Halk Eğitimde Yeni Bilişim Alanı Kursları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

omd

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar 4 Temmuzda alınan bir onayla açabileceğimiz yeni kurslar eklenmiş.

Benim dikkatimi çekenler şöyle:
  • Dinamik İnternet Programcılığı - Php Geliştirme ve Uyum Eğitimi 72 Saat
  • Android ile Mobil Programlama Geliştirme ve Uyum Eğitimi 64 Saat
  • Web Programcılığı ile ASP.NET Geliştirme ve Uyum Eğitimi 80 Saat
  • İleri Excel Geliştirme ve Uyum Eğitimi 56 Saat
  • Sayısal Resim İşleme - Photoshop Geliştirme ve Uyum Eğitimi 64 Saat
  • Nesneye Dayalı Programlama - C# Geliştirme ve Uyum Eğitimi 80 Saat
  • Veri Tabanı Yönetimi - SQL Geliştirme ve Uyum Eğitimi 56 Saat
  • Nesneye Dayalı Programlama - Java Geliştirme ve Uyum Eğitimi 80 Saat
  • C++ Programlama Geliştirme ve Uyum Eğitimi 64 Saat
  • Mobile Tabanlı Web Tasarım Geliştirme ve Uyum Eğitimi 64 Saat

Birkaç kurs daha var listede.

Not: Saatlerde sağ taraftaki sayı geçerli oluyor.

Kaynak: http://hbogm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyala ... 05onay.pdf

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    284.3 KB · Görüntüleme: 2,716
Ayrıca Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında Assembly, Pic Basic Pro ve C ile Mikrodenetleyici Programlama & Geliştirme kursları da eklenmiş. Güzel olmuş.

Yeni onaylanmış hocam, modülleri hazırlanıyordur daha.

Tam halk eğitimi bırakıp tayinimizi başka yere çıkarttık. Sistemi düzeltmişler biraz olsun. Neyse hayırlısı.

Excel, photoshop, android ve teknik servis açılır. Diğerler açılmaz kim gelecek ki?

Android 16 saat olsaydı iyi olurdu hiç değilse.

Bu kursları sadece halk eğitimde kadrosu bulunan öğretmenler mi açabiliyor. Ben ortaokulda çalışıyorum bu kurslardan açabilir miyim?

Kunteper' Alıntı:
Bu kursları sadece halk eğitimde kadrosu bulunan öğretmenler mi açabiliyor. Ben ortaokulda çalışıyorum bu kurslardan açabilir miyim?
halk eğitim merkezi üzerinden açabilirsiniz. haftada 10 saate kadar ekders alırsınız fazladan. Ancak ortaokul öğrencilerini küçük yaş nedeniyle kabul etmeyebilirler. Lise ve üzeri kursiyerler bulmanız lazım.

omd' Alıntı:
Kunteper' Alıntı:
halk eğitim merkezi üzerinden açabilirsiniz. haftada 10 saate kadar ekders alırsınız fazladan. Ancak ortaokul öğrencilerini küçük yaş nedeniyle kabul etmeyebilirler. Lise ve üzeri kursiyerler bulmanız lazım.

Hocam sanırım okullar hayat olsun projesi kapsamında sertifikasız ortaokul öğrencilerine yönelikte açılabilir.

mclaren' Alıntı:
omd' Alıntı:
Kunteper' Alıntı:

Hocam sanırım okullar hayat olsun projesi kapsamında sertifikasız ortaokul öğrencilerine yönelikte açılabilir.

Olabilir hocam da bu kursların ortaokul öğrencilerine göre biraz ağır kaçacağını düşünüyorum. O yaşa uygun verebileceğiniz fazla bir konu yok gibi. Web tasarım vb hafifletilerek denenebilir gerçi.

Kurslar hem otomasyonunda tanımlanmış ancak kurs açmadan içindeki modülleri göremiyoruz :) Sitede yayınlanana kadar bekleyeceğiz sanırım.

ilsis' Alıntı:
Sevgili arkadaşlar modüller hakkında içerik olarak bir gelişme varmı?

Modülden kastınız modül içerikleri ise megep.gov.tr adresinde ilgili kurs alanı ve sınıfı altında bulunması yüksek ihtimal.

mclaren' Alıntı:
ilsis' Alıntı:
Sevgili arkadaşlar modüller hakkında içerik olarak bir gelişme varmı?

Modülden kastınız modül içerikleri ise megep.gov.tr adresinde ilgili kurs alanı ve sınıfı altında bulunması yüksek ihtimal.
Kurslarda hangi modüllerin olduğu daha yayınlanmadı hocam. Listeler yayınlansa içerikleri zaten MEGEP'ten alıyor HBOGM'de

Arkadaşlar bu kurslardan birini açmak için halk eğitime başvurmamız mı gerekiyor yoksa halk eğitim hangi kursun açılacağına kendisimi karar veriyor? Halk eğitimde akşamları veya hafta sonları kurs açmak istiyorum bunun yolu yordamı nedir yardımcı olurmusunuz?

pehepe' Alıntı:
Arkadaşlar bu kurslardan birini açmak için halk eğitime başvurmamız mı gerekiyor yoksa halk eğitim hangi kursun açılacağına kendisimi karar veriyor? Halk eğitimde akşamları veya hafta sonları kurs açmak istiyorum bunun yolu yordamı nedir yardımcı olurmusunuz?
halk eğitim merkezi müdürlüğüne kendi okulunuz üzerinden üst yazıyla başvurmanız gerekir silsile usülü. Sözel olarak gidip kurum müdürlüğü ile de diyaloğa girmeni süreci hızlandırır.

omd' Alıntı:
pehepe' Alıntı:
halk eğitim merkezi müdürlüğüne kendi okulunuz üzerinden üst yazıyla başvurmanız gerekir silsile usülü. Sözel olarak gidip kurum müdürlüğü ile de diyaloğa girmeni süreci hızlandırır.

Peki hocam kurslar dönem dönem mi açılıyor. Yoksa istenilen zamanda açılabilinir mi?

pehepe' Alıntı:
omd' Alıntı:
pehepe' Alıntı:

Peki hocam kurslar dönem dönem mi açılıyor. Yoksa istenilen zamanda açılabilinir mi?

Hocam halk eğitimin dönem kavramı yok. 365 gün çalışırsın. Resmi tatiller vs hariç tabii.

omd' Alıntı:
pehepe' Alıntı:
omd' Alıntı:
pehepe' Alıntı:

Hocam halk eğitimin dönem kavramı yok. 365 gün çalışırsın. Resmi tatiller vs hariç tabii.

Anladım Teşekkürler..

Geri