Halk Eğitim'de TEF Mezunlarının Durumu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan N3CAT1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

N3CAT1

Site Gezgini
Arkadaşlar Halk Eğitimde çalışıyorum. Fakat müdürümüzle teknik öğretmenlik konusunda farklı düşünüyoruz. Ben teknik öğretmen olduğumu ve maaş karşılığının 20 saat olduğunu iddia ediyorum. Müdürümüz normal branş öğretmeni olduğumu maaş karşılığının 15 saat olduğunu iddia ediyor. İleride maliyeyle uğraşmak istemiyorum. 5 saati geriye ödeyin gibisinden.

Müdürümüz Halk Eğitim'e yeni atandı ve müdürümüzün Halk Eğitim işleyişi ile ilgili yeterli bilgiye sahip olduğunu düşünmüyorum. İleride bu maaş karşılığı yüzünde maliyeyle uğraşmak da istemiyorum. Aşağıda verdiğim linkte Halk Eğitim Merkezlerinde, Atölye ve Labaratuvar öğretmenlerinin maaş karşılığı 20 saat yazıyor. Bu ne demek? Bizi kapsamıyor mu?

http://ikgm.meb.gov.tr/tahakkuk/MEB%20Y ... %C4%B1.pdf

İKİNCİ BÖLÜM
Ders ve Ek Ders Görevi ile İlgili Hükümler

Aylık karşılığı ders görevi
MADDE 5-(1)
Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli;
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları
haftada 6 saat,
b)
Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat,
c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat,
ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat,
ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders
bulunmayanlara ise ihtiyaç hâlinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek
suretiyle yerine getirilir.

Ek ders görevi
MADDE 6-(1)
Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık
karşılığı ders görevini tamamlayan;

a) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate,
b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate,
c) Atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate,

İlçe MEM temelli bilgisiz hocam. Ama başka bir Halk Eğitim Merkezini aradım biraz önce. Benim durumumda olan aynı Bilişin Teknolojileri Öğretmeni var. Maaş karşılığının 20 saat olduğunu söyledi. Müdürümüze o Halk Eğitimin idarecileriyle görüşmesini söyleyeceğim.

arkadaşım ben de hem deyim ben eğitim mezunuyum
mef ve tef mezunu atölye öğretmenidir 20 saattir maaş karşılığı
eğitim 15 tir
bu kesin bilgi 10 yıldır çalışan arkadaşım var 21 saat dersi var
3 saat ek ders alıyor.
ben 28 saat gireip 15 alıyorum.

AKADEMİA' Alıntı:
İKİNCİ BÖLÜM
Ders ve Ek Ders Görevi ile İlgili Hükümler

Aylık karşılığı ders görevi
MADDE 5-(1)
Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli;
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları
haftada 6 saat,
b)
Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat,
c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat,
ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat,
ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders
bulunmayanlara ise ihtiyaç hâlinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek
suretiyle yerine getirilir.

Ek ders görevi
MADDE 6-(1)
Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık
karşılığı ders görevini tamamlayan;

a) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate,
b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate,
c) Atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate,
arkadaşımız güzel açıklamş.benimde tef mezunu olarak halk eğitim merkezinde 5.yılım bitmek üzere ve yukardaki maddelere göre 20+24 saat ders alıyorum.

Örgün ve yaygın eğitim ifadesi geçiyor hocam müdürünüze yaygın eğitim kelimesinin altını çizerek söylerseniz fikri değişebilir bence

Geri