HANGİ PROGRAMLAMA DİLİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zaim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zaim

Site Gezgini
Arkadaşlar
bir programlama dili üzerinde çalışmak istiyorum
pascalı, VB. yi, delphi yi birazda asp yi okulda gördüğüm kadarıyla (temelin temeli) tanıyorum. birinde yoğunlaşmak istiyorum
hangisini tavsiye edrsiniz(C, C++, C#, java, php vs. vs)
:?

Visual Basic yada Java yada PHP desem abartmış mı olurum :oops:
Sanırım pek yardımcı olamadım :( ama ben neyi seçtim dersen Visual Basic'i seçmiştim, çünkü en çok onu sevmiştim :)

ilgilendiğin için sağol php yi web için tavsiye sanırım java nasıl mesela

hocam birazda ayrıntılı tavsiye için windows tabanlı mı yoksa web tabanlı mı diye sorsaydın iyi olurdu
ben ikisi içinde sana bildiğim ve edndiğim tecrübeler göre tavsiye edeyim
programlama dili olarak ben delphi derim
web programlamada ise kesinlikle PHP
kolay gelsin

hocam bu vakitten sonra öğreneceksen ya java ya da C# gerisi yalan :mrgreen: her ikisiyle de hem işletim sistemi tabanlı hem de web tabanlı her türlü uygulama geliştirmek mümkün

java ve C# birbirine cok yakın iki dil. syntaxları da birbirine cok yakın. aralarındaki fark java SUN firmasının, C# da microsoft firmasının cıkartmıs oldugu diller ve calistiklari frameworkler. ikisinin de temeli C++'a dayanıyor. ikisinin de piyasaya çıkış noktası "nerde istersen orda çalıştır" mantığıdır. java da hazırlanmıs cesitli komponentleri internetten bedava olarak bulabilirsin ancak C# komponentleri ucretlidir. :D
tercih sana kalmış.

hocam be bi defa web tabanlı biprogramlama diline meraklıysan PHP derim.Ama yok ben programcı olacam diyosan C# zordur ya..Ki Delphi gibi Görsel bir dil tercihinse eğer Yoğunlaşacağın adres delphi anlatan sitelere bakmak olur...Kolay Gelsin

hızlı işlem php
geniş kullanıcı acısı + geniş db ve kolaylık asp.net
applcation server kurulumlu sistemler java
java tabanlı serverlerde web uygualamaları jsp yanlız hard kod yazmakla olmaz servlet yada sağlam bi framework kullanmak lazım

işin özü php programcılık mantığını geliştirmen için en uygunu neden dersenin java içinde class kullanımını c# mantığını mysql gibi oracle kapışan bir database kullanıcaksız.
Kolay Gelsin.

Tercih...

Ortamına göre programdesek nasıl olur
Eğer kendine güvenin varsa Ben uğraşırım yaparım diyosan C# ile .NET teknolojisini bir arada kullan derim ama yok ben okadar kasamam dersen en güseli Delphi yok o kadar da kasamam dersen deee VB
WEB ortamı için kullanılabilecek tek dil bana göre php ama sağlam yapacaksın xml ide geliştirdin mi birazda flexy destekli ooo canavar
ama sen direk olarak adobe firmasına ait flash ilede yapabilirsin tabi görselin yani tasarımın iyi olmalı

Önce sağlam bir C temeli üstüne C++!...

Sonra ne öğrenmek isterseniz fazla zamanınızı almaz!...

Ancak C ve C++'dan önce örneğin Delfi ya da Vijyul Beyzik gibi bir dile zaman ayırırsanın diğer dillere geçmekte benim önerdiğim yoldan daha zorlayıcı bir yolla karşılaşırsınız!..

C# ise Mikrosoftun C/C++ dilinden kendisini yeni yarı bir betik dili geliştirme çabasıdır.

Sonuçta C ve C++ tüm sistemlerde geçer akçedir. Bu dili temelleri ile öğrenik kavradıktan sora Java, PHP ve C# gibi dilleri öğrenmek çok kolay olacaktır. Çünkü ağa babaları C/C++'dır.

DELPHI vazgeçilmezimsin ama bu aralar .NET tabanlı diller revaçta(vb.net sişarp(bilerek türkçe yazdım) net vb)

C# javascript ama object oriented mantığı ile beraber önünüzde kimse duramaz (tabbi databese bilgisi lazım)

hocam bu işi para kazanmak için yapmıyorsundur umarım ..bu kadar kasıp bu saatten sonra bunları ögrenmek yerine güzel bir iş yeri aç

ama maddi amaç yoksa ozaman önerileri yapmış zaten arkadaşlar.. :+1:

12 senedir programlama ile uğraşıyorum. lisede pascal ı çok sevmiştim.
onun için delphi den devam ettim. hala delphi 7 kullanıyorum.
web tabanlı projelerle uğraşmadığım için delphi 7 işimi görüyor.
visual basic e hiç ısınamadım. vb.net i tavsiye etmem.
oturmuş bir dil olan c#.net zordur ama iyidir. öğrenilebilir.
iş senin gayretinde bitiyor.

İhtiyaçlarına göre dil seçimi değişir.
Ticari programlar yazmaysa amacın Delphi C# Java falan olmalı
Hem ticari hem web sayfası falan ise C# java
sadece web sayfası ise php
Görsel tasarım ve web ise flash+ actionscript
Zevkine öğrenip ara ara ticari şekilde kullanacaksan flash+actionscript

Ama şahsen artık piyasada web tabanlı olmayan dillerin pek tutunamayacağını düşünüyorum.
Artık insanlar firmanın stok ambar vs işlerini bile web tabanlı sistemlerle yapıyorlar.

Geri