BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FORMATÖR ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ
Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 02.07.2009 tarih ve 12271 sayılı yazıları gereğince BT sınıfı olan okullarda Okul Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün konuyla ilgili yazısı, görev talep dilekçesi Müdürlüğümüzün web sitesinde haberler “Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Görevlendirmesi” başlığı altında yayınlanmıştır.
Görevlendirme yapılırken aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.
a) Bilişim teknolojisi formatör öğretmen görevlendirilecek okullarda 15+1 adet bilgisayardan oluşan en az bir bilişim teknolojisi sınıfı bulunmalıdır. Okul bünyesinde birden fazla bilişim teknolojisi sınıfı bulunsa dahi bu okula en fazla bir bilişim teknolojileri formatör öğretmen teklif edilecektir.
b) Asker öğretmen statüsünde çalışan ve üzerinde asaleten, vekâleten veya geçici görevlendirme ile yöneticilik görevi bulunan BT formatör öğretmenlerinin söz konusu görev için teklifleri kesinlikle yapılmayacaktır.
c) Görevlendirmeler öncelikle BT sınıfı bulunan ilköğretim okullarına yapılacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün uygun görmesi halinde bünyesinde bilgisayar bölümü bulunan meslek liseleri hariç ortaöğretim kurumlarına da görevlendirme yapılabilecektir.
d) Görevlendirmelerde atama branşı ve mezuniyet alanı Bilişim Teknolojileri/Bilgisayar olan öğretmenlerden biri zorunlu olarak görevlendirilecektir.
e) Sözleşmeli öğretmenlere imzalatılan hizmet sözleşmesi gereğince bu öğretmenlerin Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenlik yapmak üzere teklifleri yapılmayacaktır.
f) Okulda bilişim teknolojileri öğretmeni bulunmaması halinde görevlendirilecek diğer branş öğretmenlerinden en az 180 saatlik bilgisayar/bilişim teknolojileri formatör öğretmen eğitimi programı kursuna katılarak başarılı olduklarını gösteren tek bir kurs belgesi istenecektir. Bu belgelerin onaylı suretleri gerektiğinde ibraz edilmek üzere İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinde saklanacaktır.
g) Okullarda bilişim teknolojileri öğretmenleri bulunmaması durumunda diğer branşlardaki öğretmenlerin görevlendirmeleri isteğe bağlı olarak yapılacaktır. Görevlendirme yapılırken sınıf öğretmenlerinde ilçede norm fazlası durumunda olan ve durumunu belgelendiren, branş öğretmenlerinde ise haftalık ders saati 15 saat veya daha az olan öğretmenler görevlendirilecektir. Bu sebeple EK–2 de yer alan “Görev Talep Dilekçe”sinin görev almak isteyen ve şartları tutan öğretmenler tarafından doldurulup okul müdürleri tarafından imzalanması sağlanacaktır. EK–2 “Görev Talep Dilekçe”leri gerektiğinde ibraz edilmek üzere ilçe milli eğitim müdürlüklerinde saklanacaktır. Belirtilen esaslara uygun olmayan öğretmenlerin tekliflerinden görev talep dilekçelerini onaylayan yetkililer sorumlu olacaktır.
h) Aynı okuldan görev almak isteyen ve uygun şartları taşıyan öğretmen sayısının birden fazla olması durumunda bilişim teknolojisi konusunda alınan kurs belgelerinin toplam saati en fazla olanlar arasından kıdem yılı en az olana öncelik verilecektir.
i) Görevlendirmeler öncelikle öğretmenin kadrosunun bulunduğu okula yapılacaktır. Okulda şartları taşıyan bilişim teknolojileri öğretmen bulunmaması durumunda aynı ilçedeki başka okullardan görevlendirme yapılabilecektir. Ancak, başvuranın talep etmesi halinde Büyükşehir merkez ilçelerinden herhangi birisine görevlendirme yapılabilecektir.
j) Söz konusu görev için belirlenecek öğretmenler, en az lisans diploması ile mezun olanlar arasından seçilecektir.
k) BT Formatör Öğretmenlik görevini yürütmek üzere okullarda görevlendirilecek öğretmenler en fazla maaş karşılığı derse girmek zorunda olduğu derslere girmesi sağlanarak örgün eğitim ortamından uzaklaşmaları ve derslerin boş geçmemesi önlenecek, maaş karşılığında girmek zorunda oldukları toplam ders saati dışında kendilerine Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders saatlerine ilişkin kararın 16. maddesi hükmü gereğince ek ders ücreti ödenecektir.
Resmi yazının öğretmenlere duyurularak, yukarıda belirtilen hususlara uygun başvuruların okul müdürlüklerince resmi yazı ile 13.09.2011 Tarihi Salı Gününe kadar Müdürlüğümüz Bilişim Teknolojileri Şubesine elden teslim edilmesi gerekmektedir.