Halk Eğitimde kurs açılmadığı zaaman okulda bulunma saatleri

Kodla Büyü

arslanxw

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba;
3 yıldır halk eğitimdeyim ve BÖTE mezunuyum. kurs açılınca kursuma girip çıkıyorum sorun yok.
Kurs açılmadığı zaman ise okula 15 saat maaş karşılığı 9-12 arası gidip geliyorduk. Müdür bey Yönetmelikte bir değişiklik olduğunu söyledi ve maaş karşılığı 15 ders saatini hem sabah hem akşam okula gelecek şekilde yaydı. Sabah 9-11 arası geliyoruz; öğleden sonra da 14-15 arası gidip geliyoruz. yani hem ek dersimiz yok hem de tam güm okula geliyor sayılıyoruz.
çocuğum olduğu için (çocuğum sabahçı anaokulunda) öğleden sonra onu kimseye bırakamıyorum. bunu dile getirdik müdüre. sadece 9-12 arası gelelim; çocuklarımız var dedik. O da yönetmelik değişti dedi. Yönetmelikte gerçekten böyle bir değişiklik var mı? varsa hangi maddesi?
Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Acilll Yardımmm.

ben daha bu yaz ayrıldım halk eğitimden öyle birşey yoktu kurs varsa geliyorduk yoksa gelmiyorduk
tamamen keyfi bir uygulama amaç sizi kurumda daha fazla tutup iş yaptırmak sanırım

aynen öyle hocam; bi de görev dağılımı yapmış ki sormayın. kurs defteri verdi elimize yaptığımız idari çalışmaları deftere yazacakmışız.

idari görev saçmalığını bana da söylediler ben yapmam dedim. dersimin olmadığı saatlerde okulda bulunmak zorunda değilim ben branş öğretmeniyim dedim. ek ders yönetmeliğinde 17. maddeyi gösterdim. halk eğitimin mevzuatını bilmem.

dokmeefrail' Alıntı:
idari görev saçmalığını bana da söylediler ben yapmam dedim. dersimin olmadığı saatlerde okulda bulunmak zorunda değilim ben branş öğretmeniyim dedim. ek ders yönetmeliğinde 17. maddeyi gösterdim. halk eğitimin mevzuatını bilmem.
Hocam İdari Görev zaten yapıyoruz kurs açılmadığı zamanlarda gelerek. ama bu saatleri bize göre düzenlememeleri sıkıntı yaptı. herkesin kendine göre işi var. çocukların okulunu ona göre ayarladık.

Hocam bende halk eğitimdeyim öyle bir uygulama yok. Müdürünüz göstersin lütfen nerede nasıl bir değişiklik varmış. Değişikliği eliyle kendi mi yaptı acaba :lol: Bende kursum varsa kursa girip çıkıyorum yoksa maaş karşılığı günlük 3 ders saati kurumda bulunmanız gerekir. Ders saatine vurunca o da zaten 9-11.30 arası yeterli oluyor. İdari görev olayına gelince o zaman ek ders versinler size madem kurumda tutup idari görev yaptırıyorlar çünkü kimsenin böyle bir mecburiyeti yok. :wink:

Hocam yönetmeliği sormaz olur muyum sordum tabii. ama müdür bir şey gösteremedi.
Yalnız bir hata yaptım; idari çalışma saatlerini gösteren resmi yazıyı okumadan imzaladım. hani her sene formaliteden yapıyorduk 9-12 arası gelip gidiyorduk. bu sene dayatma yaptı.

Halk eğitim merkezlerinde kurs olmadığı zamanlardaki işleyiş nasil olmaktadir
1) maaş karşılığı belirli bir zaman hem de bulunmak gerekmekte midir
2) maas karşılığı için gerekli zaman hafta içine yayilmakta midir veya belirli günlere toplanabilmekte midir
3) hem de norm fazlasi duruma düşmek nasıl olmaktadir

Kadrolu Usta Öğretici, Ücretli Uzman ve Usta Öğretici ile Gönüllü Öğretici

Kadrolu usta öğretici

MADDE 8- (1) Kadrolu usta öğreticiler, genel idare hizmetleri sınıfında haftada 40 saat, ilgili mevzuatı doğrultusunda müdür tarafından düzenlenecek esaslara uygun olarak görev yapar.

(2) Kadrolu usta öğreticilerin başlıca görevleri şunlardır;

a) Merkez yöneticileri tarafından düzenlenecek esaslara uygun olarak kurs açma görevi verilir. Mücavir alan içerisinde gerektiğinde birden çok kurs merkezinde de görev verilebilir.

b) Kurs görevi verilemediği takdirde, görevli bulunduğu çevrede, merkez müdürlüğünün uygun göreceği plânlama, kursa hazırlık, program geliştirme, alan araştırmaları ve çevre inceleme görevi verilir.

c) Asıl alanlarında kurs açılmamışsa, alanlarına yakın kurs dallarında görev verilir. Alanında veya yan alanda kurs açılamaması durumunda kurumunun uygun göreceği büro hizmetlerinde görevlendirilir.

C bendini okursaniz hocam buna dayanarak mudur bey size gorev veriyodur. Yani herhangi bir saat siniri yok. Arkadaslar 3 saat gorev verilebilecegini nerede gormusler acikcasi ogrenmek isterim.

Bu tür idari görevlerin sorumlugu nedir
Bu gorev süresince ek ders verebilir mi
Verebilirse dayanağı nedir

tolgahan0724' Alıntı:
Kadrolu Usta Öğretici, Ücretli Uzman ve Usta Öğretici ile Gönüllü Öğretici

Kadrolu usta öğretici

MADDE 8- (1) Kadrolu usta öğreticiler, genel idare hizmetleri sınıfında haftada 40 saat, ilgili mevzuatı doğrultusunda müdür tarafından düzenlenecek esaslara uygun olarak görev yapar.

(2) Kadrolu usta öğreticilerin başlıca görevleri şunlardır;

a) Merkez yöneticileri tarafından düzenlenecek esaslara uygun olarak kurs açma görevi verilir. Mücavir alan içerisinde gerektiğinde birden çok kurs merkezinde de görev verilebilir.

b) Kurs görevi verilemediği takdirde, görevli bulunduğu çevrede, merkez müdürlüğünün uygun göreceği plânlama, kursa hazırlık, program geliştirme, alan araştırmaları ve çevre inceleme görevi verilir.

c) Asıl alanlarında kurs açılmamışsa, alanlarına yakın kurs dallarında görev verilir. Alanında veya yan alanda kurs açılamaması durumunda kurumunun uygun göreceği büro hizmetlerinde görevlendirilir.
bunun öğretmen için bir geçerliliği yokki. kadrolu usta öğretici zaten memur gibi yaz tatili falanda yok.

idari görev karşılığı ek ders diye bir şey var mı ben hiç duymadım ?
birde neye göre norm fazlası olunuyor ?

1-Hocam çalışma saatleri olarak idari anlamda hiç bir yük verilemez. Fakat idare ihtiyaç olması halinde isterse Kaymakamlık veya valilik oluru alır maaş karşılığı idari işlerde çalıştırabilir olur almak şartı ile
2- halk Eğitimlerde Norm fazlası diye bir şey yoktur. Bakanlık sizin branşı kapatırsa yani o ilçede veya ilde halk eğitimde bilgisayar öğretmenine ihtiyaç yoktur derse ve merkezden kapatırsa o zaman norm fazlası olursunuz. Kısaca bakanlık normu açar kapatır.
3- Öğretmen diğer okullardaki öğretmenler gibi ders ve ekders alma hakkına sahiptir.

Kurs açılmadığı zamanlarda maaş karşılığını dolduramadigi için odari gorev de veremediği zamanlarda ihtiyaç olan baska okullara görevlendirilmesi yapilmakta midir.

Halk eğitimler malesef müdürün çiftliği gibi :x 3 yıl çalıştım ve zor attım kendimi oradan. Bizim kurumda memur yoktu ben de bilgisayar öğretmeni olunca adamın gözünde direk memur oluyordum. Hatta şöyle bir talebi vardı, beni 08:00-17:00 arası sadece maaş karşılığı çalıştırıp, "odanın kapısına da memur yazıcam" diye inatla tekrarlıyordu bir de :x Neye dayanarak yapmak istiyorsunuz deyince herhangi bir şey koyamıyordu önüme ama orada bulunduğum süreyi de zehir ediyordu bana. Allah yardımcınız olsun hocam

Geri