Halk Eğitim Merkezi Kurs Açmamıza İzin Vermiyor!

Kodla Büyü

orhanaltin

Aktif Üye
Okulumuz da bilişim bölümü dışındaki öğrencilere her sene bilgisayar kullanımı kursu açıyorduk fakat geçen sene itibarı ile halk eğitim merkezi bu işe nedense taş koymaya başladı önceden kurs açın kurs açın diyen kurum artık biz açamayız demeye başladı geçen sene ek dersi bahane etti biz yapamayız diye bizde okulumuz tam yıl tam gün kapsamında olduğu için ek dersi bizim okul yapsın işbirliği ile açalım dedik gerekli yönetmeliği bulduk üst yazı ile ilçe milli eğitimi araya sokarak zorla açabildik bu sene de aynı şekilde açmak istedik ama bu sene bu şekilde bile kabul etmedi gerekçe ilk başta yeni çıkacak kurs yönetmeliğini bahane ettiler sonra bizim üç tane bilgisayar öğretmenimiz var bunlar kurs açamazken size kurs açamayız diyorlar.

Şimdi bizim okul kız meslek lisesi olduğu için sadece okulda olmak şartıyla veliler kursa izin veriyorlar. Halk eğitim kendince böyle bir sebep üretiyor bunun yasal dayanağı nedir onu bilmiyorum. Biz kendimiz kurs açabiliriz fakat 160 saatlik sertifika basamıyoruz onun için halk eğitim işbirliği ile açıyorduk yoksa halk eğitim ne ek dersimizi yapıyor nede bilgisayar laboratuvarı sağlıyor ek dersi de kendi okulumuz yapıyor laboratuvarlarda kendi okulumuzun sadece belge basıyorlar artık onuda basmayız deyip işi yokuşa sunuyorlar.

Biz bu durumda nasıl bir yol izleyebiliriz arkadaşlar yönetmelik falan var mıdır onu merak ediyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

hocam halk eğitim merkezinde çalışan birisi olarak söyleyim. sorun bakanlığa gelen yoğun şikayetlerden kaynaklanıyor. halk eğitim merkezlerinde kadrosu olan bilişim ya da diğer branş öğretmenlerine müdürlükler tarafından kasıtlı olarak kurs açtırılmaması ve elindeki maaş ödediği öğretmenin dışında usta öğreticilere yoğun şekilde kurs verilmesinden dolayı bakanlık hemler de kadrolu öğretmenlerden maksimum düzeyde faydalanılmasını, yetişmediği noktalarda diğer kurumlardan veya usta öğreticilerden faydalanılmasını istemiş. bana verilen bilgi bu yönden, bu şekilden kadrosundaki her branş öğretmeninden 15-20 saat maaş karşılığı 1er kursa ayrı para ödememek, amaç net olarak bu...

Ben hala şunu anlayamıyorum hani okullar hayat olsun nerede kaldı hani okullarda kurslar açılsın nerede kaldı bence lastik patladı.Sadece tabela duruyor okullar hayat olsun diye amaç sadece göstermelik neyin şikayeti hocam halk eğitimin görevi yeterli sayıda öğrenci olduğunda ve ortam müsait olduğunda okullarda kurs açmaktır. Kursu açtıktan sonra takibini yapar aksaklıklar varsa kursu kapatır olay bu ayrıca norm belirlerken bu halk eğitimdeki idareciler belirlemiyor mu bu normu şimdi neden günahını biz çekiyoruz onu anlayamıyorum. Benim okulum müsait öğrencim var ama kurs açamıyorum böyle saçma bir şey daha görmedim.

halk eğitimde kadrolu bt öğretmenleri maaş karşılığını dolduramıyorsa hem kurslarında öncelik onlarındır her zaman. şöyle düşünün. sizin okuldaki öğretmen maaş karşılığını dolduramazken ücretli görevlendirilse ne dersiniz?? durum aynı. halk eğitimdeki bt öğretmenin sizin okulda açılan kursa maaş karşılığı olarak girmesi gerekir. burda devreye rant giriyor. okuldakiler başka bir öğretmen için kurs açılması konusunda hemen hoplayıp zıplıyorlar. benim bulduğum kursiyere neden başkası kurs versin ek ders benim hakkım diyorlar. hemdeki bt öğretmenide rahatlıktan şikayetci maaş karşılığı için başka okula gitmeye yanaşmıyor. işin özü rant rant rant. bu yazdıklarım olması gereken, kamu yararı için olandır.

Hocam size kesinlikle katılıyorum halk eğitim öğretmeni görevlendirilsin maaş karşılığını doldursun bu ben olsam dahi aynı aldığım maaşı hak etmek adına böyle fakat diğer konuda bilgisayar atelyelerinin sorumluluğu bende iken başka bir öğretmenin gelip bizim okulda kurs açması da sıkıntı yaratır hocam eğer sıkıntı maaş karşılığı ise görevlendirme yapılacak bir yada daha fazla okula eğer halk eğitimdeki arkadaş bu duruma düşmek istemiyorsa kursiyer arayacak

halk eğitimde kurs vermeyi bende istiyordum ama banada olmaz demişlerdi.

Sırf bu etrafta açılan kurslar yüzünden halk eğitimde düzgün bir ek ders alamadım ve hatta maaş karşılığımı bile dolduramadım. Tayin isteyip liseye geçmek zorunda kaldım. Ama bizi engelleyen şey belediyenin kurslarıydı. Denetimsiz vs. resmen sertifika dağıtıyorlar bedavadan.

Hocam yeni kurs yönetmeliği sonucunda
- EK DERS karşılığı
- SERTİFİKA VER(e)MEDEN
kurs açabilirsiniz. Eski Yetiştirme kursları statüsünde olduğu için halk etiğimin iznine bile gerek yok...

Geri