Halk Eğitim Merkezleri ECDL Sınav Merkezi Oluyor..

Kodla Büyü

shain30

Üye
Merhaba arkadaşlar,
Görev yaptığım HEM ECDL test merkezi oldu ve müdür bey başvuru ile ilgili evrakları doldurup, imzalatıp gönderdi.Başka test merkezi olan HEM de görev yapan arkadaş var mı? Nasıl bir işleyiş olacak, bize avantajı ya da dezavantajı ne olabilir ? Bilgisi olan arkadaşlarımız paylaşırsa sevinirim..

artık bilgisayar bilgisine güvenen kişiler kursa gelmeden sınava girerek bu belgeyi alabilecek diye düşünüyorum.Prometric sınav merkezleri var Microsoft MCPD ve Cisco sınavları yapan test merkezleri.ona benzer bi uygulama mı olacak?tam olarak emin değilim.Başka test merkezi olan halk eğitim merkezinde çalışan arkadaşımız yok mu?

3 sene önce halk eğitimde çalışırken de çalıştığım halk eğitime geliyordu bu ecdl ama gelememişti bir türlü, sizin oralara da öyle olmaz inş

Bu iş hikaye. Bende 2 senedir takip ediyorum. Bizde hazırlığımızı yaptık ama başvuru çıkar mı, çıkarsa kaç kişi çıkar hiç bir bilgim yok. Zira sertifikasyon maliyeti kuruma 330 TL yi buluyor. Bu fiyata satarsanız Bilişim Derneğinin ameleliğini yapmış oluyorsunuz. Amortisman maliyetlerinizi eklerseniz kaça çıkar hiç bilmiyorum. Kursiyerin 7 sınav alması gerekiyor. Her sınav 45 dk sürüyor. Öyle bir günde filan alınabilecek bir belge değil. Kursiyerlerin çoğunun iş bulmak için gelen kişiler olduğunu düşünürseniz işlemez bu sistem. Yaptığım araştırmada yıllar önce Anadolu Üniversitesi ile anlaşmışlar ve sertifika başına maliyet 20 TL imiş. Daha sonra Anadolu Üniversitesi kendisi vermeye başlamış. Daha fazla yorum yok.

Türkiye Bilişim Derneğiyle Hayat boyu Öğrenme Gen.Müd.Protokolü imzalamış ve test merkezi olacak HEM ler belirlenmiş.Başvurma diye bişey yok.Kuruma yazı gelmiş, en az 500-600 bin kişilik bi nüfustan sorumlu olacaksınız diye.Yani resmi işlemler tamamlanmış yürürlüğe girecek.Benim öğrenmek istediğim bu iş angarya mı olacak yoksa görevlendirme gibi bişey mi olacak? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Ayrıca daha önceden özel ya da kamuda istenen 160 saatlik Bilg.İşletmenliği kurs belgeleri de zamanla ECDL olacakmış.

Bizim kuruma yeni sözleşme gönderdiler. Uygulamanın nasıl yapılacağı hakkında pek fikrimiz yok açıkçası onun için henüz imzalamadık. Test Merkezi olarak başlayan halk eğitimde görev yapan varsa uygulamanın nasıl yapıldığı, sürecin nasıl olduğu hakkında bilgi verirlerse sevinirim.

bizde yeni başvurduk, müdür yardımcıları bu işte iyi para var gibisinde bişeyler dedi ama bana da biraz sıkıntılı gibi geldi, daha oraya söyledikleri bilgisayar-programlar yani sınıf hazır değil ve yazılımlarında orijinal olmasını istiyorlar galiba, telefon açıp söylemişler. bekleyip görecez...

ozhan07' Alıntı:
bizde yeni başvurduk, müdür yardımcıları bu işte iyi para var gibisinde bişeyler dedi ama bana da biraz sıkıntılı gibi geldi, daha oraya söyledikleri bilgisayar-programlar yani sınıf hazır değil ve yazılımlarında orijinal olmasını istiyorlar galiba, telefon açıp söylemişler. bekleyip görecez...

Hocam biz başvurmadık ama kendileri gönderdiler ve MEM üstüne düşüyor yapılmasını istiyor, HEM'lere pek para getireceği söz konusu değil sözleşmeyi okudum. her bölüm için 15+kdv EURO, ileri seviyeler içi bu artıyor 25+kdv EURO sertifika için 10+kdv euro ve bunlar test merkezinde kalmıyor sadece angarya ve iş yükü gibi görünüyor ama uygulayanlar varmı bilmiyorum varsa yazsınlar nasıl işleniyor süreç

başvurduk derken onlar belgeleri istediler bizde gönderdik, bakalım angarya iş bekliyo o zaman desenize...

Geri