halk eğitimde günlük ders saati

Kodla Büyü

rcandir

Aktif Üye
arakadaşlar halk eğitim merkezlerinde günlük maksimum kaç saat derse giriyorsunuz.
uygulama şu şekilde mi
akşam dahil günlük 8 saat ders
yoksa

08:00-17:00 arası 8 saat akşam haftada +10 saate kadarmı

yorumlarınızı bekliyorum

halk eğitimle ilgili benimde merak ettiğim sorular var. mevzuata göre cevaplayan olursa sevinirim
1. halk eğitimin kadrolu bilişim öğretmeninin mesai saati varmıdır?
2. kurs olmadığı zamanlarda ne yapar?
3. akşam, haftasonu ve yaz tatillerindeki kursları vermesi mecburi midir?
4. maaş karşılığı+ekdersi neye göre hesaplanır?

1.mesai saati kavramı yok
2. idari görev yada açık lisede görevlendirilir
3.eğitim öğretim yılında akşam kursu vermesi varsa zorunlu hafta sonu ve yaz tatillerinde diğer öğretmenler gibidir.
4. ekders yönetmeliği ilgili cetvele göre hesaplanır.

@rcandir hocam idari görev diye bir görevlendirme yok, olmayan bir şeyi nasıl alacaksınız?

hocam maaş karşılığını dolduramazsan ve ilçede ilde bunu dolduracak konum yok ise idare sizi 15 saate karşılık okula getirip idari iş yaptırması gereklidir. yoksa devleti zarara uğratmış olur.

rcandir' Alıntı:
hocam maaş karşılığını dolduramazsan ve ilçede ilde bunu dolduracak konum yok ise idare sizi 15 saate karşılık okula getirip idari iş yaptırması gereklidir. yoksa devleti zarara uğratmış olur.
Hayır yaptıramaz, idari görev verilmesiyle ilgili hiçbir resmi yazı yoktur.

ben norm fazlası olarak 2. dönem başında halk eğitime atandım. böte mezunuyum. kurs olmadığı zamanda (1 hafta boşluk oldu) haftalık 15 saat maaş karşılığı kuruma gittim. ben 9-12 haftanın 5 günü şeklinde gidip geldim.
- hatta kuruma ilk gün gittiğimde kurs yoktu zaten tanışma, laba bakma falan derken öğlen arası beni müdür gördü ve dediki "hocam sen gidebilirsin, sabahtan gelmen yeterli" dedi. ilk defa böyle bişey duyduğum için şaşırdım.

benim anladığım kadarıyla nasıl ilköğretim-lise de btr konusunda idare ile aran iyi olması gerekiyorsa, halk eğitimde de aynı. kurs olmadığı zamanlarda maaş karşılığı kuruma gidip geliyorsunuz ama her an başka bir okula görevlendirme durumu olabilir. bir şekilde kurs açmaya bakın.
böte mezunu olduğum için 15 saat maaş karşılığı 21 saat zorunlu ders veriyorlar. ondan sonrası senin isteğine bağlı. ben haftalık 4 gün 5'er saatten 20 saat dersim var... şu an için...

Merhabalar konuyla alakasız belki ama HEM'de kadrolu Bilgisayar öğretmeninin maaşı nedir? ekders alınıyor mu?

ozznur' Alıntı:
Merhabalar konuyla alakasız belki ama HEM'de kadrolu Bilgisayar öğretmeninin maaşı nedir? ekders alınıyor mu?

Derece kademesine göre değişir. Kadrolu bir öğretmenden farkı yoktur.

Ek ders , girilen ders(kurs) saatine göre değişmektedir.

Geri