Halk Eğitim Yazmalımıyım

Kodla Büyü

ylmzyklmz

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayar sistemleri öğretmenliği mezunu olmama rağmen 2011 ataması ile Teknoloji Tasarım branşında görev yapıyorum.
Şu günlerde aktif olan alan değişikliğinde ilimde bir iki halk eğitimde boşluk var, sizce yazmalımıyım,
Şu açılardan kafam karışık.
* 20 + 24 derse gireceğim galiba full ek ders için ve o kadar dersi kaldırmak gerçekten zor olabilir
* 8-5 çalışma varmış diye biliyorum, halk eğitim müdürü öyle söyledi
* Meslek liselerindeki gibi alan,atölye şefliği yok sanırım
* Gelen yaygın eğitim alanındaki öğrencilerle (her yaştan olabiliyor) iletişim sorunu olabilir

Hocam ben hemde görev yapıyorum. Sormak istediğin ne varsa sorabilrisin. Öncelikle kurs açılıyor meslek öğretniysen 20 maaş karşılığı, bundan başka kurs açılırsada ek ders oluyor. Kurs açılmazsa eğer maaş karşılamak için yarım gün kuruma gidip geliyorsun. Ben meslek öğretmeniyom 2 kursum var 9-12 13-16 arası biri mmaş diğer ek ders. Başka ne sormak istersen cevap verebilirim.

Tşk ederim iyi niyetiniz için, bende meslek öğretmeniyim daha doğrusu ek ders yönetmeliğine göre atölye ,lab sınıfına giren.
20 saat maaş karşılığı girdiğimizi biliyorum.
O zaman 30 saat derse girdiğimizi düşünelim.
20 maaş karşılığı geriye 10 kalır. hazırlık ödeneği ile haftada 13 saat ek ders almş olurum. oysa ortaokulda bile 30 saat derse giren 18 saat ek ders alıyor. Bu doğrumu?
İkinci sorunum ise ders dışında haricen ek bir getirisi varmı, sınav görevleri vs.

Hocam öncelikle meslek öğretmeni vasfında olduğunda için 10 + 3 şeklinde alıyorsun. Ders dışında bi getiri yok sınav görevi açık lise sınavlarıda yılda 3 defa belki görev alırsın başkada bişiy yok. Ama en büyük sıkıntı bulunudğun yerde önemlidir burda tabiki hep bilgisayar kullanımı kursu oluyor bi yerden sonra gına gelebilir. Olursa diğer soruların cevaplarım...

Anladım. O zaman ben meslek lisesi yazayım daha iyi, şuan bulunduğum okulda formatörüm ve 15 saat derse girip 18 saat ek ders alıyorum daha iyi.
Halk eğitim evimin hemen dibi tek katkısı o olur.
Bunun dışında açıkcası maddi açıdan diyelim pek de getirisi yok gibi.
Doğrumu anlamışım?

aynen öğle daha yorgunluk aynı para bence tabiki başka arkadaşlarınıda dinle. Belki ek olarak hiç bilmeyenler geldiği için özel ders isteyenler oluyor benim orda pek bezim olmadığında onu söyleyim onuda düşünebilirsin..

Haklısınız biraz yorar, özellikle farklı yaş kategorileri ile ilgilenmek yorar, eğitim seviyeleri de farklı.
Özel ders zaten her zaman olabilir, tşk ederim bilgileriniz için. Akşam akşam çok hayıra geçtiniz.

Bizde de halk eğitim açık görünüyor. Yazılanları okuyunca yazmaktan vazgeçtim. En iyisi bir meslek lisesi açılana kadar beklemek...

Arkadaşlar eş durumu tayini isteyecem. Sadece halk eğitim açık görünüyor. Benim de aklıma takılan bir iki soru var. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
1- Şubat ve yaz tatilleri olmuyor dedi müdür bey. Yıllık 20 gün izin ile çalışırsın dedi. Bu doğru mudur? Yoksa normal öğretmen gibi tatilimiz olacak mı?
2- BT rehber öğretmenliği olmadığını biliyorum halk eğitimlerde ama müdür bey olabilirsin dedi.

Bildiklerimin tam tersi ile karşı karşıyayım. Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

esinsahan' Alıntı:
Hocam ben hemde görev yapıyorum. Sormak istediğin ne varsa sorabilrisin. Öncelikle kurs açılıyor meslek öğretniysen 20 maaş karşılığı, bundan başka kurs açılırsada ek ders oluyor. Kurs açılmazsa eğer maaş karşılamak için yarım gün kuruma gidip geliyorsun. Ben meslek öğretmeniyom 2 kursum var 9-12 13-16 arası biri mmaş diğer ek ders. Başka ne sormak istersen cevap verebilirim.

hocam ben şunu merak ediyorum. Eğer kursiyerler akşam 17 den sonra kurs isterse sizde akşam kurs açmak istemezseniz ne oluyor. Zorla akşammı kurs açıyorsunuz yoksa hemde ki öğretmenin mesaisi de normal öğretmen gibi 8 ile 17 saatler arasıdnamı?
Birde halkeğitimlerde nöbet oluyrmu?
teşekkürler.

arkadaşlar halk eğitimde iki yıldır çalışıyorum. En rahat çalışma ortamı halk eğitim merkezleridir. Yarıyıl tatili ve yaz tatillerinde kurs açmanız isteğinize bağlıdır, kurs açarsanız hepsini ek ders olarak alırsınız. Kurs tarihlerini günlerini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Tek dezanvantajı örneğin; benim kurslarım öğlen saat 1:30 da başlıyor, akşam 8 de bitiyor. Haftada 40 saat kurs veriyorum. Vatandaş ile iletişiminiz önemli, özellikle bayan kursiyerler pasta, börek hazırlarlar ikram boldur. Norm kadro fazlası asla olmazsınız, çünkü normunuzu bakanlık belirler. Hafta sonu da kurs açmak isteğinize bağlıdır. Kursunuz olmadığı gün, kuruma 2 yada 3 gün gelirsiniz.

bir önceki eş durumda bende yazmayı düşünmüştüm.arayıp hem müdürüyle konuştum 8-5 burda olacaksın .kursun olmasada bizim işlerimiz olur tamir olur onları yapacan dedi :( bende yazmamıştım bu yüzden .bence müdürün tavrıyla alakalı arayıp sorun sonra pişman olmayın

bote09' Alıntı:
bir önceki eş durumda bende yazmayı düşünmüştüm.arayıp hem müdürüyle konuştum 8-5 burda olacaksın .kursun olmasada bizim işlerimiz olur tamir olur onları yapacan dedi :( bende yazmamıştım bu yüzden .bence müdürün tavrıyla alakalı arayıp sorun sonra pişman olmayın

Bir öğretmen maaş karşılığını ancak ve ancak ders ile doldurması gerekir, öyle tamir işleriyle falan olmaz, bunu uygulayan da öğretmeni bir alt stadüde çalıştırarak angarya uygulamış olur, bu yasal değildir ve suç teşkil eder. Bilgilerinize, ama kendi isteğiniz doğrultusunda tabiki kurumdaki işleri yapabilirsiniz.

aringosa26' Alıntı:
arkadaşlar halk eğitimde iki yıldır çalışıyorum. En rahat çalışma ortamı halk eğitim merkezleridir. Yarıyıl tatili ve yaz tatillerinde kurs açmanız isteğinize bağlıdır, kurs açarsanız hepsini ek ders olarak alırsınız. Kurs tarihlerini günlerini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Tek dezanvantajı örneğin; benim kurslarım öğlen saat 1:30 da başlıyor, akşam 8 de bitiyor. Haftada 40 saat kurs veriyorum. Vatandaş ile iletişiminiz önemli, özellikle bayan kursiyerler pasta, börek hazırlarlar ikram boldur. Norm kadro fazlası asla olmazsınız, çünkü normunuzu bakanlık belirler. Hafta sonu da kurs açmak isteğinize bağlıdır. Kursunuz olmadığı gün, kuruma 2 yada 3 gün gelirsiniz.

Hocam yarıyıl ve yaz tatilleri normal öğretmeninki gibimidir? Diyelim ki kurs açmadık. Yine de kuruma gelmek zorunda mıyız? Ben eş durumundan halk eğitim yazmayı düşünüyorum. Müdür bey 20 gün yıllık izinin olur diyor. Yazın zorunlu olarak kurs açabilirler mi? Ben yazın kurs istemiyorsam ne olacak? Bunlarla ilgili bi yönetmelik var mı acaba ?

ceyhun51 arkadaşım yarıyıl ve yaz tatilimiz var, normal okuldaki gibi, senin onayın olmadan zorunlu olarak kurs açtıramazlar. Tabiki halk eğitim faaliyetlerinin yürültümesine dair yönetmelik var. Bir de şunu söyleyeyim normalde halk eğitime atanmak çok zor, eş durumdan atanabiliyorsun bence yaz, sadece çalışma saatlerin dezavantajı kursların akşam olur genelde ama ben hem gündüz, hem akşam açıyorum. Kurum olarak çok rahat, emekliliğinde böyle rahat edemezsin.

aringosa26 arkadaşım teşekkürler.Dün halk eğitime gidip müdür bey ile görüştüm. Müdür bey halen ısrarla yıllık iznin olur diyor. Şubat ve yaz tatilinde gelirsin diyor. Akşam da halk eğitimle ilgili yönetmelik ve yönergelere baktım. Açık bir şekilde normal okuldaki gibi şubat ve yaz tatilimizin olduğunu söylüyor. Müdür beyin bu tavrı karşısında ne yapmalıyım? Daha göreve başlmadan yönetmeliği mi koyayım önüne? Şimdiden zıtlaşmakta istemiyorum...
Bir de yazın diyelim ki kurs açtım. Açtığım kursun 15 saati maaş karşılığı kalanı ek ders olurmuş (müdür bey öyle diyor)????? Ek ders yönetmeliğini okudum. Şubat ve yaz tatilinde açılan kursların tamamı ek ders olur diye anladım.

Dün bi arkadaşı gördüm. halk eğitime geçmiş. full ders.. nöbet yok..öğrenciyle uğraşmak yok. çok rahatım dedi.

ceyhun51' Alıntı:
aringosa26 arkadaşım teşekkürler.Dün halk eğitime gidip müdür bey ile görüştüm. Müdür bey halen ısrarla yıllık iznin olur diyor. Şubat ve yaz tatilinde gelirsin diyor. Akşam da halk eğitimle ilgili yönetmelik ve yönergelere baktım. Açık bir şekilde normal okuldaki gibi şubat ve yaz tatilimizin olduğunu söylüyor. Müdür beyin bu tavrı karşısında ne yapmalıyım? Daha göreve başlmadan yönetmeliği mi koyayım önüne? Şimdiden zıtlaşmakta istemiyorum...
Bir de yazın diyelim ki kurs açtım. Açtığım kursun 15 saati maaş karşılığı kalanı ek ders olurmuş (müdür bey öyle diyor)????? Ek ders yönetmeliğini okudum. Şubat ve yaz tatilinde açılan kursların tamamı ek ders olur diye anladım.

ceyhun51 arkadaşım bu işlerde böyle sorun çıkartan müdürler oluyor ama sorun değil, bende benzer sorunlar yaşamıştım, işinizi resmi yoldan halledersiniz. Şubat ve yaz tatilinde ve hafta sonu açılan kursların tamam ek ders niteliğindedir, ve kursları açmanız tamamen sizin isteğinize bağlıdır. Böyle bir durumda kalırsanız hiç tartışmaya bile girmeyin, birlikte bir dilekçe hazırlayıp verirsiniz. O zaman hiç bir şey yapamaz. Böte mezunu iseniz branş öğretmeni olarak değerlendirilirsiniz, tef mezunu iseniz atelye ve laboratuvar öğretmeni olarak değerlendirilirsiniz. Buna göre de maaş karşılığınız ve alacağınız ek ders saatleri değişir.

aringosa26 hocam çok sağolun. İldeki halk eğitimi de aradım aynen sizin dediğiniz gibi söylediler. İlginiz için teşekkürler sayın hocam.

Bulunduğum yer küçük. Özür grubunda bana da HEM gözüküyor. Aradım ve şu an sadece 1 adet kurs açık olduğunu öğrendim. Bu durumda Böte mezunu olarak sadece maaş mı alırım. Ek ders alabilecek kadar kurs yok çünkü.
Bu haliyle, avantajını kaybediyor gibi.
Yanılıyor muyum?
Veya 30 başvuru olduğunda bunu15 15 iki grup ayırarak ders saatini artırabiliyor muyuz?

subversaa' Alıntı:
Bulunduğum yer küçük. Özür grubunda bana da HEM gözüküyor. Aradım ve şu an sadece 1 adet kurs açık olduğunu öğrendim. Bu durumda Böte mezunu olarak sadece maaş mı alırım. Ek ders alabilecek kadar kurs yok çünkü.
Bu haliyle, avantajını kaybediyor gibi.
Yanılıyor muyum?
Veya 30 başvuru olduğunda bunu15 15 iki grup ayırarak ders saatini artırabiliyor muyuz?

Kurs saatlerini iki grup şeklinde ayarlarsanız ve her iki kursta en az 12 öğrenci olursa olabilir.

Bazı halk eğitim merkezlerinde döner sermaye vardır, oradan hem öğretmen hem de kursiyer saat ücreti alır.

Geri