Halk Eğitimdek çalışma şartları nasıl?

Kodla Büyü

aresbel3

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Halk Eğitim Merkezine geçsem çalışma şartları nasıl olur acaba? Meslek Öğretmeni Tazminatını alır mıyım? Haftada kaç saat derse girerim kurs açılmazsa başka yere görevlendirme yaparlar mı??
Kısacası Halk Eğirim Merkezlerinde çalışma şartları nasıl? fikri bilgili olan var mı?

tazminat kısmını bilemiyorum hocam eğitim fakültesi mezunuyum çünkü. 3 yıldır halk eğitimdeyim, ilköğretim, lise hepsinde çalışmış biri olarak tecrübem şudur ki halk eğitimde tamamen müdürünüzün keyfine ve anlama kapasitesine bağlı herşey. Tam bir çiftlik gibi. Daha merkezi yerlerde daha disiplinlidir eminim, benim çalıştığım yerde güya merkezi ilçe ama.. Kursu tanıdıklarına açmak isterler sizi bir şekilde devre dışı bırakıp, ben kurs açmak istediğimde de binbir takla atıyorlar, zar zor açınca da burnumdan getiriyorlar. Branşımızdan dolayı bize memur/tamirci gözüyle bakıp her işi yıkmak istiyorlar. Beni idari olarak görevlendirdiler 2 sene önce, tutturdu müdür, odanın kapısına memur yazıp altına da senin adını yazıcam diye ciddi ciddi. Bir de memur gözüyle baktığı için 5 gün 8-5 çalışacakmışım maaş karşılığı! Sendikayla görüştüm hallettik o sorunu neyse ki ama bu sefer de tavır aldılar. Memurluk değil asli görevim olan öğretmenlik yapmak istiyorum,kurs açmak istiyorum dersen de "seni görevlendiririm bak okullara, buradaki kadar rahat edemezsin" diye tehdit ! "fark etmez benim için, yeter ki ders anlatayım" dedim ve bu sene görevlendirdiler beni 2 farklı okula maaş karşılığı, bir de btr görevim var, her hafta 3 okula gidiyorum yani ama üzerimde baskı yok en azından rahatım çok şükür. il içi isteyip tamamen kurtulmak istiyorum.

Şu da var, kursunu açınca senden mutlusu yok :roll: Ders işlemek çok zevkli çünkü herkes çok istekli. Samimi bir ortam oluyor.Onlardaki hevesi görünce sen de daha istekli oluyorsun. Elbette sıkıntılar da var, seviye farklılıkları vs. Ama olumlular ağır basıyor. Öğretmenliğin tadına vardım açabildiğim birkaç kursta. Eğer idarecilerim böyle olmasaydı asla tayin istemezdim. Hakkınızda hayırlısı olsun. İsteyeceğiniz halk eğitimi araştırın bence. Disiplinliyse süper bir çalışma ortamı olur sizin için

Geri