Halk Eğitim'de Müdür Yard. olmak mı? Ortaokulda Müdür Yard.?

Kodla Büyü

papatyaa

Üye
Arkadaşlar, şuan bir ortaokulda Müdür Yard. olarak çalışıyorum. Halk Eğitime geçme gibi bir durumum var? Ama Halk Eğitim yaygın eğitim kurumu olması yönüyle bir okuldan çok daha farklı? Tecrübeli arkadaşlar belki bir kıyaslama yapabilir, ortaokulda Müdür Yard. olmak ile Halk Eğitimde Müdür Yard. olmak arasındaki farklar nelerdir, artıları eksileri nedir ?

hocam bence halk eğitim daha mantıklı hiç yoktan çocuk gürültüsü çekmezsin ekders saatlerini bilmiyorum ama eğer aynı ise hiç düşünmeden halk eğitim

ooo.. hocam hem i soruyor görüş alıyor.. bizim onun gibi kısmetimiz olsa başıma öpüp koyardım :mrgreen:

Yanimda halk egitim ve mesleki egitim mudurleri var. Eger kendini gostermek istiyorsa vali kaymakam vs halk egitim daha iyi ucretler ayni.. Ayrica aksam kurslarinda nobet veriliyor. Kampanyalar acik lisenin kitap isleri alan taramalari ile bazen cok yorucu oluyormus. Kac mudur yardimcisi oldugu onemli oylece idare etmeler soz konusu oluyor... Ortaokul sartlarini daha iyi bilirsiniz zaten. Mudurlerimin gorusu ortaokulda kalmaniz yonunde...

Bana niye teklif gelmiyor merak edoyorum..
gecmiste mudur yardimciligini hakkiyla tapmistim.
ama sendikam yok simdilerde..

Eşim halk eğitimde müdür yardımcısı
idare ederim geçinir giderim şeklinde bir durum yoksa devletimin memuru gibi bu işleri yapacaksanız,
en az 1 akşam 21:30-22:00'ye kadar kalmanız beklenebilir (idareci sayısına göre değişiyor gün sıklığı ama hergün nöbet var bu fiks),
ayda en az 1 haftasonu nöbet geliyor (idareci sayısına göre gün sıklığı değişiyor ama her haftasonu nöbet var bu fiks)
evet öğrenci yok "ali saçımı çekti yok" milletin namus bekçiliği yok ama bu seferde yetişkinlerin kaprisleri var
Not: Yetişkine "evladı şimdi çık" denmiyor eğer dersen soluğu kaymakamın yanında alıyor dikkat etmek lazım.

Ayrıca uç bir durum ama
Halk eğitimin ruh ve sinir hastahanesinde de kursları var öğretmenle ilgili bir sıkıntı olmuştu ve
ruh ve sinir hastahanesi hastaları(artık ne diye çağırırsanız) eşimin ve bir müdür yardımcısının daha odasını basmıştı,
olmaz olmaz dememek lazım.

Öncelikle soruma içtenlikle cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Söyledikleriniz sayesinde kafamda bir kıyaslama oluştu.
Soruma cevap vermeyip, önyargılarıyla açtığım konuya maydanoz olup laf kalabalığı yapan arkadaşlara da siyasi görüşlerini siyasi görüş yansıtılacak ortamda dile getirmelerini öneririm. Burası paylaşım forumu, siyaset forumu değil !

Isin icinde sendika siyaset olmadan nasil oralara geldin bende merak ediyorum..soyle de bizde siyaset sendika vs olmadan bu basamaklarda naail cikildigini ogrenelim..
madem paylasim forumu burasi hic siyasetsiz hangi sinava girdin kistaslari ne bu isin soyle de ogrenelim

bize 2 müdür yardımcısı geldi. 1 tanesi ırkı ve mem in ilk 5 yalakasından biri olduğundan. diğeride fanatik ve düşünmeden ezberletilmiş konuşmaları yapan hükümet partisinden. bakanlıktan norm açtırıp geldi(bu olayın ne kadar zor olduğunu tahmin edebilirsiniz). Partinin ona vefa borcu varmış ondan yapmışlar. cehennemin dibine kadar yolları var adamların. milli eğitim müdürünü yalaya yalaya bir hal oluyorlar. en basit afişi bile 40 kere gösteriyor. lan bırak işte il milli eğitim müdürü senin afişinle mi ilgilenecek hergün. yalaka.

hocam niye siyasetle yaklaşıldığını yukarıda yazdıklarım açıklar. inş. sizler gibi hak eden zümrelerimiz daha çok yer alır idari kadrolarda. hayırlısı olsun.

halk eğitimde öğretmen olarak çalışıyorum yeri geldiğinde müdür yardımcısı gibi çalışıyorum. Bulunduğunun ilçenin nüfusuna göre halk eğitimlerin yoğunlukları değişir. Büyükşehirde bir halk eğitimse iş yükü fazla. Eğer anadoluda küçük bir ilçenin halk eğitimiyse hiç kaçırma balıklama atla derim :) Bizim müdür yardımcısı müdürlük istedi bu dönem çıkarsa ben de düşünüyorum. Hayırlısı olsun adınıza.

hocam mesai saatlerin 8-5
18 saat ek ders alıyorsun ayrıca idareciler kurs açamıyor . Çok sakin sessiz bir ortam genellikle büyüklerle uğraşıyorsun bence ortaokuldan daha rahat ortaokulda teog , ortak sınav bilmem ne 50 tane rapor hazırlanıyor halk eğitiminn kendi sistemi var http://e-yaygin.meb.gov.tr ek dersleri vs kendiniz giriyorsunuz bence halk eğitim. ve bir çok halk eğitimin memuru var ıvır zıvır işlerle siz uğraşmıyorsunuz. Halk eğitim ve mesleki eğitim kendine ait bir cumhuriyet bence :)

Mission completed.
Bir kez daha konuyu açan açtığına pişman edildi.

Bu forum her geçen gün birilerini kendinden uzaklastiriyor.

bidene' Alıntı:
Isin icinde sendika siyaset olmadan nasil oralara geldin bende merak ediyorum..soyle de bizde siyaset sendika vs olmadan bu basamaklarda naail cikildigini ogrenelim..
madem paylasim forumu burasi hic siyasetsiz hangi sinava girdin kistaslari ne bu isin soyle de ogrenelim

Çalışarak arkadaşım,
Nazar etme neolur, çalış senin de olur :D :D :D

papatyaaa' Alıntı:
Arkadaşlar, şuan bir ortaokulda Müdür Yard. olarak çalışıyorum. Halk Eğitime geçme gibi bir durumum var? Ama Halk Eğitim yaygın eğitim kurumu olması yönüyle bir okuldan çok daha farklı? Tecrübeli arkadaşlar belki bir kıyaslama yapabilir, ortaokulda Müdür Yard. olmak ile Halk Eğitimde Müdür Yard. olmak arasındaki farklar nelerdir, artıları eksileri nedir ?

Hocam hafta içi akşam ve hafta sonu nöbetleri var. Fakat hafta içi nöbet iznini kullanıyorsunuz. Bunun dışında kurslar ve açık lise dışında çok fazla iş yükü yok. Birde kadro kalabalıksa rahat edersiniz. 18 saat ekders ücreti var.

bilgisayarogrt' Alıntı:
papatyaaa' Alıntı:

Hocam hafta içi akşam ve hafta sonu nöbetleri var. Fakat hafta içi nöbet iznini kullanıyorsunuz. Bunun dışında kurslar ve açık lise dışında çok fazla iş yükü yok. Birde kadro kalabalıksa rahat edersiniz. 18 saat ekders ücreti var.

Teşekkürler hocam

papatyaaa' Alıntı:
bidene' Alıntı:

bidene hocam o da senin problemin :sleep:

ben diyeceğimi dedim sayın hocam..
yazılı sınavla vs. oralara geldiyseniz helali hoş olsun. hakkınızdır...
yoksa torpille mülakatla sendika işiyle vs müdürlük müdür yardımcılığı yapanlara hakkımı helal etmiyorum..
hoş gerçi onların benim edip etmemem umurlarında olduklarını da sanmıyorum :mrgreen: :mrgreen:

Geri