halk eğitim memuru kurs açabilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan syangela
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

syangela

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bulunduğum ilçedeki halk eğitimde kadrolu bilişimci yok. tüm bilgisayar kurslarını memur veriyormuş. tüm bilgisayar işlerini ve ekders işlerini o yapıyomuş. memurun kurs açma yetkisi var mı?

Hocam imamlar okullarda sanırım 8 saat kadar derse girebiliyorlar.Sonuçta öğretmen değilller.Hani buradan yola çıkarak sertifikası varsa belki 8 saat girebilir diyeceğim ama tüm bilgisayar kurslarını veriyormuş.Hiç duymadım ve uygun gelmedi.

küçük yerlere tayin istemeyin arkadaşlar kesinlikle. kendi derebeyliklerini kurmuş, faydacı zihniyetli, profesyonel olmayan kişilerle muhatap olmak zorunda kalıyorsunuz. lanet olsun tayin istediğim güne.

Sertifikası varsa açar. Bir tane tutanak tutarlar her kurs için. Tutanakta etraftaki okullardan bilgisayar öğretmeni aranmıştır fakat bulunamamıştır yazar. O kadar.

Hocam o ilçede (Halk Eğitimde) kurs açmak isteyen Bilişim Öğretmeni varsa öncelik öğretmenindir, kursu memur değil öğretmen açar. İster kadrosu orada olsun ister ekdersleri yapsın farketmez. Diploma önemlidir, ünvan önemlidir. Gidin ilçe milli eğitime ve kursu sizin vermek istediğinizi söyleyin. (Anladığım kadarıyla kursu memur veriyor diye size vermemişler)

Orada kurs vermek isteyen Bilişim Öğretmeni varken memurun kurs açmasının (altını çizerek söylüyorum) mümkünatı yok. Ancak siz haftada 10 saatlik kurs açarsınız belki 2. bir kursu da (eğer talep ve öğrenci olursa) o açabilir.

HEM'de kurs öğretmenlerinde ve okullarda ücretli öğretmenlerde sıra şu şekildedir:

1- Eğitim Fakültesi Mezunu
2- Fakülte Mezunu + Formasyon almış
3- Fakülte Mazunu
4- Önlisans Mezunu + sertifikalı (hangi branş kurs varsa)
5- Önlisans mezunu
6- Lise mezunu + Sertifikalı

Bunlardan üst sıradaki varken alt sıradakine hiçbir şekilde öncelik tanınmaz. Yanlıştır, şikayet sebebidir, yapılsa bile şikayette soruşturmayı yedikten sonra düzeltmek zorunda kalırlar.

küçük yerlerdeki derebeylik kurma konusunda çok haklısınız hocam.
Ben de halk eğitime tayin istedim. BTR olmam hususunda baya sıkıntı çıkardılar nöbet görevi vermek istediler. O konuda hakkımı aradım, aldım. Zaten 3 tane ücretli tuttukları bilgisayarcı adamları var her türlü işlerini yaptırıyorlar onlara. Yazın kurslarda görev almak istediğime dair 2 dilekçe verdim biri sümen altı edildi biri de cevapsız kaldı. Öğrendiğime göre de yazın o adamlara ki bunlar 2 yıllık bilmem ne mezunu kurs açılmış. Zaten müdürle mahkemeliğiz her işimde tartışma çıkıyor aramızda, bıktım artık. PErformans değerlendirme sonucu öğretmenliğe zoraki dönüş yaptı şu an bakalım müdürlük için çırpınışta tekrar. İnşallah emekli olursa sistemden bi pislik temizlenir.

Hocam "müdürle mahkemeliğiz" demişsiniz. Yasal olarak ciddi ciddi mahkemeden mi bahsediyosunuz, yoksa aranızdaki papazlık durumundan mı?

bunu öğrendiğim iyi oldu olduğum ilçede ilk senem gidip sorduğumda kurs için sana sıra gelmez veren hoca var dedilerdi tam derebeylik tabi kendini beğenmişçe bilse bakalım kim veriyor kursu boş vaktim çok btr olduğum için uğraşırız

AKADEMİA' Alıntı:
Hocam "müdürle mahkemeliğiz" demişsiniz. Yasal olarak ciddi ciddi mahkemeden mi bahsediyosunuz, yoksa aranızdaki papazlık durumundan mı?
derebeylikten mütevellit sürekli üst perdeden konuştuğu ve antidemokratik yaklaşımıyla karşı tarafa hiç söz hakkı tanımayışından dolayı aramızda bir tartışma yaşandı. Olay mahkemeye taşındı.

sarı_sarı' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:
derebeylikten mütevellit sürekli üst perdeden konuştuğu ve antidemokratik yaklaşımıyla karşı tarafa hiç söz hakkı tanımayışından dolayı aramızda bir tartışma yaşandı. Olay mahkemeye taşındı.
geçmiş olsun pamp

Geri