orhanaltin
Aktif Üye
Okulumuz da bilişim bölümü dışındaki öğrencilere her sene bilgisayar kullanımı kursu açıyorduk fakat geçen sene itibarı ile halk eğitim merkezi bu işe nedense taş koymaya başladı önceden kurs açın kurs açın diyen kurum artık biz açamayız demeye başladı geçen sene ek dersi bahane etti biz yapamayız diye bizde okulumuz tam yıl tam gün kapsamında olduğu için ek dersi bizim okul yapsın işbirliği ile açalım dedik gerekli yönetmeliği bulduk üst yazı ile ilçe milli eğitimi araya sokarak zorla açabildik bu sene de aynı şekilde açmak istedik ama bu sene bu şekilde bile kabul etmedi gerekçe ilk başta yeni çıkacak kurs yönetmeliğini bahane ettiler sonra bizim üç tane bilgisayar öğretmenimiz var bunlar kurs açamazken size kurs açamayız diyorlar.
Şimdi bizim okul kız meslek lisesi olduğu için sadece okulda olmak şartıyla veliler kursa izin veriyorlar. Halk eğitim kendince böyle bir sebep üretiyor bunun yasal dayanağı nedir onu bilmiyorum. Biz kendimiz kurs açabiliriz fakat 160 saatlik sertifika basamıyoruz onun için halk eğitim işbirliği ile açıyorduk yoksa halk eğitim ne ek dersimizi yapıyor nede bilgisayar laboratuvarı sağlıyor ek dersi de kendi okulumuz yapıyor laboratuvarlarda kendi okulumuzun sadece belge basıyorlar artık onuda basmayız deyip işi yokuşa sunuyorlar.
Biz bu durumda nasıl bir yol izleyebiliriz arkadaşlar yönetmelik falan var mıdır onu merak ediyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
Şimdi bizim okul kız meslek lisesi olduğu için sadece okulda olmak şartıyla veliler kursa izin veriyorlar. Halk eğitim kendince böyle bir sebep üretiyor bunun yasal dayanağı nedir onu bilmiyorum. Biz kendimiz kurs açabiliriz fakat 160 saatlik sertifika basamıyoruz onun için halk eğitim işbirliği ile açıyorduk yoksa halk eğitim ne ek dersimizi yapıyor nede bilgisayar laboratuvarı sağlıyor ek dersi de kendi okulumuz yapıyor laboratuvarlarda kendi okulumuzun sadece belge basıyorlar artık onuda basmayız deyip işi yokuşa sunuyorlar.
Biz bu durumda nasıl bir yol izleyebiliriz arkadaşlar yönetmelik falan var mıdır onu merak ediyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...