Halk Eğitim modüler kurs programlarında değişiklikler var!

Kodla Büyü

deepman

Aktif Üye
Arkadaşlar Halk Eğitim modüler kurs programlarında bazı değişiklikler olmuş. Görmeyen arkadaşlar için yazmak istedim.
http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/foet/foet.html

Gözüme çarpan en önemli değişiklikler;

Bilgisayar İşletmenliği kursunda kurs süresi en az 160 saatte kalmakla beraber modül sayısı altıya inmiş ve İnternet-eposta konusu, işletim sistemleri konusundan sonraya çekilmiş.

Grafik ve Animasyon Tabanlı Web Sayfası Hazırlama kurs süresi en az 192 saate çıkarılmış ve modül sayısı da 5 ten 6 ya çıkmış.

sizinde gözünüze çarpan bir değişiklik varsa yazarsanız faydalı olur. Bu arada yeni programlara uygun plan hazırlayacak ve paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.. :D

İşletim sistemleri temeller ve işletim sistemleri gelişmiş özellikler modülü kaldırılmış. Denetim masası anlatmayacağız artık yani.

Modül sıraları önemli değil. Ben kafama göre değiştiriyorum onları. Öncelik sırası yok aralarında.

Modül sayısı 6 ya inmiş. Yani sınavda 6'ya indi.

Bizim rize/çayelinde arkadaşlarla yaptığımız bir hizmet içi eğitim toplantısında buna karar vermiş ve öneri olarak söylemiştik. 1.5 yıl sonra anca faaliyete geçti.

arkadaşlar bende çalıştığım okulda bu kursu veriyorum.benim kurs 4 kasım da başlamıştı dolayısıyla ilk 3 modül bitti 4.modüle başlayacağım.bu durumda ne yapmam gerekiyor?bu değişikliğin onay tarihi 22.11.2013 yazıyor.benim kursumu kapsıyor mu?kapsıyorsa nasıl olacak?kafam karıştı bilgi verirseniz sevinirim.

erva' Alıntı:
arkadaşlar bende çalıştığım okulda bu kursu veriyorum.benim kurs 4 kasım da başlamıştı dolayısıyla ilk 3 modül bitti 4.modüle başlayacağım.bu durumda ne yapmam gerekiyor?bu değişikliğin onay tarihi 22.11.2013 yazıyor.benim kursumu kapsıyor mu?kapsıyorsa nasıl olacak?kafam karıştı bilgi verirseniz sevinirim.

bende bunu merak ediyorum, sanırım değişiklikten önce başladığımız için önceki planımıza göre devam ederiz. net bilgisi olan varsa paylaşırsa seviniriz..

Yazın Rize'de Halk Eğitim'de görev yapan Bilişimcileri seminere almışlardı. Orada uygulanan programların güncellemesi yapılmıştı. Sanırım onun uygulamasını gerçekleştiriyorlar. Ama bu programlarda böyle bir değişiklik önerilmiş miydi onu hatırlamıyorum.

Forumdaki değerli hocamız mitto orada oldukça başarılı işler yapmıştı. Kendisine sevgilerimizi gönderiyoruz. :alkis:

Bilgisayar kullanımı Kursu
İşletim sistemleri temeller ve gelişmiş özellikleri modülleri kaldırılarak yerine konan işletim sistemi kurulumu modülünün içeriği nedir?
İşlerim sistemleri kurulumu modülü bunun karşılığı mıdır?
sistemi - sistemleri farkını dikkate alınız?

Bilgisayar Sistem Kurulum bakım Onarım ve Arıza giderme modüler programı 6.modülü İşletim sistemi kurulumu, modül içeriği İşletim sistemleri kurlumu
yani sorun yok her ikiside aynı

Esas sorun bu modülün uygulaması
Her defasında kuracak bilgisayarı nereden bulacağız.
Sadece modülde olduğu gibi işletim sisteminin kurulumu resimlerle verilecekse 32 saat çok fazla
Ayrıca kaldırılan işletim sistemi temeller ve gelişmiş özellikleri modülleri mi kursiyerler için daha gerekli yoksa yeni konan işletim sisteminin kurulumu mu?
Bu da tartışılır.

Hocam gerekli tartışma iki senedir yazın yapılan modüler program güncelleme seminerlerinde yaygın eğitim kurumlarında görev yapan bilişim teknolojileri öğretmenleri ve genel müdürlüğe bağlı uzmanlar tarafından yapılmaktaydı. Bu şekilde uygulanır, beğenmediğiniz yerleri, ek olarak dile getirmek istediğiniz yerleri yine hizmetiçi eğitim olarak modüler program seminerlerine gelip dile getirebilirsiniz. Bu eğitimlere katılım zamanında forumda da konu açılıyor başvurular için.

deepman' Alıntı:
erva' Alıntı:

bende bunu merak ediyorum, sanırım değişiklikten önce başladığımız için önceki planımıza göre devam ederiz. net bilgisi olan varsa paylaşırsa seviniriz..

Arkadaşlar onayınız alındığı için, plan ve zümrenizde 7 modül olarak yazılmıştır. o yüzden siz 7 modül üzerinden devam ediceksiniz kursa fakat yeni kurs döneminde 6 modül üzerinden plan ve zümre hazırlayıp kursa devam edeceksiniz. Bir sorun çıkmaz :)

peldir2002' Alıntı:
Sadece modülde olduğu gibi işletim sisteminin kurulumu resimlerle verilecekse 32 saat çok fazla
Ayrıca kaldırılan işletim sistemi temeller ve gelişmiş özellikleri modülleri mi kursiyerler için daha gerekli yoksa yeni konan işletim sisteminin kurulumu mu?
Bu da tartışılır.

Hocam çok haklısın fakat işletim sistemi kurulumu modülüde olması çok güzel olmuş. Dediğiniz modüller çıkarılmadan daha iyi bi çözüm olabilirdi. Hatta modülleri birleştirmede olabilirdi. Gelişmiş özelliklerin sonuna bu modül eklenebilirdi. 32 saat bencede çok ama şimdilik böyle devam edeceğiz. Yeni dönemde inşallah düzelir. Ayrıca bir tane kobay makina olacak ona sürekli format atıcaz artık :)

cetoneti' Alıntı:
peldir2002' Alıntı:
Bu da tartışılır.

Hocam çok haklısın fakat işletim sistemi kurulumu modülüde olması çok güzel olmuş. Dediğiniz modüller çıkarılmadan daha iyi bi çözüm olabilirdi. Hatta modülleri birleştirmede olabilirdi. Gelişmiş özelliklerin sonuna bu modül eklenebilirdi. 32 saat bencede çok ama şimdilik böyle devam edeceğiz. Yeni dönemde inşallah düzelir. Ayrıca bir tane kobay makina olacak ona sürekli format atıcaz artık :)

Modül birleştirme, mevcut bir modülün içeriğini değiştirme yada yeni bir modül ekleme olanağımız yok hocam. Bahsettiğiniz işlemler çok daha uzun süren ve sektörel paydaşların vb. de katıldığı özel çalışmalar sonucunda yapılabiliyormuş ancak.

Ayrıca Bilgisayar Kullanımı kursu için 160 saatlik sürenin de değişmemesi konusunda net bir istek vardı uzmanlardan. Mevcut durumda hazır bulunan tüm modüller içerisinden bu sistemi oluşturduk biz de. Bu sene uygulanır, önerilerinizi yazarsınız buraya. Muhtemelen yaz aylarında yapılacak olan yeni güncelleme seminerinde (hayat boyu öğrenme g.m. bağlı kurumlar kadrosunda çalışan arkadaşlar katılabiliyor) önerilere göre gerekli işlemler yapılabilir.

halilturkoglu' Alıntı:
Ofis Programları kursu 88 saaten 72 saate düşürülmüş.

160 saatlik bilgisayar kullanımı kursu dışında hepsinin süreleri de güncellendi hocam.

Bilgisayar işletmenliği kusu 6 modüle inmesine ramen kurs sonu işlemlerinde henüz değişiklik yok. Yani not girme bölümünde eski modüller duruyor. Bu durumda not girişi nasıl yapılacak, değişikliklerin uygulanması için tarih var mı?

peldir2002' Alıntı:
Bilgisayar işletmenliği kusu 6 modüle inmesine ramen kurs sonu işlemlerinde henüz değişiklik yok. Yani not girme bölümünde eski modüller duruyor. Bu durumda not girişi nasıl yapılacak, değişikliklerin uygulanması için tarih var mı?
eski sisteme göre açılmış olan kurslar o şekilde bitecek hocam.

İşletim sistemi kurulumunu vmware ya da virtualbox üzerinden anlatın. Bir tane iso dosyası oluşturun win7 ya da win8 için.

Kurulumdan sonra 5-10 tane gerekli programı internetten nasıl indirip kurabileceklerini de anlatın. Winrar, acrobat reader, k-lite mega codec, chrome falan. Tamamdır.

halk' Alıntı:
İşletim sistemi kurulumunu vmware ya da virtualbox üzerinden anlatın. Bir tane iso dosyası oluşturun win7 ya da win8 için.

Kurulumdan sonra 5-10 tane gerekli programı internetten nasıl indirip kurabileceklerini de anlatın. Winrar, acrobat reader, k-lite mega codec, chrome falan. Tamamdır.

hocam modüllerin güncel hallerini yaygın eğitimden bulamıyorum. Eski modüller duruyor hala.

Geri