Halkeğitim, BTR, Başka Okul Görevlendirme

Kodla Büyü

polwert

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Şimdi elimizdeki veriler şunlar;
Kadrom Halkeğitimde
BTR Görevlendirmem Lisede
Halkeğitim ve Lisede dersim yok.

Şimdi sorum şu; 6 saat başka bir ortaokulda görevlendirmem olabilir mi? Görevlendirmenin görevlendirmesi oluyor mu? Yasal olarak ileride sorun olur mu? Şimdi o ortaokulda çalıştığıma dair bir yazı olması gerekiyor mu? Misalen yarın öbür gün nöbet de verileceği söylendi diyelim ki bahçede kötü bir şey oldu ve müfettişler geldi senin burada ne işin var der mi çünkü senin valilik oluru olan görevlendirmen lisede sen burada ne arıyorsun der mi? Ayrıca nöbet ücreti öderlerken neye göre ödeyecekler çünkü görevlendirmem tam zamanlı lisede? gibi gibi...

21 saate kadar ders verilebilir hocam. Ders görevi olduğu için verilebiliyor. Hangi okulda olduğunuzun önemi yok. Nöbet verilebilmesi mümkün ama nöbet günü boş ders bırakmamaları lazım. Hem nöbet hem BTR görevi çakıştığı için sorun oluyor. Ama ders görevleri için bir sorun yok.

Biri yaygın biri örgün öğretim olduğu için birbirlerine ders verebiliyor mu onu sormak istedim. Şimdi kadrom bir ortaokulda olsa başka okulda 21 saate kadar verilebilir ama benim kadrom halkeğitimde o yüzden sordum. Mesela meslek teknik lisede ki öğretmenin lisede 4 saat dersi var ona da ortaokulda ders verilemiyor yanılmıyorsam. Onun gibi halkeğitimde kadro olunca ortaokulda ki ders verilebilir mi onu merak ettim.

Biri yaygın biri örgün öğretim olduğu için birbirlerine ders verebiliyor mu onu sormak istedim. Şimdi kadrom bir ortaokulda olsa başka okulda 21 saate kadar verilebilir ama benim kadrom halkeğitimde o yüzden sordum. Mesela meslek teknik lisede ki öğretmenin lisede 4 saat dersi var ona da ortaokulda ders verilemiyor yanılmıyorsam. Onun gibi halkeğitimde kadro olunca ortaokulda ki ders verilebilir mi onu merak ettim.
İlçelerde kaymakam onayıyla ihtiyaç varsa verilebiliyor hocam. Orada da örneğin diyelim ortaokul 5-6 saat dersin var. O gün kalan bir saat derste BTR yapmak için kalkıp liseye gitmene gerek yok. Bu yönde bir görüş vb. bir yazı vardı önceki yıllarda. Mesela sabahları 1-2 saat her güne ders koyalım sonra BTR gitsin gibi yapamazlar. Dersleri mümkün olduğunca az güne istifleyip kalan boş günlerde BTR olarak görevlendirme yapılır.

Bir de yukarıda da değinilmiş en fazla 21 saat derse kadar branşınızda ders verilebilir. İsteğinize göre başka branşlardan verilebilir. Buna dikkat etmek lazım. Bazı müdürler üstten konuşarak vs kabul ettirmeye çalışıyorlar. Orada haklarımızı bilip uyanık olmamız lazım.

Geri