hangi üniversitede yüksek lisans yapıyorsunuz

Kodla Büyü
Kriterime uygun universite yok.bilgilerimde de uzmanlasmayacagimi dusunuyorum.üniversiteler bilim yuvasindan ziyade kayirmacilik ve akrangiller ile fikirdas beyinlerin yeri.torpilin bol oldugu bilginin corak oldugu siyaset meydani cakma bilgiler çöplüğü horoz çok yimirta yok..ikina ikina anca lisansı bitirdim zaten.aslında kısaca yapmıyorum diyecektim...

evt
Üniversiteler niçin bilim üretemiyor?
torpil ve siyaset ile uğraşmaktan

Erciyes Üniversitesi - Eğitim Bilimleri Enstitüsü - Eğitim Programları ve Öğretim
91,7 ALES - 60 KPDS - 69,007 Mezuniyet ile başvuru yaptım. Mülakat öncesi asil 5. sırada, mülakattan 80 alarak 10. sırada yüksek lisansa başladım.
Gözlemlediğim kadarıyla torpille giren tek arkadaşım dahi yok.

YL yapmak zor mu? sorusunun cevabı: Evet zor. Ben şehir dışından gidip geliyorum, hem zaman olarak, hem maddi yönden beni yoruyor. Evde neredeyse haftanın 3 günü araştırma ve rapor hazırlama ile uğraşıyorum.
Bu zorluklara katlanmaya değer mi? sorusunun cevabı: Kesinlikle değer. YL'ye başlamasam yosun tutar, pas tutardım diye düşünüyorum.

Üniversiteler bilimsel çalışma yapmıyor, tek işleri siyaset diyen hocalarım... Bunu değiştirmek bizim elimizde değil mi? Madem üniversitelerimizin misyonlarına uzak davrandıklarını düşünüyoruz neden bizler bunu düzeltmeyelim? Ayrıca kendi üniversitemde 9 haftadır eğitim almaktayım, ne derslerde ne de ders dışında hocalarımın siyasi bir kaygı taşıdığına şahit olmadım.

Yildiz teknik eğitim programları ve öğretim yl mezunuyum çok mükemmel bir eğitim aldik tavsiye ederim su an nasil bilmiyorum ama bu sene doktoraya basladim firatta hayirlisi artik

bende çok istiyorum yl yapmayı ,,daha bi türlü adım atamadım,,inşallah bu sene aleste iyi yaparım da başlarım artık bende

Arkadaşlar Ales ten EA alanında 70 puan almışım. Dil sınavına girmemiştim, İngilizce iyi olmasa da ona da ilkbaharda girmeyi düşünüyorum. Sizce iç anadolu bölgesinde bir yerde yüksek lisans a başvursam kabul edilir miyim?

sezginozturk' Alıntı:
Arkadaşlar Ales ten EA alanında 70 puan almışım. Dil sınavına girmemiştim, İngilizce iyi olmasa da ona da ilkbaharda girmeyi düşünüyorum. Sizce iç anadolu bölgesinde bir yerde yüksek lisans a başvursam kabul edilir miyim?
Hocamın sorusuna cevap veremeyeceğim ama ilavelerim var :) ;
afyon çevresinde kpds olmadan şansımız var mı?yakında hangi illerde bölüm var?
yoksa minimum ales ve kpds kaç civarı olursa şansımız olur?

yalova üniversitesi, bilgisayar mühendisliği.
biz girerken dil puanı şart getirmediler, kpds den 30 la girdim, şimdi dil puanı şartı getirdiler, ama zorlamıyorlar, tavsiye ederim, devam sıkıntısı çok fazla olmuyor,

Bende bu sıralar takip edenlerdenim. Bakalım sıralamalara girebilirsem yapmak istiyorum.

utf8' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:
KTÜ, mülakat yok, torpil yok. Tavsiye ederim..
yıllar önce yüksek lisansa başvurupta torpille başkalarını almışlardı. :verymad:

Hocam sizin işe şaşırdım. Ben İstenen evrakları toparladım, gittim başvuruya. Öğrenci işlerindeki memura verdim dosyamı. (Not:Referans mektubu yok :) )

10-15 gün sonra sonucu internetten öğrendim. Yani ne bölümden ne fakülteden kimseyi görmedim, konuşmadım. Tamamen puan hesaplama yöntemiyle, kimin puanı kaçsa o, sıfır torpil.

Geri