Halk Eğitimle ilgili bir soru...

Kodla Büyü

yildizli_85

Aktif Üye
Arkadaşlar Halk Eğitimle ilgili bir sorum olacaktı.
Şuan ilçe merkesine biraz uzak bir beldede 15+1'lik bilgisayar laboratuvarı olan bir okulda Formatör (BTR değil) olarak görev yapıyorum. Okulun bulunduğu beldede okulda Bilgisayar Kursu açıp açamayacığımı sordular, ilçedeki halk eğitim merkezine gidip gelmeleri zormuş. Bununla ilgili HEM müdürüyle görüştük, 12 kişinin başvurusu olması lazımmış, ancak her kursiyerden 50 TL para istedi.
1- Halk eğitim kurslarından para isteniyor mu?
2- Bu kursu ben açabiliyor muyum?

Bilgisi olan varsa cevapllarsa sevinirim

Halk eğitime bağlı kursları istediğiniz yerde açabilirsiniz. Ancak bağlı bulunduğunuz ilçedeki halk eğitimi merkezinin sizin kursunuzu kabul edip olurlarını alması lazım. Kursiyer sayısı en az 12 olması lazım.

Para işi hikaye. Parayı halk eğitim kendisi bile alamaz bir dernek durmuşlardır o dernek kurs verir gibi gösterip parayı oraya aktarırlarsa hiç şaşmam.

derneğe falan gerek yok hocam olur mu öyle şey? Okul aile birliğine alırlar parayı zorunlu olmamakla beraber Merkezin ihtiyaçları için kullanılır. Okullarda toplanann bağış yada aidatlar gibi düşünün.

hocam hbogm yönetmeliğinde blirtildiği üzere isteğe bağlı olmak koşulu ile halk eğitim merkezlerine bağış yapılabilir ancak zorunlu değil. Yinde HEM lerinde çoğunda bu uygulama mevcut, kurs ücreti, sertifika ücreti veya bağış adı altında para toplanıyor. Ama dediğim gibi zorunlu değil. ve SogukSabah hocamında dediği gibi her yerde kurs açabilirsiniz ama HEM tarafından onaylanması mecburi ve kursiyer sayısı 12 nin altına düşerse kurs kapatılır.

SogukSabah' Alıntı:
derneğe falan gerek yok hocam olur mu öyle şey? Okul aile birliğine alırlar parayı zorunlu olmamakla beraber Merkezin ihtiyaçları için kullanılır. Okullarda toplanann bağış yada aidatlar gibi düşünün.

Hocam çoğu yerde halk eğitimler eliyle dernek kurulmuştur sırf bu sebeple.

Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.
50 TL'yi ödeyebilecek 2-3 kişi çıkar ancak diğerlerinin yanaşacağını sanmıyorum.
Bu konuda İlçe MEM ile yada kaymakamla görüşsem bir sonuç alabilirmiyim acaba?

Ayrıca formatör olduğum için ek dersi tam alıyorum. Bu kursu mesai saatleri dışında düzenlersem (ki zaten mesai içinde düzenleyemem) extra ekders alabilecekmiyim?

Ekteki yönetmelikte sf.10 madde 25 te belirtildiği gibi kursiyerler bağış yapabilirler, yaptıkları bu bağışlar okul aile birliği hesabına yatırılır. Ama tabii ki kursiyerlere durum bu şekilde söylenmiyor. 40-50 TL kurs ücreti ödemeniz gerekiyor deniyor.

Ekli dosyalar

Sen o 50 Tl meselesi için resmi evrak iste hocam, veliler verecek ama resmi evrak istiyorlar müdürüm de Halk Eğitim müdürüne. Halk Eğitim müdürü anında çark eder merak etme.

Mesai saati dışında açtığın için haftalık 10 saate kadar ekstra ekders yazılabilir hocam. Okulda full ekdersin halk eğitmle alakası yok.

hocam mesai saatleri dışında haftalık 10 saate kadar ücret alırsınız. kurs planlamınızı hafta da 10 saat olarak yaparsınız (3+3+4) (5+5) gibi.
İlçe mem veya kaymakamlıı söylerseniz (Şikayet olur.) Bu halk eğitim merkez müdürlüğü tarafından pek hoş karşılanmaz dolayısıyla sizin kursu da oraya bağlı açacağınız için sorunlar yaşayabilirsiniz.
Bu durumu merkez müdürü ile görüşün Kursiyerlerin bu miktarı ödeyemeğeciğini söyleyerek size yardımcı olmasını isteyin. Yardımcı olacaktır.

Geri