre belirlenir. Örgün eğitim kurumlarında aylık ve zorunlu ek ders karşılığı görevlerini tamamlayamayan öğretmenlerin ders saatlerini, kadrolarının bulunduğu örgün eğitim kurumlarının tabi olduğu çalışma saatleri içinde merkezlerde tamamlamaları sağlanır. Kadrolarının bulunduğu örgün eğitim kurumlarındaki günlük çalışmaları dışında merkez/merkezlerce açılacak kurslar için yapılan görevlendirmelerde haftada 10 saate kadar ek ders ücreti ödenir.

teşekkürler hocam,
başvuruda bulunurken ben düzelttireyim bunu.

merhaba arkadaşlar bende velilere okulumda bilgisayar kursu açmak istiyorum haftada 10 saat ama halk eğitim müdürü bana okuldaki ders saatimle birlikte 30 saati geçemez dedi? ama ben yönetmelikte böyle bir şey bulamadım. bu konuda bilgisi olan var mı? okuldaki ders saatim 22 olduğu için haftada 8 saat kurs açabilirmişim. daha önce haftada 10 saat açabiliyordum simdi ne değişti?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR

Diğer okul ve kurumlarda ders görevi

MADDE 26- (1) Bu Karar kapsamında bulunan yönetici ve öğretmenlere, aslî görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı ders görevlerini tamamlamak kaydıyla; Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda, diğer kurumlara bağlı okullar ile yüksek öğretim kurumlarında, ücretleri görev aldıkları okul veya kurumca ödenmek üzere ek ders görevi verilebilir. Ancak, bu tür görevlendirmelerde verilecek ek ders görevi, kendi okullarında veya dengi okullarda haftada aylık ve ücret karşılığı okuttukları ek ders saati sayısı toplamını dolduranlar bakımından haftada 10 saati geçemez.

Eğer kendi kurumunuzda maaş+ek ders toplamını doldurduysanız +10 saate kadar alabiliyorsunuz.

muratsarman' Alıntı:

87. madde yok ki. :puhaha:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27587_0.html

mclaren hocamın dediği gibi;
Eğer okulunuzda aylık karşılığı ders görevini doldurdu iseniz, BT öğretmeni 15 saat, halk eğitimde 10 saat kurs verebilirsiniz. ve en fazla 10 saat ek ders ücreti verilebilir.

ancak okulunuzda 12 saat ders göreviniz var varsayalım. halk eğitimde 8 saat ders veriyorsunuz haftalık o zaman hesap şöyle olur.
Halk eğitimdeki ders görevinin 3 saati maaş karşılığına gider ve ek dersiniz 5 saat olur.

HEM müdürü size haftada 13 saat ders verdirip, 10 saat ekders almanızı sağlayabilir.

Kod:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/derssaatleri%5Cderssaat_1.html

Diğer okul ve kurumlarda ders görevi

MADDE 26- (1) Bu Karar kapsamında bulunan yönetici ve öğretmenlere, aslî görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı ders görevlerini tamamlamak kaydıyla; Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda, diğer kurumlara bağlı okullar ile yüksek öğretim kurumlarında, ücretleri görev aldıkları okul veya kurumca ödenmek üzere ek ders görevi verilebilir. Ancak, bu tür görevlendirmelerde verilecek ek ders görevi, kendi okullarında veya dengi okullarda haftada aylık ve ücret karşılığı okuttukları ek ders saati sayısı toplamını dolduranlar bakımından haftada 10 saati geçemez.

nurc' Alıntı:
..... okuldaki ders saatim 22 olduğu için haftada 8 saat kurs açabilirmişim. daha önce haftada 10 saat açabiliyordum simdi ne değişti?
Halk eğitim müdürünün kendisine bunun nerede yazdığını sorun. Ben de 10 saat verilir diye biliyorum. Maaş karşılığı dolması şartı var sadece. ister 22 olsun ister 29.

Muhtemelen asıl HEM müdürü 4 yıla takılıp gitti. Ve size bunu söyleyen müdür de yeni ve tam hakim değil olaya.

Hocam sizde yanlış anlamışsınız sanırım, maaş+ek dersini dolduranlar bakımından diyorlar madde, yani maaş+ek dersini dolduran birisi 30 saat tamamlamıştır ve halk eğitimden 10 saat daha alabilir diyor, ama bu adam maaş+ek dersini tamamlamamış ise yani 25 saat dersi varsa okulda 15 saat daha halk eğitim merkezinden alabilir. Maddeden bu çıkıyor yani.

mclaren' Alıntı:
Hocam sizde yanlış anlamışsınız sanırım, maaş+ek dersini dolduranlar bakımından diyorlar madde, yani maaş+ek dersini dolduran birisi 30 saat tamamlamıştır ve halk eğitimden 10 saat daha alabilir diyor, ama bu adam maaş+ek dersini tamamlamamış ise yani 25 saat dersi varsa okulda 15 saat daha halk eğitim merkezinden alabilir. Maddeden bu çıkıyor yani.
ek dersini doldurandan kasıt zorunlu olan 6 saat ders görevi.
Yani bir branş öğretmeni 15 saat maaş karşılığı dersten sonra 6 saatte daha ders verilir ve istemiyorum diyemez öğretmen, ancak o 6 saatin ücretini de alır.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR
Ek ders görevi
MADDE 6- "b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate,"
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/derssaat ... aat_1.html

okul zamanlarında halk eğitimde 10 saat ücret karşılığı ek ders görevi alınabilir. daha fazla da girebilir, önceki mesajlarımda yazdım, maaş karşılığını dolduramadığı zamanlar gibi.

HEM müdürü ve öğretmen anlaştıktan sonra daha fazla da derse girebilir ama fazla girdiği dersten ötürü ücret alamaz.

Nurc hocam durumu iliniz HEM'e de bir danışın.

Siz doğru yazıyı bulsanız bile arkadaşın kafası karışır ve ısrar edebilir ve bunun yaptırımı yok.

ilçeler, İl'den geleni-söyleneni aynen yaparlar.

bende ili arayıp sormayı düşünüyorum zaten. başka birinin dediğine göre halk eğitimde görevli saat 5ten önce bu kursu açtığım için 30 saatin üzerine çıkamıyormuşum, 5ten sonra açarsam eğer 10 saat açabilirmişim. ne kadar doğru bende bilmiyorum ve ilk defa duyuyorum daha önceki yıllarda hiç böyle bir şey duymamıştm.

Geri