Halk Eğitim Seminer Dönemi Ekders

Kodla Büyü

_MurAy_

Aktif Üye
Arkadaşlar az önce müdürden,seminer döneminde ek ders alamayacağımız haberini aldık.
bu konuda mevzuat yönetmelik gösterebilecek var mı ?

_MurAy_' Alıntı:
Arkadaşlar az önce müdürden,seminer döneminde ek ders alamayacağımız haberini aldık.
bu konuda mevzuat yönetmelik gösterebilecek var mı ?
neye dayanarak alamayacağınızı sordunuz mu müdürnüze
onun bunu söylerken bir mevzuat veya yönetmelik göstermesi gerekmektedir diye düşünüyorum.

hocam bizim ilçe işler yönetmeliğe göre değil,başka bir ilçe ya da ilin uygulamasına göre yürüyor malesef.
ben bir yandan bakıyorum,sizler de yardımcı olursanız sevinirim.

Dün akşam bizde tartıştık konuyu idareyle. Genel müdürlük, İnsan Kaynaklarının görüşüne göre ödenmeyecek diye bir yazı göndermiş. Hemen ardından belirtmiş, bununla ilgili bir mevzuat çalışması yapılmaktadır diye. Bizdeki asıl sorun şu; elimizde kurumda çalışan bir arkadaşın açmış olduğu dava sonucu ödeneceğine dair mahkeme kararı var :) Şimdi ne biz ne idare işin içinden çıkamadı. En son ben olmazsa bu yazıyı ve önceki mahkeme kararını dayanak göstererek bir dava daha açayım dedim. Sanırım öyle olacak. Ama seneye alırız artık bunun ekdersini :)

Bununla birlikte artık Halk Eğitimler çalışılacak yer olmaktan çıkmaya başladı. Zira her yıl bir özlük hakkımız elimizden alınıyor. Daha geniş bir zamanda bununla ilgili bir yazı yazmayı düşünüyorum.

phantosos' Alıntı:
Dün akşam bizde tartıştık konuyu idareyle. Genel müdürlük, İnsan Kaynaklarının görüşüne göre ödenmeyecek diye bir yazı göndermiş. Hemen ardından belirtmiş, bununla ilgili bir mevzuat çalışması yapılmaktadır diye. Bizdeki asıl sorun şu; elimizde kurumda çalışan bir arkadaşın açmış olduğu dava sonucu ödeneceğine dair mahkeme kararı var :) Şimdi ne biz ne idare işin içinden çıkamadı. En son ben olmazsa bu yazıyı ve önceki mahkeme kararını dayanak göstererek bir dava daha açayım dedim. Sanırım öyle olacak. Ama seneye alırız artık bunun ekdersini :)
hocam o yazıyı paylaşabilir misiniz ? :)

phantosos' Alıntı:
Bununla birlikte artık Halk Eğitimler çalışılacak yer olmaktan çıkmaya başladı. Zira her yıl bir özlük hakkımız elimizden alınıyor. Daha geniş bir zamanda bununla ilgili bir yazı yazmayı düşünüyorum.
aslında bayan için iyi hocam,20 saat kurs açıp öğleyin eve gelinebiliyor.çocuk varsa bir de iyi aslında. :)

eee o seminer döneminde ne olacak her gün gidip duracak mıyız kuruma, ek ders yok neye dayanarak bizi kuruma getirtecekler?

uşak HEM'i aradım,ödüyoruz dediler,hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü 3-4 sene önce bir yazı yollamış ödenir diye.

arkadaşlar bu yazı ekim 2015 tarihli yazı.. şimdi bu adamlar 2010 tarihli mahkeme kararını tekrar mı hiçe sayarak bu yazıyı yayınlıyorlar.. 2011 yılında mahkeme kararı var. 2015 yılında yönetmeliğimizde seminer çalışması olmadığı için ücret ödenmez diyorlar.. eee sormazlar mı 5 yılda ne yaptın madem neden güncellemedin yönetmeliği diye... maddi ve manevi tazminat davası açmak lazım bunlara sadece yazıya dava açmak yetmez... bir de neden çalışmıyorsunuz diye dava açacaksın..

sonuç olarak bizim müdür ben size ücret yazarım ama yukardan üstünü çizerler dedi. en olmadı maaş karşılığı 3 gün gelirsiniz dedi. bizde 10 gün rapor alırız dedik. o da olur dedi.. sendikam eğitim-iş.. haberdar ettim.. bakanlık düzeyinde iletişime geçtik gerekirse dava açıcaz dediler.. bence herkes sendikasını haberdar etsin ve sordurtsun.. hak kaybımız var sonuçta..

Ekli dosyalar

• IMG_7096.JPG
    IMG_7096.JPG
    65.3 KB · Görüntüleme: 1,022
  • IMG_7096.JPG
    IMG_7096.JPG
    65.3 KB · Görüntüleme: 1,022
@gunica peki 10 gün raporda maas kesintisi olmayacak mi
Müdürünuz anlayışlı biri galiba

aydınDr' Alıntı:
@gunica peki 10 gün raporda maas kesintisi olmayacak mi
Müdürünuz anlayışlı biri galiba

3 lira 5 lira kesilsin hocam sonuçta burada bir hak kaybımız var ve buna tepki göstermeliyiz bence tüm halk eğitim öğretmenleri kursları yoksa alabildikleri kadar rapor almalılar

bize de yazı gelmedi fakat müdürüm internette gördüğünü söyledi. verilmezse yapacağım ilk iş ertesi gün mersin mahkemesinin kararını örnek göstererek dava açmak.

Arkadaşlar bizde tekrar dava açacağız ama bu sefer içine Nöbet ücretini de ekleyip açacağız. Sonuçlandığında buraya onuda eklerim. 6 ay kadar sürer ama inşallah netice itibariyle hem semineri hem de nöbet ücreti verilmeye başlandığı tarihten bu yana alırız. Tuttuğumuz nöbet ücretlerini toplu olarak öderler, faiziyle beraber :)

phantosos' Alıntı:
Arkadaşlar bizde tekrar dava açacağız ama bu sefer içine Nöbet ücretini de ekleyip açacağız. Sonuçlandığında buraya onuda eklerim. 6 ay kadar sürer ama inşallah netice itibariyle hem semineri hem de nöbet ücreti verilmeye başlandığı tarihten bu yana alırız. Tuttuğumuz nöbet ücretlerini toplu olarak öderler, faiziyle beraber :)
Nasil bir nobet uygulamasi var hocam

aydınDr' Alıntı:
phantosos' Alıntı:
Nasil bir nobet uygulamasi var hocam

Her ne kadar örgün öğretim gibi sıkıntılı bir nöbet uygulaması olmasa da halk eğitim merkezlerinde de nöbet görevi yönetmelik gereği vardır ve bu görevler yine yönetmelik kapsamında yerine getirilmektedir. Bu nedenle halk eğitimlerde nöbet görevini yerine getiren arkadaşların da bu ücreti alması gerekmektedir.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
Resmî Gazete: 21.5.2010/27587
Tebliğler Dergisi: HAZİRAN 2010/2633

Müdürün görev ve sorumlulukları
MADDE 9. e) Günlük çalışma çizelgesi ile öğretmenlerin nöbet çizelgelerinin düzenlenmesini sağlar ve onaylayarak yürürlüğe koyar. Mücavir alan dışındaki eğitim ihtiyaçlarını belirleme çalışmalarını yürütecek personelin yıllık görevlendirme onaylarını alır.

Müdür yardımcılarının görev ve sorumlulukları
MADDE 10
c. 5) Merkezlerde çalışma saatleri dışındaki nöbet görevinin yerine getirilmesi,
ç. 4) Nöbet çizelgelerinin hazırlanması, müdüre onaylatılması, öğretmenlerin ve diğer görevlilerin nöbet görevlerinin kontrol edilmesi,

Teknik müdür yardımcısının görev ve sorumlulukları
MADDE 11
2. b) Çalışma saatleri dışında idari nöbet tutar.

ONÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Tutulacak Defter, Dosya, Form, Belgeler ve e-Yaygın Sistemi
Defterler
g) Nöbet defteri
Dosyalar
d) Nöbet çizelgeleri dosyası

bende afyondayım burada da seminer dönemi ekders ücreti ödenmeyecek deniyor. diğer illerin tutumu nasıl

Geri