Halk Eğt. Üzerinden Açılan Kursun Ek Dersi(Yetiştirme Kursu)

Kodla Büyü

LostParadise

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bilindiği üzere yeni kanun teklifiyle yetiştirme kurs ücretleri iki katına çıkacak . Yetiştirme kursu yönergesinde halk Eğitim'in geçtiği maddeler var bunlar ;
MADDE 5– (1) Kurslar, fizikî kapasitesi ve öğrenci/kursiyer potansiyeli yeterli olan resmî ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, ortaöğretim kurumları ile halk eğitimi merkezi müdürlüklerine bağlı olarakaçılır.
(2) Mezunlara yönelik kurslar halk eğitim merkezlerinde açılır. Ancak halk eğitim merkezinin bulunmadığı ve bu merkezlerde kursun açılamadığı hallerde diğer kurs merkezlerinde de açılabilir.
(4)Halk eğitim merkezlerinde kurs gün ve saatleri merkez müdürlüğünce belirlenir.

Dolayısıyla halk eğitim üzerinden açtığım kursların ek ders ücretleride yetiştirme kursu kapsamında açtığımızda iki katına çıkma durumu var mı?Kanun halk eğitim kurslarındakini de kapsıyor mu?

Hocam, yaygın ve örgün egitim kurumlarında öğrenci yetiştirme kurslarının ücretlerinin % 100 arttırımı diyordu yazıda. Halk egitim yaygın egitim kurumu, kurs da öğrenci yetiştirme kursu olduğuna göre bence artması lazım ekdersin. Kanun şuan çıktımı bilmiyorum..

Halk eğitim Kurslarında da ücret artışı oldu arkadaşlar. Aynı yönetmeliğe bağlı kurslar

hocam madde yetiştirme ve destek eğitimi diye çıkar büyük ihtimalle o bakımdan diğer kursları bağlamaz bence ki onda bile haftasonu ve 6dan sonra dye çıkar yani bizim okuldakiler havayı aldı.

vedat' Alıntı:
hocam madde yetiştirme ve destek eğitimi diye çıkar büyük ihtimalle o bakımdan diğer kursları bağlamaz bence ki onda bile haftasonu ve 6dan sonra dye çıkar yani bizim okuldakiler havayı aldı.
Velev ki es kaza dediğiniz gibi çıkmadı.Yasal düzenleme yeterli açıklama olmadan geniş kapsamlı çıktı.Önce İl muhasebat müdürlüğünden görüş alınır yeterli olmaz ise maliye bakanlığından.Ama bu süreçte;
Arkadaşlar, hayatlarında bir malmüdürü ile şahsen karşılaşmamışlar anlaşılan.
Yer ......./........
Yıl 2004 lü yıllar kadrolu onaylı müdür yardımcısıyım.İşim maaş ve bordro.
.......... Malmüdürü, Okullarda tatil ders yok diye, ilçedeki okul müdür ve yardımcılarının ek derslerinden haftalık 3 saat (Sanırım) kesinti yaptı 2001-2004 yılı arası . Kavganın bini bin para.Gidin mahkemeye verin diyordu. (ama mahkeme dosya parası 10 haftanın kesintisinden fazlaydı)
Bu da Yetmedi,
Kesintili de olsa, ekders ücretimizi yaz dönemi idareciler olarak maaştan önce alabildiğimizi hatırlamıyorum .Öğretmenler Temmuz ayında ayın 10 u olmuş ücret nerede diye memleketten tel. ediyorlardı.Yani girdiğin dersi hakkını gecikmeli alıyordun.İdareci olan bizler ise hem gecikmeli hemde kesintili.
Hayal kurmayın beyler, Ortada fol yok yasa yok.Yani----> dağılabilirsiniz.

COBOL' Alıntı:
vedat' Alıntı:
Velev ki es kaza dediğiniz gibi çıkmadı.Yasal düzenleme yeterli açıklama olmadan geniş kapsamlı çıktı.Önce İl muhasebat müdürlüğünden görüş alınır yeterli olmaz ise maliye bakanlığından.Ama bu süreçte;
Arkadaşlar, hayatlarında bir malmüdürü ile şahsen karşılaşmamışlar anlaşılan.
Yer ......./........
Yıl 2004 lü yıllar kadrolu onaylı müdür yardımcısıyım.İşim maaş ve bordro.
.......... Malmüdürü, Okullarda tatil ders yok diye, ilçedeki okul müdür ve yardımcılarının ek derslerinden haftalık 3 saat (Sanırım) kesinti yaptı 2001-2004 yılı arası . Kavganın bini bin para.Gidin mahkemeye verin diyordu. (ama mahkeme dosya parası 10 haftanın kesintisinden fazlaydı)
Bu da Yetmedi,
Kesintili de olsa, ekders ücretimizi yaz dönemi idareciler olarak maaştan önce alabildiğimizi hatırlamıyorum .Öğretmenler Temmuz ayında ayın 10 u olmuş ücret nerede diye memleketten tel. ediyorlardı.Yani girdiğin dersi hakkını gecikmeli alıyordun.İdareci olan bizler ise hem gecikmeli hemde kesintili.
Hayal kurmayın beyler, Ortada fol yok yasa yok.Yani----> dağılabilirsiniz.
inşallah öle çıkarda bir şeyi daha ellerine yüzlerine bulaştırırlar.sadece belli bir kaç öğretmenin ekdersi artıp bütün öğretmenlere mal edip propaganda yapanlara malzeme çıkar

Geri